Igen. Minek kerdezel ilyet?ja egy kérdés: Románia már Balkán?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen. Minek kerdezel ilyet?ja egy kérdés: Románia már Balkán?
Na nálunk van. Mondjuk lósz@rt se ér. Egy teljessen impotens valami, aminek semmi használható eleme nincs.Életpálya modell szerintem ott van, ahol a munka jellegéből adódóan nincs verseny: tanár, orvos, állami hivatal alkalmazottja stb.
történelem, alapfok, de sebaj.
Nekem pont 45% -ot emelkedett a fizetésem 2015 közepe óta, és ugrottam 3 rendfokozatot is az új munkakör elemzések miatt, ahol adott beosztáshoz meghatároztak min. és max rendfokozatokat, s nem a sima évek alatt simán minden hadnagyból majd egyszer főtiszt lesz elv maradt.Na nálunk van. Mondjuk lósz@rt se ér. Egy teljessen impotens valami, aminek semmi használható eleme nincs.
Volt valami évértékelő beszédem szövege nincs meg, de állítólag az ortodox balkáni államok lettek feldicsérve, követendő példaként
Elolvastam itt néhány gondolatot.
A rendszerváltás óta nem értem, ha már átáltunk keletről nyugatra, ahol elég sok jó megoldást kidolgozták akár oktatás akár eü kérdésben, hát miért nem veszünk át egy komplett rendszert? Esetleg 1-2 apró módosítással, amivel úgy gondoljuk hatékonyabbá tehetjük. Megnézve a mostani megosztott társadalmat, nem biztos, hogy jól járnánk. Tegyük fel, elmegyünk Helsinkibe. Letágyaljuk, kérünk egy két tanácsadót a finn oktatási rendszer átemelésébe. Megtörténik és azt hisszük ez most jó. Pedig nem biztos. Nézzük meg, mi lenne, amennyiben az iskolák önállóan szerezhetnék be a tankönyvet? Esetleg még a tananyagot is ők maguk jelölik ki? Szerintem ezzel tovább mélyülne a megosztottság hasadéka. Lennének egyetemek, ahol a baloldali ifjúság tanul. Baloldali értékrend oktatása. Lenne egy CEUs genderes réteg, ahol az elbirkulas/ minden feltétlen elfogadása lenne a fő irányvonal. Lenne egy állami vonal, ahol pedig az épp regnáló államhatalom akár 4 évente is átalakíthatja magát az irányt, ebből pedig semmi állandóság nem lenne. Ráadásul igazából itt becsempésznénk szépen az oktatásba a kapitalizmust. Amelyik iránynak több pénzt ad a szponzorja az jobban fog menni, hisz mindenki a legjobb iskolába akar járni, még ha elvben nem is támogatja. Nézzük meg a CEUt. Nem egy lepukkant kompleszum. Az ott tanuló diákok szeretik is. Lehetőségük is több lesz, hisz arra nevelik őket, hogy mindent elfogadjanak, még ha az nekik nem is előnyös. Pedig a liberális réteg pont a legkisebb az országban, ergó szinte semmi bázisa.
Szóval biztos nehéz így ez a kérdés.
Az jutott még eszembe, hogy ugye a Lakáskassza éves 72000-et kap állambácsitól. Ez nem egy rossz dolog, de ha erre a célra mondjuk csak 42000-et adnának, még az is kiemelkedő hozam/kamat a mai viszonyok között. A fennmaradó 30000-et pedig az lehetne irányítani az oktatásra-eüre-nyugdíjra. Nem jelentős tétel, azaz, akár az is lehet, de biztos, hogy ott jól jönne.
Lehet butaságokat írtam, nem vagyok gazdasági szakember, csak ezek úgy szembetűnő dolgok.
Ja, és hozzátenném, az oktatási rendszer valahol ott borult, mikor mindenki egyetemre/főiskolára kezdett járni. Kamu diplomák garmadája andragógus, szociális munkás és hasonlók. Villanyszerelő meg 0-la. Varrónő képzés nincs az országba. Ergó divattervezőt se sokat dobunk a világpiacra.
Meg kell húzni egy határt. Igaz, hogy mindenkinek joga van a felsőoktatáshoz, de egy átlagos képességű gyerekből ne csináljunk már mérnököt, csak mert joga van hozzá.
Autómatikus életpályamodelt nem támogatom.Az elvégzett becsületes és hatékony munka,az igénybevevő elégedettsége legyen az előrejutás záloga.Ne az ott eltöltött,elléhütősködöt idő.Életpálya modell szerintem ott van, ahol a munka jellegéből adódóan nincs verseny: tanár, orvos, állami hivatal alkalmazottja stb.
....
Az jutott még eszembe, hogy ugye a Lakáskassza éves 72000-et kap állambácsitól. Ez nem egy rossz dolog, de ha erre a célra mondjuk csak 42000-et adnának, még az is kiemelkedő hozam/kamat a mai viszonyok között. A fennmaradó 30000-et pedig az lehetne irányítani az oktatásra-eüre-nyugdíjra. Nem jelentős tétel, azaz, akár az is lehet, de biztos, hogy ott jól jönne.
Látszik nem tudod, mit csinálnak, de addig jó neked amíg nincs magatehetetlen öreg vagy fogyatékos a családodban. Elég kemény és alja munkát végeznek. Nekem nem lenne hozzá gusztusom.........Kamu diplomák .... szociális munkás .....
Szerintem azt meg a balkán is kikérne magának.ja egy kérdés: Románia már Balkán?
Hagyjuk már azt a viccországot....Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter ....
Csak lehet valami ebben a sorosozásban, hogyha már a nevének említésére is hisztirohamot kap minden nyugat-európai vezető.Hagyjuk már azt a viccországot.
Az ő pártjára 67 000 ember szavazott az utolsó választásokon. Petyáéra 2,1 millió. Ki képviseli jobban Európát?
Hagyjuk már azt a viccországot.
Az ő pártjára 67 000 ember szavazott az utolsó választásokon. Petyáéra 2,1 millió. Ki képviseli jobban Európát?