Végiggondoltam, nem írok este semmit. Én már szavaztam akkor, amikor elmentem. Az egyik indok az volt ami most van úgy általánosságban a fórumon is meg az óhazában. Mint minden éremnek, ennek is két oldala van - alsó hangon.
Vannak, akik ennek a rendszernek a haszonélvezōi - különbözō szinten. Ôk addig látnak, hogy több pénz egyenlō minden jó. Nekik igazából tök mindegy, hogy ki adja, csak jöjjön. Ha ez a gyurcsótány lett volna, akkor most neki állna a zászló. (A "ha" kifejezéseket egyedül a programozásban tartom fontosnak, történelemben abszolút nem...)
Messzebbrōl azt mondom, hogy nem látjátok a fától az erdōt. Itt egy poszt-kádári újraosztás van. Adott egy jelenleg megkérdōjelezhetetlen rendszer (NER) - ez régen az MSZMP volt. Teccik-nemteccik, minden hatalmuk megvan és ezt használják.
Ôk kilóra megvettek x millió embert. Kit a nyugdíjjal, kit a CSOK-kal, mást mással. Abban a helyzetben vannak, hogy ōk diszponálnak a pénz felet. Ôk döntik el, hogy a tortából ki és mennyit kap. A lakosság jelentōs hányada kapott az X-ból Y-nyi értéket. Az X-et nem ismerjük, az Y meg több, mint tavaly. Örülünk, Vincent? Jah. Az X-et nem kötik az orrunkra, sem azt, hogy a NER-es csapat Z-je hány milliárd. Az ország vezetése úgy működik, mint egy multi. Ha jól megy a szekér, akkor mindenki kap jutalmat, ha nem, akkor csak a vezetōség.
Ezzel a rendszerrel a hatalom biztosított. A 3 pillér adott:
- tiéd a pénzügyi kontroll
- tiéd a jogi kontroll
- a nélkülözhetetlenek a helyükön, a lecserélhetōekbōl lehet hasznos, a hasznosból lecserélhetō, kis pénzzel lehet mozgatni.
Ez a jelenlegi Fidesz (illetve bármelyik regnáló párt) A gyűlöletkampány csak parasztvakítás volt, amit a komplett ellenzék beszopott és rossz vonatra vettek jegyek. A hatalmas gond abból lett szerintem, hogy a dumaellenzék lezüllött a fideszes szintre, csak ezzel meg azt érték el, hogy az emberek immúnisok lettek lassan mindenre. (ennek folyamánya, hogy kósa is maradt a helyén).
Mit csinált az ellenzék? Beállt a licitbe (nyugdíj, férfi40, stb...), miközben az elmúlt 8 évben semmi PÉNZBEN MÉRHETØT NEM ADOTT az embereknek - mert nem is adhatott. Erre beálltak a licitbe meg a sarazásba. Normális programot nem láttam. Aztán jött a cicharc a visszalépésekkel. Na, ez a vicckategória. Ha igazán naracsbuktát akartak volna, akkor két kurva név lett volna a listán, NER meg NEMNER. Lett volna egy technikai koalíció, nyernek, felszámolják a jelenlegi rendszert, poltpetikét elhajtják a nádba, majd új választást írnak ki. Ez egy komoly terv lett volna, de nem. Ment a picsáskodás, meg az óvodás tilitoli. Kezdettōl fogva nyilvánvaló volt, hogy technikai koalíció nem lehet. Szerintem Hódmezōvásárhely elōtt ezt meg lehetett volna csinálni, csak az eredmény után az összes kis takonypárt elhitte, hogy a narancsos parasztok AMÚGYIS verhetō. Öreg hiba.
Ekkor az egyszem Pista elgondolkodott:
- ezek nem tudnak megegyezni se, nem bírom a vónát/gyurcsótányt/szélt - mi van, ha hozzányúlnak a pénzemhez!? Ez nekem jár
- rühellem az getsziórbántot, mert lopnak - de mégis csak ott a havi Y plusz.
És ennyi elég volt. Kb. 3 hete tiszta volt számomra a 2/3. A kádársita nyuggerbōl az elmúlt években megteremették az orbánista csokost. Ami akkor volt a nomenklatúra, ma a NER-es szerencselovag. A szerep a régi, az arcok újak.
A gyűlöletkampányra fogni a vereséget roppant könnyű. Az ellenzék miniorbánok gyülekezete. Az LMP-t még Szél bevitte - most. A Jobbik nagyot bukott. A többi meg szócséplés lenne.
A tisztelt szavazóknak annyit mondanék még, hogy a NER-ben összelopott vagyon elég lesz az úniós pénzek elapadása utáni kényelmes életre is - a hűségpénz nem feltétlenül... De hogy ne érezd magad ennyire rosszul, ha nem fidesz nyert volna, a közintézmények ugyanúgy narancsos megszállás alatt maradtak volna. Nem lett volna elszámolás, mert aki az elōzō maffiafōnököt lelövi, azért teszi, hogy ō lépjen a helyére. Legalább felvállaltad - de nem bevallottad, hogy közted meg egy gazdasági migráns között annyi a difi, hogy te a több szociális juttatásért nem vagy hajlandó hajóra szállni - kerítés ide vagy oda.
Hosszú és eredményes életet, korai nyugdíjazást, további jutattásokat - és elegendō adófizetōt hozzá..