Leírtam sokszor, sok helyre, hogy nekem is. Gyomorforgató amit ott művelt az uccsó időben Vona szerintem is.
Olvassátok vissza néhány hsz-emat, ha érdekel, OV. milyen gyomorforgató dolgokat művelt. Ha a jobbik tényező akar lenni, akkor Vonával vagy nélküle, de néppártosodnia kell. Ehhez a legszélsőségesebbeket le lell építeni. Azt hiszem, ezt elkezdték megcsinálni... Az vitatható, hogy jól álltak-e neki vagy sem, de az elképzelés alapja nem volt rossz.
Az megint más kérdés, hogy a jelenlegi hisztérikus szituációban, ami volt a választások alatt, ezt lehetett volna-e jobban csinálni.. Majd az új vezetésre kíváncsi leszek mit tesz, és mit ér el. Mindenesetre én arra számítok, hogy a F@SZ is elveszti előbb-utóbb a támogatóit, mert OV is megöregszik egyszer. És, akárkik is legyenek ott, azok mind csak OV csicskái. ()Simicska is túl nagy befolyásúvá vált és még a szobatárssal is összeveszett). OV hatalommániás,ezért OV=F@SZ.
A baloldalon igazából nem látok jelenleg olyanokat, akik 10-12 éven belül jelentősebbek lennének... Talán még az LMP-ben van mozgósító erő, de rá kellene jönniük, hogy a radikális zöld-ség ma nem olyan trendi, mint volt az a rendszerváltás idején. MO-n azért még a civil társadalom és az öko tudatosság is kevesek mániája, de a rendszerváltás idején százezrek ellenezték a Bős-nagymarosi Vízlépcsőt. Akkor az környezetvédelmi köntösbe bújtatott politikai tett volt, de a rendszerváltás után, már nem kellettek már burkolt politikai állásfoglalások, ezért a környezetvédelmi mélyzöldek tömegbázis nélkül maradtak. Talán erre emlékezve volt az LMP és a momentum kampányának elég erős környezetvédelmi éle (Paks ellen), de ez igen elhibázott lépés, ötlet volt. Nem mérték fel azt (nem olvasták a BNV-vel kapcsolatosan korábban írt tanulmányaimat, így magukra vessenek), hogy ma nem volt rendszerváltó hangulat és nem volt szükség egy olyan környezetvédelmi aggodalomra, mint ami a jóléti államokban is megfigyelhető. Akárhogyanis, mi még meg sem közeítettűk Ausztria szintjét. Tévedtek, de kérdéses, hogy ezt egyáltalán felismerik-e vagy a Bp-i szavazatok biztosítani fogják az önigazolást? Fittyet lehet ezek után a vidékiek hozzáálására hányni? Őszintén, én sem tudom erre a költői kérdésre a megoldást.