Ájjjjj!
Bármely fajtájú kutya kiképezhető az ember gyilkolására! TEK kutyásoktól tudom! A négy éves kislányom vígan játszik velük, pedig csak egy jelzés hiányzik a támadáshoz. Sőt! Vigyáz a gyerekre! Nekünk is van egy Border Collie-ink, aki szintén elroppantja a marhafarok csontot...!, de ő inkább nyomkövetésére alkalmas!
Ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy az utcám végén lakó volt NDK-s német évtizedekig képzett ki kutyákat az NDK fegyveres testületeinek. Nagyon profin oktatta ki a kutyáit, mindenben teljesen engedelmesek. 15-20 liter pálinkáért bárkinek kiokosítja a kutyáját egy jó hónap alatt. A feleségem rákattant egy időben hogy vegyünk a gyerekek mellé labradort vagy valami hasonló semmire való kutyát, spánielt ilyesmit. Mondtam neki hogy semmiféle kutyát nem tartok jó ötletnek míg nem lesznek legalább 10 évesek a gyerekek. Maximum valami tacskó vagy annál kisebb kutya jöhet szóba. Kikértük hát az öreg véleményét és nagyon jól elmagyarázta miért ne legyen kutya kisgyerek mellé. Még kicsi sem. Az is képes maradandó sérülést okozni egy 15-25kg-os gyereknek ha megunja hogy nyúzzák. Utána meg hiába verem agyon az már nem segít.
Ezek terrier vacakok témához csak annyit hogy van egy a szembeni szomszédnál. Állandóan meglép, 3 kisebb testű kutyát már úgy megharapott hogy vagy azonnal megdöglött vagy el kellett altatni. Kapott pár ezer ft csekket aztán ennyi. A gyerekeimet ki se engedem az utcára. Egyszer láttam hogy kint van ismét, gondoltam átsétálok a szomszédhoz és szólok neki, nehogy egy öreget vagy gyereket megharapjon. Zörgetek az ablaknál közben a kutya elkezd csibészelni az alkarommal de csak játékból. Hát nekem ennyi elég volt, nem kockáztattam tovább mert nem tudom hogy reagált volna ha erélyesebben rászólok, ha meg hagyom magam tovább folytatja és azért bátorodik fel. Inkább szépen visszasétáltam miközben ott ugrált rám. Én nem félek a kutyáktól, volt hogy két kuvaszt kergettem el mikor egyik éjjel az utcán rám kattantak. De ezek nem rendes kutyák, a rotvejlerek sem. Olyan állkapcsuk ,fejformájuk van ami más mint egy rendes kutyáé. Az öcséméknek 3 ilyen van, ennek ellenére mégis betörtek hozzájuk é elvitték a merci kerekeit.