Ilyesmikre gondolsz?
Mert ilyenekből ingyenes sajnos nagyon kevés van, magyarul meg szinte semmi. Miért? Mert részben a felsőoktatás konkurenciája, amiért sok pénzt lehet legombolni. Viszont itt az önmagába harapó kígyó esete. Az ilyen emberek is élnek valamiből.
Szóval egy tudásszint felett ingyen nem fogsz csak úgy anyagokban botlani. Ezen felül a felsőoktatásban egy rakás gyakorlat nem váltható ki, ha a nyugati szintből indulunk ki. Ennek is meg vannak a határai.
Igen, ilyenekre. Megjegyzem a BME honlapon van - legalábbis régebben volt - fent több tárgyból is full egyetemi előadás, bár az ábrák/illusztrációk nem voltak láthatóak, szóval nem volt rendesen megszerkesztve.
Ezért is kellene állami erővel odahatni, magyarul kötelezni őket, hogy a tematikájuk szerinti fejezetek alapján az adott tárgyból tegyenek fel, különben ugrik az állami elismerés.
Nem hinném, hogy konkurencia lenne, hiszen a youtube nem ad diplomát, viszont kiderülhetne, hogy milyen szinten is áll az oktatás színvonala. Ráadásul legalább ki lehetne váltani a fénymásolt **okat.
Nem azt mondtam én, hogy kiváltaná a felsőoktatást, de pl. egy rendes videóanyag segítene felkészülni a vizsgákra ill. a nehezebb dolgok megértésében + a leendő hallgatóknak is segítene orientálódni.
De én azt sem bánnám, ha a minisztérium csinálná meg a törzsanyaghoz tartozó videókat, és azt kellene követnie az intézményeknek, a saját anyagaikat mag saját maguk tennék fel.
Erre vannak a tankönyvek. Általános iskolai szinten pl. teljesen jó, ha már azt tudja, ami a tankönyvben elérhető. Meg ugye ezért is van a füzet. Utána már egyre speciálisabb a feladat, de szerintem minden megoldható.
Szerintem minimum középiskolától már egy jobban kijön az eltérő érdeklődés és az egyéni kíváncsiság. De pl. a szülőknek is jól jöhetne, ha korrepetálni kell a gyereket.
Házzteszem egyetemen kb. az első félév után kb. 4 db könyvet, ha megvettem... A tankönyvek nagy részére a méregdrága hulladék jelző illik.
Nálunk ennél jobb volt az arány, de tény, hogy egy csomó vizsgára úgy kellett összeollózni az anyagot különféle netről letöltött anyagokból. De legalább az összeollózás során egy picit már meg is tanultam.