Dehogynem volt. Göncz fordult az AB-hoz, szinte azonnali hatállyal, holott nem is volt jogász, tehát fingja sem volt a törvényjavaslat gyakorlati mibenlétéről - nyilvánvaló "megsúgták" neki hogy probléma lesz ha ez hatályba lép. Hogy kik ? A magukat átmentő utódpárt tagjai. Ha Göncz aláírja, borul a bili, egy rakás korifeus mehet kukába, (kisgazda, szoci, szadesz, mdf-es is) amitől úgy fostak mint ördög a tömjénfüsttől. Tudod, a pozíció és a pénz amit az önmaga által kinevezett elit mindenképpen meg akart tartani. Akkoriban egy xy megyei intézmény xy helyén dolgoztam, ahol az igazgató (elvtárs, ez is később derült ki) nagy bőszen jelentgetett a saját szakmájából közeli ismerőseiről. Persze a nyugdíjazása előtt derült ki, éppen, akkor meg már mindegy volt. És számtalan ilyen volt még. A seregben meg aztán bőven.Talán nem volt lehetőségük más döntést hozni, vagy ami végbement MO-n, az nem más, hogy a különböző pártokba beépültek a korábbi rendszer haszonélvezői és így mindenkinek (mármint a politikai elitnek) megfelelő volt ez az út???
A másik egy stratégiai ok, ugye, aki időt nyer életet - esetünkben pénzt - nyer. Hát a mi "rencerváltó" elitünk erre törekedett.
Így nekem ne mondja senki hogy volt itt tényleges váltás, mert a régi nómenklatúra második, harmadik vonala jött fel csak a felszínre 90-ben, pár kivétellel.
A népet meg átqúrták aki a kádári hagyományoknak megfelelően kussolt, ha volt mit ennie. Sokaknak ez persze csak most esik le - hiába ugattam 90 óta hogy ez csak szemfényvesztés. Emiatt kiemelkedően bűnösnek tartom politikailag a Göncz-Sólyom duót, akik esinkófálták ezt az egészet, A jelen kor embere meg "árpibácsizik" és "köztársaságielnökurazik" ... mert nincs tudomása e tény jelentőségéről..