Tévedsz. Ez a hazugságaidnak, a kisujjadból kiszopott "igazságoknak" a korrigálása volt. Amire legközelebb is számíthatsz.
A jobboldal és te Na, ne vicceljünk. Bár értem én, hogy szeretitek ezt a fajta nevetséges érvelést, de a kutya se veszi komolyan. Tudom, te meg a Bokros Lali vagytok az igazi konzervatívok.
Ahhoz, hogy te bármiféle adat feltüntetése nélkül elkeseredett harcot vívsz a számokkal, adatokkal, mert nem a bukott ellenzéki propagandát támasztják alá, az a te magánügyed. Azzal nekem nincs mit kezdenem. Küszködhetsz a lázálmaiddal, mint disznó a jégen. A gazdaság növekszik (tavaly 4%-kal), a költségvetési hiány minimális, az egészségügyi kiadások 2015 óta évről évre növekednek, az államadósság csökken, és jelentős társadalmi rétegeknek emelték jelentősen a fizetését. Az emberek többsége ezzel tisztában van, ezért is aratott példátlan mértékű győzelmet a Fidesz-KDNP áprilisban. Soha ennyien nem szavaztak pártra, mint most a Fidesz-KDNP-re.
Természetesen szinte semmiben, de a fontos mutatókban egyáltalán nem romlott az ország helyzete, hanem javult, fentebb is említettem 5-öt, de a végtelenségig lehetne sorolni. Nemrég egy fórumtársunk betett pár grafikont, hogy hogyan alakult át az adósság szerkezete is. Nem elég, hogy örvendetes mértékben csökkent, de a külföldi szereplők felé való eladósodottság részaránya is jelentősen csökkent.
Hogy te, mint hivatásos kormányellenes agitpropos ezeket a tényeket letagadod, az megint csak a magánügyed. A kutya ugat, a karaván halad, harmadszor nyert kétharmaddal Orbán. Többre jutnál te is és az elvtársaid is, ha legalább a látszatát megadnád annak, hogy érdekelnek a tények, számok, valós adatok.
Az embereknek olyan széleskörű tájékozódási lehetőségük van Magyarországon, amilyen talán egyetlen országban sem. De látom, kezded megint ezt az ostobaságot. Pedig felsoroltam vagy kéttucatnyi jelentős országos médiumot, amelyik 0-24-ben nyomta az ellenzéket. Az emberek minden harmadvonalbeli ellenzéki blöffnek a tudatában szavaztak újra bizalmat Orbánnak. Mert a szemüknek hisznek, nem a gyermekéhezéssel kampányoló demagógoknak, és a saját maguknak a hatalomból való kiszorulását a demokrácia halálaként interpretáló szellemi fogyatékosoknak.
Te továbbra is csak kormánypropagandát adsz elő, ami nem felel meg az ország valós állapotának.
A 3-4%-os gazdasági fejlődés kedvező időszakot kiválasztva volt és hozzá kell tenni azt, hogy ilyen körülmények mellett, ortodox gazdaságpolitika esetén ez a duplája lenne és úgy hogy közben nem esne szét az EÜ, az oktatás nem romlana és a közlekedési infrastruktúra se romlana. A költségvetési hiány úgy jött össze, hogy a manyupot beszántották (évi 350milliárd plusz a kasszába), különadó (százmilliárdos nagyságrend, amit persze az állampolgárok fizetnek), világbajnok ÁFA stb. Az EÜ kiadások ha így növekednek lassan utolérik a 2010-es szintet... Az államadósság úgy csökkent, hogy többet költöttünk a csökkentésre, mint amennyivel csökkent. A fizetések meg olyan remekek, hogy magyarok már Romániába mennek át dolgozni a magasabb bér miatt. Már aki nem nyugatra távozott.
Aki ért a gazdaság, a társadalom működéséhez, az nem lepődik meg ezeken. A magyar foci jól mutatja a kormány sikerességét. Ott pont az megy kicsiben, mint az országban nagyban. Orbán azt hiszi, hogy ha épít stadionokat, tolja oda a lóvét, akkor az majd magától jó lesz. Hát csak rosszabb lett. A magyar gazdaság legfontosabb mutatói (vállalkozások termelékenysége, munkaerő mérete és minősége, az országba befektetések mennyisége stb) mind erősen negatív irányt mutat. Durván csúszik lefele az ország a versenytársainkhoz képest. A szociális rendszer esik szét (már ami még megvolt), nincsenek körzeti orvosok, a kórházi sűrgősségik no-go zónákká váltak, a szakképzés rossz és még lehetne sorolni.
Az is különösen szomorú, hogy pontosan tudni lehet, mit kéne tenni a magyar gazdasággal. Csak nem tündérmesékben kéne hinni, mint ahogy Matolcsy javasolja, hanem neki kéne állni és ortodox módon gondolkodni és cselekedni. Akkor ugyan nem lennének csodák, de valóban fejlődne az ország.