[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
<blockquote rel="Panzerfaust">

Viszont én nem arról beszéltem, hanem a módszerváltás 88-89-90-es időszakáról. Azokról a vagyonelemekről. A saját két szememmel láttam hogyan osztja fel a tsz-t, a legjobb gépeket, a földeket, a tsz-elnök, a főagromónus,vb-titkár, tanácselnök, párttitkár a rokonságnak a haveroknak.
Ehhez képest kérdezem, hogy hol volt a fidesz ezen időszakban ???


Nekem a mostani vagyonelemek sem fájnak kevésbé.
</blockquote>

Lehet, de azok iparágak voltak, amelyek egy ország jövőbeni gazdasági potenciálját alapvetően meghatározták, ezzel együtt az átlagember későbbi sorsát.
Ma éppen ezek miatt a tényezők miatt távoznak nyugatra, mivel felszámolták a gazdaság talapzatát, családok szétesnek, a társadalom végletekig szétszakad. Az, hogy most az akkoriban gusztustalanul elprivatizált javakkal később mit tesznek-vesznek sokkal kevésbé nyom a latban, mint ami 89-től történt.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
<

Miért érdeke Matolcsynak, hogy a lakosság rájöjjön, hogy őt börtönbe kéne zárni azért, amit csinál?

Börtönbe inkább Surányit kéne zárni meg Simort, az egyiket az aranykészlet eladásáért, a másikat pedig az évi százmilliárdos külföldi spekulánsoknak kifizetett kamat miatt.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
mára /a fidesznél/ már egy új "generáció" van, akiknél a személyes kapcsolatok felett áll a haszonszerzés. -legalábbis én így látom.
De nem a rokoni kapcsolatok felett. Mert mindegyik fideszes rabló arra hivatkozik, hogy az a feleségéé, a fiáé vagy ilyen-olyan rokonáé. - Csak az a "szegény" politikus nem kap semmit! :DDD
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
<blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="tarzaan">

Ezt a demagóg f*got pls hagyjuk.

Az idősebb generáció volt az, ami önző életformát folytatott, és nem vállalt elég gyereket. Miattuk borul a társadalmi ellátórendszer.

Azok az idős emberek, akik nem gondoskodtak megfelelő számú utódról, haljanak meg szegénységben.

LOL Na most kezdett el kurucinfo-komment színvonalra süllyedni a fórum. Hogy miért? Hát ezért: htka.hu/kozosseg/discussion/comment/196653/#Comment_196653

És most ezen baromira gondolkozz el, kedves tarzaan! Ezen, ha nem esett volna le: <i>"sem tartható fenn a bolygó véges erőforrásai (és tűrőképessége) miatt szóval előbb-utóbb kipukkan a lufi.
"</i>
Ha meg nem esne le, akkor segítek: ha több ember lenne ebben az országban, akkor szerinted kisebb lenne a munkaknélküliség és magasabbak lennének a bérek, avagy nem?</blockquote>

Mi az összefüggés okostojás?

Ha tartanánk a 2,1-es gyerekszám átlagot, az jelentene egészséges korfát.
Akkor menne el kevesebb pénz a nyuggerekre és akkor lehetne az aktívaknak kisebb terhelése.</blockquote>

Bocs, nincs kedvem sem vitázni, sem vitatkozni... Próbáld meg értelmezni, amit írtam, nem vallásilag, eszmeileg hanem pusztán úgy, hogy a leendő gyerekeket is valós és önálló tudattal rendelkező (tudom, ez nem könnyű...) lényeknek tekinted. :)

A korfáról meg annyit, hogy értelmetlen... Kb. annyira, mint a migrók beengedése. Nem fogom kifejteni, hogy miért. Ha van agyad és 100+ I.Q-d, akkor megérted. :)</blockquote>

Hatalmas butaságot írtál, amit nehéz egy mondatban lereagálni, de tessék:

Ha Magyarországon egészséges korfa lenne, akkor az aktívak aránya magasabb lenne, így kevésbé kéne őket megterhelnie a költségvetésnek, az állami pénzből is kevesebbet kéne az inaktívakra költeni és alapvetően a kormányokat sem a kiöregedett nyuggerek és majdnem nyuggerek és a megvásárolt cigók választanák meg.


Egy iylen ország sokkal egészségesebb gazdasági környezetet jelentene, kevesebb anomáliával (pl .munkanélküliség).


Egyébként egészséges korfával sem lenne több ember az országban, mert az ebben az is benne van, hogy pl. a cigányoknak is egészséges korfája lenne, és az arányszámuk akkora lenne, mint 60-80 éve.

Az egészséges korfa pont azt jelentené, hogy a populációk tartják a méretüket. Növekedés legfeljebb az átlagos életkor kitolásából van.</blockquote>

A "jólétibb" és technikailag fejlettebb társadalmakban csökken a születésszám, nő az átlagéletkor és fogy a népesség. Ez természetes folyamat. Vagy beáll majd egy szinten, vagy nem, ezt még nem lehet tudni. Viszont addig is szerintem nem a társadalmat, az embereket kell alárendelni a gazdaságnak, ennek a kissé megfoghatatlan dolognak, hanem pont fordítva. Tehát sem a migrik/eltérő kultúrájúak betelepítése, sem pedig a "kényszerített" szülés nem igazi megoldás. Ezzel csak a jelenlegi és múltbéli állapotokat, ellentéteket és feszültségeket konzerválnánk. Ami láttuk-látjuk, hová vezet mindig. Ideje lenne továbblépni kicsit...
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Egy kérdés: más országban is vágják a nemzeti színű szalagot, ha átadnak valamit? vagy ez csak Magyaro.-on szokás?

6lt4nyhC6EokG8Aws.jpeg


Megmondom miért kérdezem: szimbolikusan a nemzeti színű szalag vagdosása Magyaro. feldarabolását jelenti...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 155
15 810
113
Jegyzet a munkaerőpiaci helyzetről:
http://www.sonline.hu/helyi-ertek/velem-en/labsztrajk-673963

Az apropó - ha valaki lemaradt volna:

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/nagyuzemi-elszipkazas-ketsegbeesett-kormagyar-a-szakmunkasokert-673962
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Pár éve még, akik most siránkoznak, hogy nincs melós még a magyar munkás mobilitását hiányolták. Hát, most erre már nem panaszkodhatnak. Akkor is, most is a rugalmatlanság, a gőg és hozzánemértés jellemezte a magyarországi vállalatok egy részét.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Pár éve még, akik most siránkoznak, hogy nincs melós még a magyar munkás mobilitását hiányolták. Hát, most erre már nem panaszkodhatnak. Akkor is, most is a rugalmatlanság, a gőg és hozzánemértés jellemezte a magyarországi vállalatok egy részét.

Meg a magyar gazdaságpolitikai és oktatási vezetést ugyanígy. Sírnak, hogy nem mozdítható a magyar munkaerő, és 15 év alatt se veszik észre, hogy az mozdul bizony, csak éppen nem áll meg félúton bagóért, hanem inkább megy még pár vagy pár száz kilométert normálisabb fizetésért!!
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 155
15 810
113
Ugyanez a téma:

<b>Vállalat + Vezető: Ez nem lopás, hanem verseny </b>
G. Nagy Balázs, a Manpower üzletfejlesztési igazgatója.

Nem kell azon csodálkozni, ha a dolgozó átmegy a szemben lévő céghez, ha ott több pénzt, jobb körülményeket, esetleg karrierlehetőséget kínálnak neki. Ez nem lopás, ez a piaci verseny. Az alkalmazkodáshoz pedig nem sértődésre, hanem hosszú távú munkaerő-stratégiára lenne szükség. Ennek hiányában hiába töltenek be hirtelen minden üres pozíciót a munkaadók, holnapra újratermelődik a hiány.

Teljes cikk:

http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20160715_Ez_nem_lopas_ez_a_piaci_verseny


<i>„A cégek a pénzügyi döntéseik kapcsán nagyon pontos tervet, stratégiát készítenek, teljesen egyértelmű, hogy van pénzügyi erőforrás-menedzsment, de valahogy ha a humánerő-gazdálkodásról van szó, ezt a házi feladatot már nem végzik el” – mondja a szakértő. A cégek jelentős részének egyszerűen nincs munkaerő-stratégiája. „Kérdezzük meg egy középvállalat vezetőjétől, hogy a nála dolgozó emberek miben jók, milyen kompetenciáik vannak, milyen nyelveket beszélnek, a többség biztos nem tud erre válaszolni.”</i>

(...)

<i>Általános jelenség, hogy egy irodaházban 30-50 cég is működik. Mindegyiknek van saját rendszergazdája vagy szeretné, hogy legyen, mert valamiért ezt fontosnak tartja. Viszont annyi feladattal nem jár a munkakör, hogy az teljes embert igényelne, főfoglalkozásban. Ha ezek a cégek képesek lennének a házon belül együttműködni, akkor közösen alkalmaznának informatikust. Vagyis könnyen lehet, hogy a racionalizálás után kiderülne, nem 22 hanem csak 15 ezer informatikus hiányzik.</i>

(...)

<i>Gond, hogy az oktatás nem felel meg a piaci elvárásoknak. Alapkészségeket kellene tanítani, hogy egy érettségizett ember tudjon értelmezni egy számlát, beszéljen nyelveket, be tudja kapcsolni a számítógépet. Most az oktatási rendszerből vagy túl- vagy alulképzett emberek jönnek ki és nem találnak megfelelő munkát, miközben a munkaerőhiány szemmel látható.
</i>

(...)

<i>a munkaerő-probléma másik oka, hogy Magyarországra nem hoztak európai központokat a cégek. Az itteni leányvállalatok vagy gyárak egyik napról a másikra bezárhatók. Mert a központból csak a számok látszanak, a bértömeg ennyi, a profit meg annyi, és ha nem jönnek az eredmények, akkor egyszer csak megszületik a döntés: csomagolunk és megyünk oda, ahol olcsóbban tudjuk ezt csinálni. És ezért senkit sem lehet kárhoztatni, az átlagember is abban a közértben vásárol, ahol a legolcsóbban kapja meg azt a minőséget, amit elvár.</i>
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 155
15 810
113
No, Varga Mihály nem csak negyedmillió vendégmunkást hozna, de 4 éven belül csatlakozna az Eurozónához is:

http://mandiner.hu/cikk/20160719_varga_mihaly_az_euro_egy_felbehagyott_epulet

Addig kéne elzavarni a Fideszt, amíg nem okoznak nagyobb bajt.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 454
11 469
113
Ma hallottam a hírt a Bartók rádióban:
https://www.profession.hu/cikk/20160720/egyre-tobb-no-dolgozik/6690
"...A nők foglalkoztatási aránya egyre magasabb Magyarországon, lassan eléri az európai uniós átlagot is..."

Ííigen, a Bartók rádióban, mert
1, szeretem a komolyzenét (is)
2, Mozartot hallgatva az autópályán nem megyek át a filmbeli teherautósofőrbe ;-)
http://www.port.hu/parbaj_duel/pls/w/films.film_page?i_film_id=1980
3, A hírek stílusát hallva a rendszerváltás előtti hír/agitprop világ jut eszembe :)

Visszatérve a hírre:
Felment az agyvizem.
Szóval a fentebb bemásolt idézet mondandója számít fejlődésnek, mércének!?
Aztán meg megy a sopánkodás, hogy egyre csökken a gyerekvállalási hajlandóság.
Sok más ok mellett az is ok, hogy a férjezett/élettársi viszonyban élő nők is kénytelenek elmenni dolgozni, mert egy keresetből nem lehet nemhogy gyereket nevelni, de megélni sem.
Hovatovább egyre többeknek kettőből sem...
Nagyszüleim, sőt szüleim idejében (70-es évek) ez még működött.
meg szerte a nagyvilágban is.
De kellett is ahhoz, hogy szívesebben vállalják az emberek - meg az asszonyok - a természetes gyarapodási rátát.

Tévedés ne essék, nem a nők emancipációja ellen kardoskodok, s távol álljon tőlem a "nők vissza a konyhába" mentalitás.
Amelyik nő szeretné magát jól meg is valósítani tanulásban/karrierben, az hadd tegye!
De aki legszívesebben otthon maradna gyermeket - később unokát - nevelni, az hadd teljesedhessen ki benne.
Szóval ne sírjunk, meg értetlenkedjünk ha a fejletlenebb harmadik világ ránk szaporodik...
Szerintem.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 454
11 469
113
Örülök, hogy nem vagyok ezzel a gondolattal egyedül.
Mára elköszönök.
Üdv Néktek, Ti jó betűvetők! :)
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 155
15 810
113
<b>Az IMF-nél is látják, mekkora károkat okoz Közép-Európának a kivándorlás</b>

http://444.hu/2016/07/20/az-imf-nel-is-latjak-mekkora-karokat-okoz-kozep-europanak-a-kivandorlas

http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/a_tomeges_kivandorlas_miatt_szenved_az_egesz_regionk.1.235002.html
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 155
15 810
113
<b>Százmilliárdos nagyságrendű kiadást jelentene hazánknak, ha végrehajtanánk a migránsok kvóta szerinti elosztásáról és kötelező betelepítéséről szóló brüsszeli terveket – tudta meg a Magyar Idők.</b>

A kormányzat szerint áldozatul eshetne a bérfelzárkóztatás és bizonyos tehercsökkentés is.

http://magyaridok.hu/gazdasag/szazmilliardba-kerulnenek-a-migransok-hazanknak-852403/

A százmilliárd igaz lehet, de ami utána jön elég aljas hazugság, mivel az elmúlt 6 évben semmiféle bérfelzárkóztatásra utaló törekvés nem volt.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
...
A százmilliárd igaz lehet, de ami utána jön elég aljas hazugság, mivel az elmúlt 6 évben semmiféle bérfelzárkóztatásra utaló törekvés nem volt.
A civil szferaban nem volt, de az allami alkalmazottak kozott tobb helyen is. (Rendorok, katonasag, rezidensek, tanarok...)
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 454
11 469
113
Pont itt van a kutya elásva: "...Több helyen is..."
Tehát még több helyen meg nem...
Oszd meg és uralkodj.
 
Status
Not open for further replies.