Bemásoltál ide nekem egy céges honlapot. Nagyanyám is hitt a TV-nek...92 évig élt.
Miért, nem ők a cég vezetői ? Tudsz valamit ?
És ekkor jött az államkapitalizmus (MSZP) és ezt turbózta meg a Fidesz az államszocializmussal. Ezért nem értem a "hívőket" se a vörös, se a narancs se a többi esetben, miért nem egyedi mérlegelés alapján döntenek az ügyekben. Miért kell együtt bőgni a tömeggel???
Pontosan ismerem én is a jelenlegi elit hibáit, baklövéseit, van bőven, de azt gondolom, hogy a népszabót - még az se biztos hogy megszűnik - nem ők szabták el.
Az mszp tulajdona lett. Ingyen. Aztán eladták a megyei lapokkal együtt a régi nómenklatúra embereinek megtartása mellett a Springernek x millióért. Okéj.
Az ávós miniszterelnökünk meg aszongya, éljen meg mindenki a piacból. Oké. Erre ők tömték ezerrel a szabót és társait állami pénzekkel. Közben kilövik a PH-t.
Majd bejön a net, csökken a példányszám. De a szoci kormányoknak köszönhetően is tartja magát a szabó, és a sorrend is marad.
2013-ban a Springer és a Ringier egyesülni akar, de nem a MH határozata alapján nem lehet mert túl nagy piaci részesedésük lett volna. Itt mondta Orbán, hogy nekik nem kell egy ilyen lap meg a vele kapcsolatos háború, inkább gründolnak egy újat. Belép a VCP, akik működtették a lapot 3 éven át a SZSA-al együtt, tehát a cocikkal. De a piac működik a felszín alatt is, a veszteség halmozódik, tetemes lesz, el kéne adni. Na persze itt jön hogy az állami lóvé működteti a MI-t, és az MH-t. Igen. Mert horn-meggyesi-gyurcsány-bajnai alatt nem stafírungozták ki őket ?
Hát hogy a fenébe nem.
Jó, ne legyen médiaszabadság, oké.
De előtte mi volt ? Azon logika alapján csak az nevezhető szabad sajtónak ??? Hát ez nem semmi, tudod ?
Zárójelben az ún. külföldi, piaci alapon működő médiavállalkozások mögött is tetemes méretű állami, vagy államhoz kötődő vagyonok vannak, látens formában, csak erről nem nagyon esik szó. (energiaágazat, építőipar, haditechnikai cégek)
Ajánlott olvasmány Ulfkotte német médiáról szóló könyve. (na ja, gondolom az se igaz)
És akkor jössz te és azt mondod nekem, hogy narancsbirka. Huh.