Azon meg nem akarok viccelődni hogy hányas voltál matekból, de számold már ki, ha hétfőtől a következő hét péntekig 12x12 órát ledolgozik valaki, utána két nap pihi aztán kezdődik előlről, az hány munkaóra lesz szerinted egy hónapban? Aztán ha ehhez hozzájön egy kis túlóra ("emberek, amíg ez kész nincs addig nem megyünk haza!"), az már csak a "hab" a tortán.
Viccelődhetsz nyugodtan, viszont amit felvázoltál az enyhén szólva is általánosítás. Kirívó egyedi eset, annak tömeges megjelenése nélkül.
Hol történt, kik a felek, milyen munkakörben ? Mert amit itt kiveszek a szavaidból azt bizony úgy hívják - fekete munka - jogellenes foglalkoztatás (sejtéseim szerint az építőiparban)
Ajánlom átfutásra a 2012 évi I. tv Mt. XI. fejezetét, 86. §-135. §-ig le van írva kimertítően a munkaidőre és a pihenőidőre vonatkozó rendelkezés.
Erre persze mondhatod: nem tartják be.
Hát ja, ilyennel én is találkoztam sokszor, de aki nem akarja képviselni a saját érdekeit azzal mindig is így fognak bánni.
A munkaügyi bíróságon ezekkel a kondíciókkal úgy megvágják az illető iparost hogy még az unokái is fizetni fogják. Volt már olyan, hogy emiatt céget is felszámoltattam, de mint a huzat.
Az állami szférában, nagyobb szolgáltatóknál, multiknál pedig ilyen mértékű túlóráztatás
nincs.