Nekem sikerült. Tudom bizonyítani, Te csak általánosítasz...
Lásd fent. Egyetem után 9 hónapig éltem a roulette (sic!) bevételeimből. Apró nyereségek voltak, amik havi szinten egy átlagfizetésnél jobbak voltak. DE soha nem játszottam meg a kék77-est
minden pénzemmel!
Csúsztatsz, mindkétszer a sok kicsi apró jövedelemre, nyereségre utaltam.
Van. Egy bizonyos mértékig! Nézd meg a ny-eu-i államokban az állami vállalatok arányát a gazdaságon belül! Nem tudok számokat írni, úgyhogy úgy teszek mint Te, hogy sejtést fogok
kijelenteni, de a francia állami részvállalás is sokkal kisebb, mint a magyar. A skandináv államkapitaliznmus esetében is!
Azt írtam, hogy a 2008-ashoz
fogható. Válságok ciklikusan vannak. A modern állam szerepe éppen az (is) lenne, hogy ezeket csökkentse. Válság idején eladósodással (felpörgetve a gazdaságot), prosperitás idején a visszahúzódással. Helyette mi van? Rátelepedés!!!!
Megint csúsztatsz. Nem az adózásról írtam. Azt írtam, hogy miközben az állam
elvesz olyan címen, hogy majd gondoskodik rólam, amellett Te azt várod el, hogy én ezen felül extra pénzt fektessek be! Nem én azt a pénzt akarom befektetni, vagy abból akarok rendes nyugdíjat látni. De miközben befizetek, folyamtaosan megy a masszírozás, hogy hiába fizetek, ebből rendes nyugdíj nem lesz! Komolyan, milyen gazdaságpolitika ez? Hétköznapi példával élve, ha tudom, hogy elkopott a fékbetétem, akkor egészen addig hajtom a gépet, míg a féktárcsákat is tönkrebassza? Ez előregondolkodás?
Az, hogy Te mitől esre hasra, az nekem nem érv! Írtam már, ha tudom a feltételeket és elfogadom, akkor aláírom a papírt. Jelenleg egy üres lapot írtunk alá, amin semmi nincs. Majd egyszer csak rákerülnek a feltételek. Egyébként a 100 kapcsán van lehetőség tervezésre a magánszektorban. Konkrétan előre meg lehet tervezni, hogy 20 évig fizetek x összeget és a nyugdíjba vonuláskor kapok egyszeri összeget vagy 10 évig 4x összeget, vagy 20 évig 2x összeget stb. Én írom alá, én vállalom a felelősséget. Az örökölhetőség meg igenis fontos nekem. Miért tegyem a gyerekeim nyakába azt a pénzügyi terhet, amit én már egyszer tőlük vettem el, Ők újra fizetnek? Miért is? Ja, most jön a társadalmi szolidaritás...és én, meg a gyerekeim?
Talán. Ma sajnos nem 40 órában dolgozik az emberek legtöbbje. Iszunk mint az állat. Szarul táplálkozunk. Alig nő a várható élettartam.
A roulettezést ne szóld le, Andrew G. Vajna, és Szima Gábor szerint nagyon jó biznisz. Azt meg hogy mit hova tettek...volt erről nyilvános elszámolás? Ha igen, linkeld már be léágy szíves, mert TÉNYLEG kíváncsi lennék rá, amit leírtál TALÁN igaz, talán csak részben igaz, talán egyáltalán nem!
Fizetett, olyan feltéátelekkel, amit aláírtam. Én voltam a balfasz...A kockázatviselést meg had döntse el mindenki maga. Ebben az országban nyilván a többség nem akarja, és nem is tudja viselni a kockázatot mert részben nincs tartaléka, ki van véreztetve, másrészt nem elég művelt hozzá
Kompatibilis kultúra??? Leírnád hogy mi, mivel kompatibilis és melyik irányban? Mert gondolom itt egy hierarchikus kompatibilitás rajzolódott ki az agyadban, aminek a csúcsán a mélykeresztény-európai-magyar kultúra van (provoklállak!) Miért van az, hogy pl. a NASA vezető kutatói között rengeteg kínai, indiai, pakisztáni,iráni ember/név szerepel. Ezek szerint az észak-amerikai kultúra ezek alatt áll, a kínai/indiai/pakisztáni/iráni kultúra felülről kompatibilis az é-amrikai kultúrával? Vagy hogy is van ez? Nem kellene inkább az egyént vizsgálni, és nem rásütni egy bélyeget az alapján, hogy milyen kulturális
környezetből érkezik?