[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 136
4 209
113
Miert, talan 2010-ben ok is csodben voltak?


Bayer sebeszi pontossaggal fogalmazza meg a lenyeget. :)
21:55-tol 22:40-ig.
"Ja, hogy meg nem keresunk annyit mint az osztrakok..."
Hogy csődben volt az ország, azt a Fidesz állította! Aztán hogy ezzel tényleg elásták az országot minden szempontból, az már ennek a következménye is lett! Aztán bátran hozzányúltak a nyugdíj megtakarításokhoz, amibe bármely más kormány belebukott volna, de ők bátran tehették, mert a radikálisok akkor is már mellette álltak, mint 2006-ban a TV székháznál is!
Amúgy a lényeget kiemelhetnéd a videóból, mert egy ilyennek nem igazán érdekel a véleménye! És ha te ezt a barmot tartod etalonnak, akkor a tiéd sem! Egyébként ilyen "szimpatikus úriemberek"-ről írtam fentebb is! Róla akkor megfeledkeztem, pedig :
http://nyugatifeny.hu/2018/02/06/ba...nek-meggyalazasara-uszitott-elo-adasban-video
http://b1.blog.hu/2016/08/18/10_ide...demelte_volna_a_nyilas-_horog-_lovagkeresztet
http://www.blikk.hu/aktualis/politika/bayer-zsolt-beverne-a-civilek-pofajat/qm3pnm7

Van még jópár hasonló! Büszke lehetsz rá!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Hogy csődben volt az ország, azt a Fidesz állította!
Veress Janos szaladt az IMF-hez es az EU-hoz. Fizeteskeptelensegre hivatkozva rekord ido alattt (ket het) kaptuk meg a hitelt.
Van még jópár hasonló! Büszke lehetsz rá!
Nem jott be a lejaratasi kiserlet. Ez van. Torodj bele!


Hát ezt sem én találtam ki, de ti jónak tartjátok?
Joga van tudni az embereknek, hogy ki kap penzt az OSF-tol. En azt sem ertem miert nem vallaljak buszken. Talan szegyellik?
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 343
113
szpg9

Úgy kérdezed tőlem a Zalai dolgokat, mintha én mindent tudó lennék és bármilyen kérdésre reális választ tudnék adni. :D
Egyébként a munkám miatt az egész országban járkálok, de ettől még nem ismerek minden helyet, minden embert és minden élethelyzetet.
De az azért józan ésszel könnyen belátható , hogy attól, hogy páran átjárnak Zalából horvátba az nem mond ellent annak, hogy hazánk előrébb jár, mint Horvátország.
Az meg, hogy ne a Balkánhoz mérjük magunkat, az pont ugyan annyira állja meg a helyét, mint az, hogy ne a Nyugathoz. Mi nem vagyunk a nyugat... Nem voltunk gyarmat tartók, nem élünk annyian egy hazában és teljesen mások voltak a világkereskedelmi lehetőségeink. E mellet harcoltunk a tatárral és a törökkel, hogy nekik ne kelljen.... Szerintem több közünk van a Lengyelekhez és a Balkánhoz, mint Nyugat-Európához. Ehhez mérten kellene értékelni a saját helyzetünket.
És mi lenne velünk ha Nyugaton is egy Ukrajna szintű ország lenne?
Akkor mi lennénk a központ és onnan is ide járnának melózni. A mi bankjaink vinnék ki onnan a lovét ide, nem pedig fordítva, mint most. Meg nem lenne per pill ekkora munkaerő hiányunk.
A tankönyves "beszólást" megint fölöslegesnek éreztem, hidd el ismerek olyanokat is akik már előttem is éltek ezen a bolygón :)

A mostani rendszernek meg annyira vagyok haszon élvezője, hogy piaci alapon élek, nem volt még soha állami megrendelésem. Bár nem tudom, hogy az mennyivel korruptabb, mint egy piaci megrendelés, mert eddigi tapasztalataim szerint itt is mindenki hiper korrupt :rolleyes:
A pénz vissza osztás a minimális elvárás bármilyen munkánál, sajnos. Ilyen a világunk, ezzel kell együtt élnünk :(

ZRÍNYI 20!026

Pont most van az az időszak amikor nem szakadunk le a V4-ről, hanem velük fejlődünk. A leszakadás egy másik 8 év alatt következett be, illetve a rendszerváltáskor.
A 47.000 forintnak meg örüljön aki kapja. Ugyanis sokan vízgereblyézéses 4 órás melóért kaptak ennyit. Ez érték arányos szerintem. És mindig sokkal jobb 47.000-et kapni havonta, mint nem kapni semmit. Ugyanis az államnak nem kötelessége csak úgy pénzt (segélyt) osztani bárkinek.
Azért Lenti-Letenye közt van néhány elfelejtett falu, ott vagy az erdészetnél dolgoznak vagy bejárnak Zeg-re vagy Kanizsára. Ha közelebb találnak a túloldalon melót természetes hogy átjárnak. Lehet hogy a varasdi rész fejlettebb mint a magyar oldal. Mondjuk Sharid lakik éppen arrafelé bár kicsit feljebb, nem a határ közelében.
Mondjuk Zala megye déli része talán az egyik legszebb része az országnak, legalábbis szerintem.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Azért volt egy Obi is közvetlen a Baumax mellett. Az még ma is működik. A Tescotól egy köpésre ott van a Penny+a Lidl, de te is tudod hogy nem az az oldala pörög a városnak hanem a határ felőli. Az átmenő forgalom meg elkerüli, mert a 84-esen húz mindenki ki-be Ausztriába és ha egy egy ingázó meg is áll kajáért az a főút melletti kis boltokba ugrik be ,nem a városban tekereg. Az átlag ingázó reggel 5-7 között kimegy osztrákba és este 5-7 között tér vissza. Rengeteg a szerencsét próbáló az ország belsejéből, akik kijárnak dolgozni. De Sopron jó helyen van, ott van egy köpésre mellette Bécsújhely,Kismarton, Bécs, Schwehát, plusz ugye a Fertő tő osztrák oldala jóval több mint a miénk, jobban fel is van futtatva. Gyakorlatilag Bécs vonzáskörzete, ipari területei vannak elérhető közelségben. Nem minden város lehet ilyen szerencsés, lásd Kőszeg kicsit lejjebb már nem pörög tized ennyire sem. Sopron jelenleg csak visszanyeri azt a "rangját" amilyen a Monarchia végéig / szocializmusig megvolt neki. Nem tudsz még egy ilyen várost mondani itthon, ezért mások is errefelé kicsit a viszonyok, nyáron több mint 100000 ember él ott, sok osztrák csak úgy vesz fel ha Sopronban laksz, nem messzebb. .Na meg még Győr van ugye, de Győr mindig is kiemelt nagy város volt, komoly iparral. Sopronban viszont ipar gyakorlatilag nincs. Csak az ingázás és a szolgáltató ipar. Plusz azért is markáns a különbség a határ két oldala közt mert egy Ausztria a szomszédunk, amelyik az EU egyik leggazdagabb állama.


Talán van még egy vasi város, ami nekem szimpatikusan, de más okból pörög. Ez Sárvár.

Aztán számos város van, ahol a Tesco mellett Penny, Lidl (és van ahol még SPAR is)van, ez nem csak soproni sajátosság. De akik feketén járnak pld. takarítani, vagy kertészkedni odaátra, azok a kishatárátkelőket is használják, mert a környékbeli falvakba akarnak eljutni... és ez is hozzájárul a tumultushoz. Most akkor írjam, hogy a Győri őt és a 84-es elkerülő körforgalmában is rendszeres a dugó, közel az ALPHAPARK-hoz. Azt hiszem ilyen részletekbe nem éri meg belemenni, mert a többség azt sem tudja miről beszélünk, meg a bejegyzés tartalmán az ilyen részletességű közlés azt hiszem nem javít. De a hsz-em lényegi mondanivalójával egyet tudsz érteni?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 343
113
Talán van még egy vasi város, ami nekem szimpatikusan, de más okból pörög. Ez Sárvár.

Aztán számos város van, ahol a Tesco mellett Penny, Lidl (és van ahol még SPAR is)van, ez nem csak soproni sajátosság. De akik feketén járnak pld. takarítani, vagy kertészkedni odaátra, azok a kishatárátkelőket is használják, mert a környékbeli falvakba akarnak eljutni... és ez is hozzájárul a tumultushoz. Most akkor írjam, hogy a Győri őt és a 84-es elkerülő körforgalmában is rendszeres a dugó, közel az ALPHAPARK-hoz. Azt hiszem ilyen részletekbe nem éri meg belemenni, mert a többség azt sem tudja miről beszélünk, meg a bejegyzés tartalmán az ilyen részletességű közlés azt hiszem nem javít. De a hsz-em lényegi mondanivalójával egyet tudsz érteni?
SÁÁÁRVÁR? :O Na ne viccelj már, mi szimpatikus benne? Nincs ott semmi, a fél város vidékre jár melózni. Az egyik fele a városnak az Alkotmány úti gettó lakásokban lakik,a másik fele meg sima családi házban. Klasszikus városi-polgári lakások szinte nincsenek is, nem úgy mint a kb ugyanakkora Kőszegen. Van egy gyógyfürdő ami enyhén túl van értékelve, szerintem legalábbis nem egy nagy szám. Bükfürdőhöz képest a fasorban sincs.
Amúgy ne írd hogy mekkora a dugó mert tudom. És ez tényleg nagyon gáz,rettenetes az a dugó minden nap ott. De hála isten készül az elkerülő, Csornától Vitnyéd déli rész, Szentmiklós déli rész, Cenk,Kópháza déli rész, Kópházi átkelőtől meg vissza Sopron nyugati oldal Balf ,Fertőrákos és a város közt, egy 600m-es alagút a Bécsi domb alatt (azért az nem olyan domb ám mint az Alföldön az M5-nél levők) és ki is érsz az átkelőhöz. Már ki vannak jelölve a nyomvonalak.
Mondjuk engem nem érint mert nekem Sopron Ausztrián át van közelebb. Mondjuk keresztanyám aki kijár takarítani heti 1-2 alkalommal sokszor vásárol a kint Billában, mert nem kell így váltogatnia az eurót ha kint elkölti. De ettől még a havi nagy bevásárlást a Metróban végzi. Gondolom ezzel az eurós dologgal nincs egyedül, és mivel Sopron nagy része euróban keres... Szóval ez is közrejátszhat több dologban, de mondom Sopron nagyon speciális város.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 316
55 695
113
Te is ott tévedsz, hogy ami itt megy már régen nem a választásokról szól. Én 2010-ben FIDESZ szavazó voltam, csalódtam, mert mehetne jobban is. Ha valaki nem érti meg, itt én nem tüntetek, nem uszítok, hanem leírom a véleményemet arról, hogyan lehetne jobban csinálni, akkor azzal ugyanúgy a demokratikus jogaimmal élek, mint amikor elmentem szavazni. Mert azok ellen, amíg ki nem tiltanak, mindig fel fogok lépni, akik úgy vélekednek hogyha voltál szavazni és vesztettél, akkor 4 évig fogd be a pofád... Rólad pld. nem gondoltam volna, hogy valaha megírod ezt a HSZ-t. Mert csak kijelentések vannak benne részletes indokok nélkül...


Senki sem mondta,hogy fogd be a pofád.
Ha akkora a tudásod,hát élj a demokratikus jogaiddal,alapíts pártot,gyűjts támogatókat,legyen olyan a programod,hogy sok/elég szavazatot kapj,és döntsd meg a mostani kormányt 4 év múlva.De,van lehetőséged-ha nem tévedek-népszavazást kezdeményezni,győzz meg a népszavazáshoz elegendő számú embert,hogy írják alá a kérelmedet,és a kérelmet el fogják bírálni,és jól kiírják az ügyben a népszavazást.El tudom képzelni,hogy vannak egyéb jogi lehetőségek is megdönteni a rendszert,konzultálj egy jogásszal,pl.Meg ígérem,hogy mivel még egyetlen hazai szavazáson sem vettem részt,de ha te végigviszed az ügyet-megjegyzem senki sem fogalmazott még meg konkrét,formailag,jogilag is megfelelő problémát-akkor kivételt teszek,és melletted fogok szavazni.
Kérlek ne itt fuss köröket,mert a teljes tagság sem lenne elegendő,hogy megdöntsük a kormányt,ha komolyan gondolod,akkor lépj a pástra,és hajrá.
Ugye nem mondod komolyan,hogy részedre,vagy bárki részére itt meg kell(ene) indokolnom bármelyik kijelentésemet?
 
  • Tetszik
Reactions: anonim999

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
SÁÁÁRVÁR? :O Na ne viccelj már, mi szimpatikus benne? Nincs ott semmi, a fél város vidékre jár melózni. Az egyik fele a városnak az Alkotmány úti gettó lakásokban lakik,a másik fele meg sima családi házban. Klasszikus városi-polgári lakások szinte nincsenek is, nem úgy mint a kb ugyanakkora Kőszegen. Van egy gyógyfürdő ami enyhén túl van értékelve, szerintem legalábbis nem egy nagy szám. Bükfürdőhöz képest a fasorban sincs.
Amúgy ne írd hogy mekkora a dugó mert tudom. És ez tényleg nagyon gáz,rettenetes az a dugó minden nap ott. De hála isten készül az elkerülő, Csornától Vitnyéd déli rész, Szentmiklós déli rész, Cenk,Kópháza déli rész, Kópházi átkelőtől meg vissza Sopron nyugati oldal Balf ,Fertőrákos és a város közt, egy 600m-es alagút a Bécsi domb alatt (azért az nem olyan domb ám mint az Alföldön az M5-nél levők) és ki is érsz az átkelőhöz. Már ki vannak jelölve a nyomvonalak.
Mondjuk engem nem érint mert nekem Sopron Ausztrián át van közelebb. Mondjuk keresztanyám aki kijár takarítani heti 1-2 alkalommal sokszor vásárol a kint Billában, mert nem kell így váltogatnia az eurót ha kint elkölti. De ettől még a havi nagy bevásárlást a Metróban végzi. Gondolom ezzel az eurós dologgal nincs egyedül, és mivel Sopron nagy része euróban keres... Szóval ez is közrejátszhat több dologban, de mondom Sopron nagyon speciális város.


Bükfürdő egy kalap szar Sárvárhoz képest. A sárvári fürdőt lehet csak kívülről ismered, de én a közönség elől elzárt részeket is. Minden automata, a gyógymedencék baktériumszűrővel ellátottak, hőszivattyús fűtéssel... Dolgoztam ott is (Bükön), de az egy technológiai őskövület. Persze ezt a vendég nem látja... Sárváron a fürdőnek tavaly volt 500 milla pozitívuma, ebből tellett a kölcsön törlesztésre, amit még a város vett fel (1,0 Milió EUR/év, meg fejlesztésekre, illetve folyamatos karbantartásokra. Mellesleg építészetileg is izgalmas, míg Bükön, hiába toldozgatták nemrég, alapvetően a fantázatlanság és a szoci csoszkóság látszik... Sárváron a vendég tényleg jó vizet kap, akkor is, ha ezt nem tudja, mert ez bizalmi viszony a vendég és a fürdő között. Bükön meg amit nem lát a vendég, ott mindenen spórolnak. Persze az egy igazi immunerősítő kúra, ha arra van szükséged...Egyébként mikor jártál Sárváron utóljára? Én 2018-ban. Árban meg szerintem nincsen jelentős különbség... A sárvári többször nyert a vas népe szavazéson mint a Büki. A Sárvári vital med szálloda, igaz kicsi, de az ország 10 legkihasználtabb szállodája közé tartozik.. Most akkor miért túlértékelt? Persze elhiszem, másnak tetszhet más, csak nem tudom miért... De ha leírod?
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Senki sem mondta,hogy fogd be a pofád.
Ha akkora a tudásod,hát élj a demokratikus jogaiddal,alapíts pártot,gyűjts támogatókat,legyen olyan a programod,hogy sok/elég szavazatot kapj,és döntsd meg a mostani kormányt 4 év múlva.De,van lehetőséged-ha nem tévedek-népszavazást kezdeményezni,győzz meg a népszavazáshoz elegendő számú embert,hogy írják alá a kérelmedet,és a kérelmet el fogják bírálni,és jól kiírják az ügyben a népszavazást.El tudom képzelni,hogy vannak egyéb jogi lehetőségek is megdönteni a rendszert,konzultálj egy jogásszal,pl.Meg ígérem,hogy mivel még egyetlen hazai szavazáson sem vettem részt,de ha te végigviszed az ügyet-megjegyzem senki sem fogalmazott még meg konkrét,formailag,jogilag is megfelelő problémát-akkor kivételt teszek,és melletted fogok szavazni.
Kérlek ne itt fuss köröket,mert a teljes tagság sem lenne elegendő,hogy megdöntsük a kormányt,ha komolyan gondolod,akkor lépj a pástra,és hajrá.
Ugye nem mondod komolyan,hogy részedre,vagy bárki részére itt meg kell(ene) indokolnom bármelyik kijelentésemet?


Természetesen nem kötelező indokolni semmit, de ha már válaszolsz, az illem így kívánná. De azt látom, nem tudjátok elképzelni, hogy politizálni, politikáról beszélgetni nermcsak formalizált pártkeretek között lehet. Ez úgymond a civil kurázsi... Semmi köze a kormány döntögetéshez annak, amit írok. Ha így értelmezel, félreértettél...
 

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
117
287
63
Nagyon nem igaz ma már. Munkaerőhiány lépett fel, aminek következtében először a multik, megdobták a béreket. Ezt követnie kell a KKV szektornak, vagy nem marad emberük. Közszféra hasonlóképp. Azonban azt figyelembe kell vennie leginkább az államnak, mint foglalkoztatónak, hogy mennyi az ország gazdasági teljesítőképessége. Multi adhat akár német bért is, mert megtermeli. A hazai KKV az ami nem tud fejlődni,k vagy lenyeli a bevételt és nem fejleszt. Aminek következtében, a jövedelem termelőképessége is elmarad. Állam bácsi meg ugye, a befizetett adókból tud bérekre is költeni a saját területén. Az viszont nem igaz, hogy ugyanolyan rossz a helyzet, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt.
azt senki nem mondta hogy ugyanolyan szar. csak a lenyegi dolgok nem valtoztak , ( a multikat leszamitva) epitoipar -kereskedelem erre van ralatasom kellenek az emberek mindenkinek foleg a kepzett rutinos melosok.. pelda: otthon voltam szabin 2 hetre .. gondoltam felhivok nehany allasajanlot hogy legalabb tudjam mi a helyzet ha vegleg hazaternek (sajnos a regi kapcsolataim vagy lehuztak a rolot vagy ok is nyugaton meloznak ), nem tudtam megallni rohoges nelkul mindet pl: 300k bejelentve hosszu tavu munka .....valosag :240k mert az 300brutto (szerinte) es bejelentve 168k -val .(jo ez mondjuk szelsosegesen marha volt) a lenyeg ahoz hogy haza tudjak csabitani az embereket (epitoipar) ahoz 350-400k netto ber kell es normalis bejelentes nameg lassa azt a melos hogy nem egy melora/szezonra kell hanem hosszu tavon....a kereskedelem es a gyarak meg egy masik vilag ott a multik alakitjak a bereket es kenytelenek emelni mert keves az ember .
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 343
113
Bükfürdő egy kalap szar Sárvárhoz képest. A sárvári fürdőt lehet csak kívülről ismered, de én a közönség elől elzárt részeket is. Minden automata, a gyógymedencék baktériumszűrővel ellátottak, hőszivattyús fűtéssel... Dolgoztam ott is (Bükön), de az egy technológiai őskövület. Persze ezt a vendég nem látja... Sárváron a fürdőnek tavaly volt 500 milla pozitívuma, ebből tellett a kölcsön törlesztésre, amit még a város vett fel (1,0 Milió EUR/év, meg fejlesztésekre, illetve folyamatos karbantartásokra. Mellesleg építészetileg is izgalmas, míg Bükön, hiába toldozgatták nemrég, alapvetően a fantázatlanság és a szoci csoszkóság látszik... Sárváron a vendég tényleg jó vizet kap, akkor is, ha ezt nem tudja, mert ez bizalmi viszony a vendég és a fürdő között. Bükön meg amit nem lát a vendég, ott mindenen spórolnak. Persze az egy igazi immunerősítő kúra, ha arra van szükséged...Egyébként mikor jártál Sárváron utóljára? Én 2018-ban. Árban meg szerintem nincsen jelentős különbség... A sárvári többször nyert a vas népe szavazéson mint a Büki. A Sárvári vital med szálloda, igaz kicsi, de az ország 10 legkihasználtabb szállodája közé tartozik.. Most akkor miért túlértékelt? Persze elhiszem, másnak tetszhet más, csak nem tudom miért... De ha leírod?
Na akkor gyorsan, mert már mennem kell. Forgalomban Bükfürdő 2x akkora mint Sárvár. Jóval, jóval több a program amit a pancsikáláson kívül megtekinthetsz,folytathatsz. Az egész fürdőre egy komplett település épült rá gyakorlatilag külön Büktől, nem a lepusztult Pepsi gyárat látod ha kinézel a szálloda ablakon mint Sárváron. Maga csak a fürdő területe 10x akkora mint a sárvári, így pl több a kajás/piás/fagyis stb hely is bent, de a medencék száma is vagy duplája a Sárvárinak. Kb két éve voltam utoljára mindkettőben, de én speciel utálom az ilyen körömgombás medencébe pisilős helyeket,a Répcével egyik se ér fel nálam.Na meg mint írtam már nálam néha termál víz folyik a csapból otthon, nem mintha igényelném azt is.
 
T

Törölt tag 008

Guest
....(epitoipar) ahoz 350-400k netto ber kell es normalis bejelentes ....
Első körben dolgozzanak normálisan. Eddig 1 azaz EGY db olyam mestert láttam akit ha otthagytam nem baszta el. Elmondtam mit akarok, mondott egy árat, 1 hét múlva találkoztunk, a munka tökéletesen kész volt és annyit kért amiben megegyeztünk. A többi vagy elbaszta (de volt olyan aki fölött 2 hétig ott álltunk és 1x hagytuk ott fél órára, mert valami anyag elfogyott és elszaladtunk az obiba venni. Na ennyi elég volt és a fürdőt már elbaszta.) vagy a végén masszívan magasabb árat mondott, mert hát közbejöttek dolgok. Hát baszod, előtte nem láttad a lakást?
Szóval igényt majd normális munkavégés után kéne támasztani. Ha én így dolgoznék a multinál úgy ki vágnának lábam nem érné a földet.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
117
287
63
Első körben dolgozzanak normálisan. Eddig 1 azaz EGY db olyam mestert láttam akit ha otthagytam nem baszta el. Elmondtam mit akarok, mondott egy árat, 1 hét múlva találkoztunk, a munka tökéletesen kész volt és annyit kért amiben megegyeztünk. A többi vagy elbaszta (de volt olyan aki fölött 2 hétig ott álltunk és 1x hagytuk ott fél órára, mert valami anyag elfogyott és elszaladtunk az obiba venni. Na ennyi elég volt és a fürdőt már elbaszta.) vagy a végén masszívan magasabb árat mondott, mert hát közbejöttek dolgok. Hát baszod, előtte nem láttad a lakást?
Szóval igényt majd normális munkavégés után kéne támasztani. Ha én így dolgoznék a multinál úgy ki vágnának lábam nem érné a földet.
mekk mesterek mindenhol elofordulnak :D (biztos o volt a legolcsobb :) ) azert hallom en is a horrorstorykat mivel toltik fel az allomanyt jobb hijan de akik kint dolgoznak es ertik a szakmajukat azok 2000-2200 euro felett keresnek es eszuk agaban sincs hazajonni ha nem muszaj 800-900 euroert.. de ha megkapjak a 1200-1300 at normalis bejelentesel az mar megfontolando hogy hazajojjon
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Na akkor gyorsan, mert már mennem kell. Forgalomban Bükfürdő 2x akkora mint Sárvár. Jóval, jóval több a program amit a pancsikáláson kívül megtekinthetsz,folytathatsz. Az egész fürdőre egy komplett település épült rá gyakorlatilag külön Büktől, nem a lepusztult Pepsi gyárat látod ha kinézel a szálloda ablakon mint Sárváron. Maga csak a fürdő területe 10x akkora mint a sárvári, így pl több a kajás/piás/fagyis stb hely is bent, de a medencék száma is vagy duplája a Sárvárinak. Kb két éve voltam utoljára mindkettőben, de én speciel utálom az ilyen körömgombás medencébe pisilős helyeket,a Répcével egyik se ér fel nálam.Na meg mint írtam már nálam néha termál víz folyik a csapból otthon, nem mintha igényelném azt is.


Bükfürdőn meg sárváron kb. uganannyi a vendégszám, azaz ebben nagyot tévedtél. A kétszer akkora terülez az OKÉ, de hát ahhoz kétszer akkora vendégkör is kelene,. Sárváron ingyenes a parkolás, Bükfürdőn ezért is fizettetnek veled. Sárváron 25 db medence van, ha a fedettet, nyitottat összeadjuk..Összesen 7500 m2-en.Bukön 34 db medence van 5000 m3 vízfelülettel medence v.an. Az indokaid nem úlnek. És sárváron nem lesz gombád az ücsörgőtől, mert kulön vegyszermentes baktériumszűrők szűrik át a vizrt. De hát Te tudod. Én egy vidéli posványtól jobban félnék. Egy ismerősm a petőházi strandon kapta el a H5N1-et, évekkel ezelőtt, másokkal egyetemben. Meg amiben csak kínoznának, a kis panziók well-ness részlege. Ott aztán tényleg a másik emberek seggéról leázott anyagban fürdesz, olyan szar a technológiájuk, mert nem költöttek rájuk szinte semmit.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Nem kell nekem szájba rágni semmit, ezen a téren kezdek érteni elég sokmindent. Rólad csak annyit, becsülettel kiállsz valami mellett amivel én nem értek egyet. Ez olyan visszataszító? Szerintem hót normális.


A kormánypropaganda szól belőled. Erre írtam, annak a sok baromságnak rosszabb volt a hatása, mintha baseball ütővel szétverik a magyar iskolarendszert. A fejekben kitartóan ott lesz ez a butaság.
De legjobban ez a gyöngyszem tetszett:

"És azt várom, hogy a külföldről rángatott hazai ellenzéknek kb. nulla súlya legyen."

Vigyázz mert 4 év múlva már a marslakók is beszállnak a kűzdelembe! Egyébként többet értek, mint Te rólam feltételezed. Az a baj, hogy a társadalmi kérdések iránt nem igazán érdeklőső, igazáből szűkebb látókörű választóknak ilyen a véleménye: Elfogadom, értem is miért, csak hosszűtávon károsnak tartom az országra nézve. Ha esetleg mégsem jönne be, ne nálam reklamálj majd!

Addigis tedd magad politikailag hasznossá... Agitálj az egypártrendszer mellett...

Mivel én itt kutatgatom a szavazók hátterét, teljesen reprezentatívatlanul, tőled is megkérdezem, milyen tájegységben laksz, milyen jellegű településem, milyen jellegű a munkád és az iskolai végzettséged? Meg Te meked mivel lett jogg a fidesz kormányzás alatt az élted?


Szórakoztató a fölényeskedésed, csak éppen nincsen okod rá. Aki legalább minimális mértékben elfogulatlanul hajlandó összehasonlítani az ország 2010-es és 2018-as állapotát, azok számára nyilvánvaló, hogy van előrelépés a munkahelyek számában, az államadósság kérdésében, családtámogatásban, külpolitikában, a bankok tulajdonviszonyaiban, a bérek kérdésében, vagy éppen az oktatási és egészségügyi infrastruktúra (kórházak, mentőállomások tömegének felújítása, 600 új mentőautó, stb...) területén. Nem, ez nem kormánypropaganda, hiába küszködsz itt azzal, hogy azzá degradáld a valóságot.

Személy szerint érdeklődöm a közügyek iránt, és nemhogy sok, de egy félmondatnyi újdonságot nem írtál számomra. Úgy látom, a nagy igyekezeted ellenére sem érted és ismered az ország lakossága többségének gondolkozását. El sem tudod képzelni, hogy olvastak már arról, amiket ideirkálsz, és amivel mószerolni akarod Orbánt és kormányát, de nem ezeket az alvilági vádaskodásokat tartják prioritásnak. És persze egy kis utánanézés után a többségükről világossá válik az is, hogy nem igazak.

Egypártrendszer vagy többpártrendszer? Ezek az elméleti megközelítések hidegen hagynak. Ameddig Orbán ellenzéke jól beazonosíthatóan külföldi érdekek kijárójaként működik, addig nehezen fogok tudni érvelni a többpártrendszer mellett. Cseppet sem tartom fontosnak azoknak a politikai létét, akiknek annyiban foglalható össze a politikája, hogy külföldi nyomásra és a saját romlott lelkületükkel, mérhetetlen kicsinyességükkel, irigységükkel nem bírva keresztbe tesznek Orbánnak. Mindenben. Kezdve a gazdaságpolitika, migráció kérdésétől (amelyeknek sikere immár nem megkérdőjelezhető) addig, hogy a Bloombergig érő hisztériát csapnak abból, hogy Tállai András közbenjárt a MOL-nál annak érdekében, hogy ne adják kirívóan drágán a benzint a választókerületében. Tragikomikus. Mint ahogyan az meg szánalmas, ahogyan egyik pillanatban amiatt támadják Orbánt, hogy alacsonyak a nyugdíjak, máskor meg azért, mert nyugdíjprémiumot és Erzsébet-utalványt ad. Erre a mindennapokat mérgező ostoba, aljas hangulatkeltésre, a légkör ilyen dolgokkal való mérgezésére nekem semmi szükségem. Egyszerűen undort váltanak ki belőlem azok, akik ezt csinálják, és boldog lennék, ha ez a destruktív erő elpárologna.

Nemzeti függetlenség, demográfiai kérdés - az érdekel, hogy ezt fontosnak tartja-e a hatalom, vagy sem. És sok tekintetben úgy látom, hogy ezeket fontosnak tartja.

Nekem mivel lett jobb? Pl. azzal, hogy modernebb tömegközlekedési eszközzel járhatok, hogy bár nem jelentősen, de emelkedett a fizetésem, vagy azzal, hogy kevesebb rezsit fizetek. De ezeknél fontosabb, hogy immár nem gúny tárgya az, hogy valaki büszke a hazájára, és nem minden csatornán az az üzenet ömlik rám, mint az szdsz-es időkben: hogy az idegen szép. A közérzetemnek fontos, hogy egy olyan Alaptörvényünk van, amely szerint a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti, és az is szerepel benne, hogy a magzatot a fogantatástól védelem illeti meg. Ennek persze komolyabban érvényt kell szerezni a jövőben, és elvárom, hogy szigorítsák az abortusztörvényt legalább olyanra, mint amilyen most a lengyel. Szemmel látható fejlődés van a műemlékek helyreállításában is, bármerre járok az országban.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi
M

molnibalage

Guest
Szórakoztató a fölényeskedésed, csak éppen nincsen okod rá. Aki legalább minimális mértékben elfogulatlanul hajlandó összehasonlítani az ország 2010-es és 2018-as állapotát, azok számára nyilvánvaló, hogy van előrelépés a munkahelyek számában, az államadósság kérdésében, családtámogatásban, külpolitikában, a bankok tulajdonviszonyaiban, a bérek kérdésében, vagy éppen az oktatási és egészségügyi infrastruktúra (kórházak, mentőállomások tömegének felújítása, 600 új mentőautó, stb...) területén. Nem, ez nem kormánypropaganda, hiába küszködsz itt azzal, hogy azzá degradáld a valóságot.

Személy szerint érdeklődöm a közügyek iránt, és nemhogy sok, de egy félmondatnyi újdonságot nem írtál számomra. Úgy látom, a nagy igyekezeted ellenére sem érted és ismered az ország lakossága többségének gondolkozását. El sem tudod képzelni, hogy olvastak már arról, amiket ideirkálsz, és amivel mószerolni akarod Orbánt és kormányát, de nem ezeket az alvilági vádaskodásokat tartják prioritásnak. És persze egy kis utánanézés után a többségükről világossá válik az is, hogy nem igazak.

Egypártrendszer vagy többpártrendszer? Ezek az elméleti megközelítések hidegen hagynak. Ameddig Orbán ellenzéke jól beazonosíthatóan külföldi érdekek kijárójaként működik, addig nehezen fogok tudni érvelni a többpártrendszer mellett. Cseppet sem tartom fontosnak azoknak a politikai létét, akiknek annyiban foglalható össze a politikája, hogy külföldi nyomásra és a saját romlott lelkületükkel, mérhetetlen kicsinyességükkel, irigységükkel nem bírva keresztbe tesznek Orbánnak. Mindenben. Kezdve a gazdaságpolitika, migráció kérdésétől (amelyeknek sikere immár nem megkérdőjelezhető) addig, hogy a Bloombergig érő hisztériát csapnak abból, hogy Tállai András közbenjárt a MOL-nál annak érdekében, hogy ne adják kirívóan drágán a benzint a választókerületében. Tragikomikus. Mint ahogyan az meg szánalmas, ahogyan egyik pillanatban amiatt támadják Orbánt, hogy alacsonyak a nyugdíjak, máskor meg azért, mert nyugdíjprémiumot és Erzsébet-utalványt ad. Erre a mindennapokat mérgező ostoba, aljas hangulatkeltésre, a légkör ilyen dolgokkal való mérgezésére nekem semmi szükségem. Egyszerűen undort váltanak ki belőlem azok, akik ezt csinálják, és boldog lennék, ha ez a destruktív erő elpárologna.

Nemzeti függetlenség, demográfiai kérdés - az érdekel, hogy ezt fontosnak tartja-e a hatalom, vagy sem. És sok tekintetben úgy látom, hogy ezeket fontosnak tartja.

Nekem mivel lett jobb? Pl. azzal, hogy modernebb tömegközlekedési eszközzel járhatok, hogy bár nem jelentősen, de emelkedett a fizetésem, vagy azzal, hogy kevesebb rezsit fizetek. De ezeknél fontosabb, hogy immár nem gúny tárgya az, hogy valaki büszke a hazájára, és nem minden csatornán az az üzenet ömlik rám, mint az szdsz-es időkben: hogy az idegen szép. A közérzetemnek fontos, hogy egy olyan Alaptörvényünk van, amely szerint a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti, és az is szerepel benne, hogy a magzatot a fogantatástól védelem illeti meg. Ennek persze komolyabban érvényt kell szerezni a jövőben, és elvárom, hogy szigorítsák az abortusztörvényt legalább olyanra, mint amilyen most a lengyel. Szemmel látható fejlődés van a műemlékek helyreállításában is, bármerre járok az országban.
Néha az az érzésem, mintha a magyar pravdát olvasnám...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Baitdumpenjoy_6cbcaa_5923503.jpg
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Néha az az érzésem, mintha a magyar pravdát olvasnám...


Azért ezek a bolsi komcsik jól átmentették magukat, és még aj újságukat is magukkal hozták. Hét életük van, mint a macskának...Lassan hordani fogom, mert újra trendi lesz, nagyapám (apai) sztahanovista kitüntetését...Néha meg kell néznem a naptárt, de aszerint nem 1918-at, hanem 2018-at írunk..
 
  • Tetszik
Reactions: ZRÍNYI 20!026

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 664
9 251
113
beta

"A szocik nem végezték el a társadalmi struktúrák átalakítását és adósították az országot. Gyakorlatilag nem csináltak semmit. "

Dehogynem. Magyar Bálint féle "oktatási reform". Kórház privatizáció. PPP beruházások. Ezek számomra elég kardinális átalakítások....
E mellet nem kis bravúr volt több mint 25%-al növelni az államadósságot... Ráadásul devizában.

Ez inkább az SZDSZ elképzelései voltak. De mindegy is, mert például az EÜ-ben a rendszerváltás óta nem történt jelentős átalakítás. Se MSZP, se SZDSZ, se Fidesz. Illetve a Fidesz tudatosan elkezdett kivonni jelentős pénzeket az EÜ-ből. Szándékosan rohasztják le az állami egészségügyet, hogy az oligarchái által felvásárolt magánegészségügybe terelje a fizetőképes embereket, a többi szemét meg kiszúrja tömegkórházzal. Ehhez képest az SZDSZ ötlete humánus volt.

"A Fidesz viszont kifejezetten káros folyamatokat csinált. "

Mint például?

A piaci verseny rombolása a korrupcióval, az adózással, a maffiaállam koncepcióval. Például.

Nekem olyanok jutottak eszembe , hogy alapkamat csökkentés, CSOK, közmunka, svájci franki hitelek forintosítása, államadósság átstrukturálása stb....
Persze náluk is vannak észlények, lásd. Netadó vagy Hoffman Rózsika....

Devizahitelek forintosítása... elvileg jó lenne, de a gazdagabbak jártak jól vele, meg a Fidesz, mert az MNB jó pénzt keresett rajta, amit alapítványokon keresztül kipumpált... A Fidesz úgy lop meg, hogy te tapsolsz is nekik...

"Ami pedig a médiát illeti vidéken az M1 jóval nézettebb, mint máshol. Vidéken sokan szinte csak a kormánypropagandával találkoznak. "

Ez 100%-osan nem igaz.
Értem én, hogy van egy olyan sztereotípia, hogy ülnek otthon a "vidéki bunkók" és nézik az M1-et, de a valóság az, hogy:
1. 8 millió ember él "vidéken". Vagyis ők a többség.
2. Akár milyen hihetetlen nagy részüknél van kábel és műholdas TV.
3. Még a "Mindig TV-s" alapcsomagban is van RTL Klub.
4. Nem lehetne az RTL klub a legnézettebb TV ha minden vidéki az M1-et nézné.....
5. Az ország internettel való lefedettsége is nagyon jó. És ott mindenki azt néz amit akar.
6. Gondolom nem az index lenne a leglátogatottabb hírportál, ha a vidéki 8 millió ember nem nézné...
7. Jah, és ez a "vidék" 10-100 ezres városokból áll ám, egyik szebb, mint a másik és nem egy esetben jóval magasabb az élet színvonal ezeken a helyeken, mint Budapesten....
8. E mellet nem csak Budapesten élnek diplomás magasan képzett népek... A vidék nem egyenlő a borsodi zsákfaluval....

Vidéken az emberek nagyrészt csak kormánypropagandával találkoznak. Idős falusi emberek nem lógnak a neten úgy mint te. 7-8 M csatornán, az utcán a plakátokon, szórólapokon, összes megyei lapban, rádióban mind a kormány hazugságaival találkoznak. Aztán a végén sokan el is hiszik sajnos.
 
Status
Not open for further replies.