JOCER, te egy érdekes faszi vagy, mert csak direkt politizálsz és amikor BLITZ kérdésére válaszoltam, hogy milyen tapasztalataim voltak a romániából átköltözött magyarokkal, ahhoz nem szóltál hozzá.. De most direktbe neked felteszek egy kérdést. Azt hallottam, hogy minden második erdélyi magyar jelentett a SECU-nak. Mit tudsz erről??? Másik kérdésem meg azzal kapcsolatos, hogy ismerek egy erdélyból átköltözött fószert, aki építésügyi előadó egy önkorményzetnál. Azt mondta, 50 éves korában elmehet nyugdíjba, mert ami romániában járt neki korkedvezmény, azt itt is igénybe veheti. Érteni nem ért semmihez, munkáját az tölti ki, hogy a felelősséget magáről lerázza. Látszik rajta, főleg a kezén, hogy fizilai munkát sosem végzett. Akkor mivégre járhat neki a kedvezmény? Talán SECU-s volt? Ezek valós hús-vér általam jól ismert emberek. Nem olvastam róluk. Te kint élsz, hát gondolom sejted, tudod, hogy ez mi miért van? Én csak tippeltem. Ha gondolod írj...
Na akkor adatok. Romániában 1990-ben 1,6 millió magyar volt és összesen 720000! securitate tag.
Ebből a két adatból következik, hogy ha igaz lenne a fenti állításod, miszerint minden második magyar secus volt, az azt jelentené, hogy csak a magyar gyerekek és aggastyánok nem voltak secus tagok, valamint csak és kizárólag magyar dolgozott a secunak. Gondolom nem hiszed azt, hogy magyar embereknek ekkora hatalmat adott volna az a diktátor, aki meg akarta szüntetni a magyarságot.
Ugyanakkor a 720000-es szám egy 22 milliós országban valóban brutálisan nagy, így ha találkozol 90 középkorú romániaival, akkor szinte garantáltan 3 secus volt ezek között. Ráadásul mivel te az elmondásod szerint magasan vagy a társadalmi ranglétrán, így valószínűleg szintén magasabb rangú emberekkel találkozol, na azok között meg jóval nagyobb a secusok aránya is.