Belgiumnak anno valami 1,5 évig vagy 10 hónapig nem volt kormánya. Az ország ment tovább és az élet sem állt meg...
Nagyon érdekes kérdés az, hogy a mai tech szint mellett a közvetlenebb demokrácia felé miért is ne lehetne elmozudulni...
Nekem - természetesen - nincs fészbukon, de attól még van rálátásom arra, ami ott megy.
A mai - hihetetlen nagy mennyiségű info/hírt, ráadásul gyorsan zúdító - világban csak egyre velősebb, magyarán populistább üzenetekkel lehet elérni az átlagpolgár ingerküszöbét.
Tényleg képzett, tényleg művelt rokonomnak (szándékosan nem szűkítem le pontosabbra az infót
) hiába küldök linkeket politikai elemzésekről, az a válasz, hogy nem olvasta el, meg nem is fogja, mert
hosszú.
Bezzeg az, hogy migráncs, azt érti...
(Múltkor nekem esett, hogy visszaküldtem e a nemzeti konzultációt, amire türelmesen próbáltam neki elmagyarázni, hogy ez nem egy khm. kifinomult konzultációs forma, attól még a népszavazás is jobb valamivel. Reakció:
- Van egy szabad szobád a migránsok számára!? Igen!?, Igen!!??
S mondja ezt Borsod megyében, ahol olyan utcában lakok, ahol csak a helyi kisebbség gyermekei vonulnak iskolába, (az értelmesebb cigánygyerekek és a magyar gyerekek Miskolcra járnak be.)
Akkor mit vársz el kevésbé művelt/képzett emberektől, akiknek
tényleg az jelenti a biztos fogódzót, ha egyszerű üzenetekkel világítják meg neki a világot?
S ez nem lenézés részemről, mi több, meg is értem: Az sem normális, hogy én napi több órát töltök a net előtt, hogy mennél több forrásból, lehető legárnyaltabban próbáljak tájékozódni a világról, benne a politikai folyamatokról.