[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
M

molnibalage

Guest
Ja, sok hülye a szemének meg a zsebének hisz ahelyett, hogy a gender szakos zindexbűl olvasná az igazat. Undorító. :)
Látom csak balfék sztereotípikában tudsz gondolkozni, pont úgy, ahogy a sok gyökér vidék vs Bp. vonalon gondolkodik... Mindenki gender szakos indexes, aki nem ért veled egyet. Rákosi tolt kb. ilyen szintá hozzállást...
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Molni

Most volt egy kis időm, olvastam és néztem az ellenzéki médiát, mert jókat akartam röhögni azon, hogy hogy magyarázzák ki a vereségüket. És nem csalódtam :D
Be lehet szólni Roninak, de az a valóság amit leírt. Az előtt 8 évig a "vidéket" le se sz@rták kormányzati szinten, ma meg vannak jóléti programok, amiket ezek az emberek a zsebükön éreznek. És a közel 0-hoz képest ami addig volt, minden sok. És igen , ők erre szavaznak, és igen a saját zsebük miatt. De valahogyan nem tudom őket e miatt elítélni.
De a jobb módú "vidéki" településeken is végig fidesz fölény volt.
Erre jöttek a már előbb említett, ellenzéki megmondó emberkék és kinyőgték a megoldást írásban és élő TV adásban is:
" A vidéki emberek tukkó bunkók,de ne haragudjunk rájuk, mert hogy a szemét kormány propaganda megvezette szegényeket"
Igen , biztos ez történt.... Amíg az ellenzék nem hajlandó észrevenni a valóságot, amíg egy alternatív valóságban élnek, addig sosem fognak semmilyen veszélyt jelenteni a kormányra a választásokon. Olyan szinten nem értik a Budapesten kívüli világot, hogy az már fájdalmas...
Gondolj bele, hogy a szavazatszámláló körök harmadában nem volt ellenzéki delegált!
Ez azért jól mutatja, hogy milyen szinten nem létezik az ellenzék vidéki viszonylatban....És azt is, hogy milyen szinten nem érdekli őket a "vidék" Magyarországa, ami nem mellesleg egy igen komoly 4/5-ös társadalmi többség :)
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Ez számomra csak arra bizonyíték, amit már sokszor leírtam. Az, hogy az emberek nagy része gyök2. Ennyi. Lehet úgy is élni, csak akkor nem kellene a nem létező észt osztani...
Lét határozza meg a tudatot-Lenin.Megint egy régi vicc,még a tsz-szervező időkböl.
2 gatda beszélget a kocsmában,az eggyik módossabb,a másik kevésbé.
-Hát bevinnéd a marhádat a közösbe?
-Be én!
-Hát ha lenne lovad,bevinnéd azt is a közösbe?
-Be én!
-Birkákat bevinnéd?Vagy a subának nevelt juhokat?
-Be én!
-Hát a tejelő kecskéket?Hizlalni való gödölyét?
-Be én!
-Hát a disznaidat?
-Azt már nem.
-Hát azt mér nem?
-Mert az már nekem is van.
Akik a rendszerböl élnek,a rendszerre is fognak szavazni.Fityisz nem csak elolvasta a diktátorok kézikönyvét,tanult is belőle.És nagyon profin alkalmazza a tanultakat.Ha a propagandát megnézzed,az is rendkivűl profi.Égy valban létező európai problémára épül.Csak éppen egy olyan irányba torzitja,ami már nem igaz.De a valóban létező alapprobléma miatt igaznak tűnik.,Mert jönnek a muzulmán migránsok eurpába?Igen.Magyarország a céljuk?Nem.Nekünk a kivándorlás a problémánk,de azt elhalgatják.Ha nem akarsz valamiröl beszélni,bezsélj másrol mődszere.Mint itt,ha nincs értelmes ellenérv,jönnek a féligazságok,az összefúggésekböl kiragadott ellenpéldák.Nameg a személyeskedés
 
M

molnibalage

Guest
Erre jöttek a már előbb említett, ellenzéki megmondó emberkék és kinyőgték a megoldást írásban és élő TV adásban is:
" A vidéki emberek tukkó bunkók,de ne haragudjunk rájuk, mert hogy a szemét kormány propaganda megvezette szegényeket"

Ez tudnád linkelni? Vagy arra gondolsz, amit az M1 propagabanda letolt, amikor egy indexes cikkből kiragadtak egy mondatot? Na, az a kommentátor is ahogy beszél kb. olyan, hogy nyílik a nem létező bicskám a zsebben... ÉK-ban biztos büszkék lennének rá...

Igen , biztos ez történt.... Amíg az ellenzék nem hajlandó észrevenni a valóságot, amíg egy alternatív valóságban élnek, addig sosem fognak semmilyen veszélyt jelenteni a kormányra a választásokon. Olyan szinten nem értik a Budapesten kívüli világot, hogy az már fájdalmas...
Ez félig igaz, de tagadhatatlanul fájdalmas, amiket akár fővárosi akár vidéki emberekkel készült interjúkban láthatsz. Olyan ostoba emberek vannak, hogy én semmit sem mernék rájuk bízni.

Gondolj bele, hogy a szavazatszámláló körök harmadában nem volt ellenzéki delegált!
Igen, az ellenzék is vérostoba, mert megéhelhetési politizálás van. Szél bernike pl. dolgozott valaha versenyszférában...? Vagy az aspiránsok és múltbeliek többsége?

Maradjunk annyiban, hogy nem csak az ellenzék van elszakava a valóságtól..

Megvan még az a komment, amikor valamelyik naracsos pubi nyilatkozta, hogy mennyiből lehet szerinte megélni? Vagy kedvenc lézeres jánosunk, ahogy annyit érsz, amennyid van? Én, ha azt az embert csak meglátom azon szoktam töprengeni, hogy bal vagy jobb kézzel kéne a szívlapátot markoni, amikor valaki agyonbassza majd egy szép napon...

Ez azért jól mutatja, hogy milyen szinten nem létezik az ellenzék vidéki viszonylatban....És azt is, hogy milyen szinten nem érdekli őket a "vidék" Magyarországa, ami nem mellesleg egy igen komoly 4/5-ös társadalmi többség :)
Ez részben igaz. Csak mert kb. semmivel sem lehet meggyőzni egy részüket, a narancsosság nekik már vallás közeli élmény. Észérvek nem játszanak...
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
molnibalage

"Ez tudnád linkelni? Vagy arra gondolsz, amit az M1 propagabanda letolt, amikor egy indexes cikkből kiragadtak egy mondatot? Na, az a kommentátor is ahogy beszél kb. olyan, hogy nyílik a nem létező bicskám a zsebben... ÉK-ban biztos büszkék lennének rá..."

Gondolhatod, hogy szó szerint nem lett kimondva, hogy tukkó bunkók, de ez nagyon átjött. És nem az M1-en láttam, hanem élőben Kálmán Olgánál a HírTV-n. :D
Nem tudom, hogy youtube-on fönn van-e. Majd este ha több időm lesz rákeresek.

"Ez félig igaz, de tagadhatatlanul fájdalmas, amiket akár fővárosi akár vidéki emberekkel készült interjúkban láthatsz. Olyan ostoba emberek vannak, hogy én semmit sem mernék rájuk bízni."

Én sem, de ez az általános választójoggal jár :D

"Megvan még az a komment, amikor valamelyik naracsos pubi nyilatkozta, hogy mennyiből lehet szerinte megélni? Vagy kedvenc lézeres jánosunk, ahogy annyit érsz, amennyid van?"

Ezek is sokat mondó megnyilvánulások voltak.... Sajnos a legtöbb helyen arrogáns bunkók ülnek pozícióban :(

"Csak mert kb. semmivel sem lehet meggyőzni egy részüket, a narancsosság nekik már vallás közeli élmény. Észérvek nem játszanak..."

Ezt te csak gondolod. Egyáltalán nem így van. Akiket én ismerek azok nagy része pragmatikus okokból szavazott a kormányra, vagy akár a kormány ellen.
Az ország túlnyomó többsége nem szektás. Csak hát sokkal egyszerűbb hülyének nézni a másik oldalt, mint megérteni őket.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Talán még ilyen összehasonlítás nem volt: Hogyan szerepelt volna a Fidesz más országok választási rendszereivel?

http://felvidek.ma/2018/04/hogyan-szerepelt-volna-a-fidesz-mas-orszagok-valasztasi-rendszereivel/
Már volt,és ez a tipikus példája az összefüggéseiböl kiragadott dologgal való érvalésnek.Más intézményrendszerhez más választási-mandátumelosztási szisztéma illik.Eggyik felsorolt országban sincs ilen központositott,monolit államstruktúra,mint nálunk.
 
  • Tetszik
Reactions: beta
T

Törölt tag 008

Guest
Látom csak balfék sztereotípikában tudsz gondolkozni, pont úgy, ahogy a sok gyökér vidék vs Bp. vonalon gondolkodik... Mindenki gender szakos indexes, aki nem ért veled egyet. Rákosi tolt kb. ilyen szintá hozzállást...
Látom csak balfék sztereotípikában tudsz gondolkozni, pont úgy, ahogy a sok gyökér vidék vs Bp. vonalon gondolkodik... Mindenki M1 híradós, origós, aki nem ért veled egyet. Rákosi tolt kb. ilyen szintá hozzállást...

Te hülyéztél le először minden vidékit, mert nem nyalják be a soros matekot, hanem belenéznek a saját pénztárcájukba.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
No és miért baj az, hogy más ez meg más az, mikor minden pártra ugyanazok a bejutási szabályok érvényesek ebben az országban.

Ha a fehérek és a négerek el akarják dönteni, hogy melyikük a jobb futó, akkor versenyt kell rendezni, ahol mindkét félre ugyanazok a szabályok az érvényesek. Logikus, nem? Csak hogy ha a szabályok szerint rövid távon kell eldönteni, hogy ki a jobb, akkor a négerek nyernek. Ha meg hossz táv az azonos feltétel része, akkor meg a fehérek nyernek.

A közbeszerzések során is úgy szoktak általában csalni, hogy ugyan általános feltételeket határoznak meg, azokat mégis egy konkrét cég tudja legjobban teljesíteni.

Nem elég az azonos szabályok, hanem azoknak igazságosnak is kell lenniük.
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Fonokasszonyom most épp azon tapsikol hogy a lánya osztálya 5000 Ft/fő költségén egy hétig Erdélyben lesz mert nyertek valami határtalanul nevű pályázaton. Nagyon a nyelvemen van hogy beszóljak neki milyen jó hogy ezt is megfizeti nekik az állam nem úgy mint Fleto idejében, mert nagy Mszp-s.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Gyerekek jöttök itt azzal a dumaval hogy a hülye videkieket meg csaladosokat megvették pár tízezer forinttal. Persze azt nem mondjátok hogy nem mentünk csődbe aemellett. A szocik semmit sem adtak, mégis államcsődbe jutottunk velük. Én nem vagyok mazohista, mondjak le egy csomó mindenről és szavazzak az Egyuttre? Mert azok kik is? Tényleg ha már ez a Pest - vidék dolog feljött, miért kellene a Momentuma, Egyuttre, Kutyapartra, DK-ra, Lmp-re szavazni? Miért volna bármelyik is jobb nekem? Hogy akkor nem a Mészáros nyerne a pályázatokat hanem valami külföldi cég, vagy a Simicska? Aztán Szél Berninek meg a Gulyás Marcinak tejelne vissza? Vagy miért? Valaki mondja meg nekem hogy miért DK, Momentum, LMP?
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Gyerekek jöttök itt azzal a dumaval hogy a hülye videkieket meg csaladosokat megvették pár tízezer forinttal. Persze azt nem mondjátok hogy nem mentünk csődbe aemellett. A szocik semmit sem adtak, mégis államcsődbe jutottunk velük. Én nem vagyok mazohista, mondjak le egy csomó mindenről és szavazzak az Egyuttre? Mert azok kik is? Tényleg ha már ez a Pest - vidék dolog feljött, miért kellene a Momentuma, Egyuttre, Kutyapartra, DK-ra, Lmp-re szavazni? Miért volna bármelyik is jobb nekem? Hogy akkor nem a Mészáros nyerne a pályázatokat hanem valami külföldi cég, vagy a Simicska? Aztán Szél Berninek meg a Gulyás Marcinak tejelne vissza? Vagy miért? Valaki mondja meg nekem hogy miért DK, Momentum, LMP?
És mi lenne,ha olyan világ lehetne,ahol nem OV vagy Fleto szemszögéböl nézznéd.Hanem azt várnád el,mint adófizető,hogy tisztessége,ellenőrizhető és számonkérhető pályázatokon döljenek el a közbeszerzések.Ha a képviselő a választókörzetét képviselné.és nem a pártját.Különben nagyon magas most az adóztatás.27% ÁFA,különadók,amiket döntően a bérből élők fizetnek.A válalkozó a klozetpapirrol is visszaigényli,politikus meg költségkeretből fizetteti-az adófizetővel.Túl kéne lépni a kormány-ellenzék körön.A rendszer maga rossz.A jobbágy akkoris jobbágy marad,ha a másik földesúr bandériuma győz.Ezt a familiáris rendszert kéne már leváltani.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Na erről mesélj már nekem, milyen külön adókat fizetünk? Az én fizetési papíromon nincs ilyen, de 1 éve ezt hallom a ballibtől.
Légyszi tételesen listázva, adónem/adómérték. Köszi.
Közvetett adókkal operál a kormány.Mint végzett közgazdász,elmagyaráznád nékünk,egyszerű halandóknak,hogy az miértis nem jelenik meg a bérlapon?És miért is a bérbőlélőket érinti hátrányossabban?Közben kikereshated azt is,hogy hányféle különadó van,ami nem jelenik meg a bérlapodon.De mindjárt hozzáveheted az illetéki kört is
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
számomra mint vidéki túlélő számára a fővárosunk koszos,büdös zöldterület alig van és még sorolhatnám.

Hát ebben van igazság. Sokat segítene a dolgon, ha a Fidesz nem vágatna ki minden fát, nem betonoztatná le a parkokat, nem rombolná le a folyópartokat és fejlesztené a tömegközlekedést.

-Régen még 95-97 közötti időszakban a fizetésem közel 50% át vitték el ilyen olyan adóban ala Bokros.

Most is.

Mert ők mivel minden napot,hónapot,évet át kell hogy küzdjék így érthető hogy egy kicsit előre gondolkodnak. Megj: sajnos egyre kevesebben lesznek.

Amíg ez a kormány van, addig továbbra is csak a küzdés marad számukra, más nem. Az előre gondolkodás épp azt jelentené, hogy rájöjjenek, hogy az ami most van az nem vezet sehová. De nem őket szidom, bár a nyilvánvaló hülyeséget illene felismerniük. Ugyanakkor a kiszolgáltatottabb embert könnyebb megvezetni. Ezért is maradnak kiszolgáltatott helyzetben a vidékiek.
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Túl kéne lépni a kormány-ellenzék körön.A rendszer maga rossz.A jobbágy akkoris jobbágy marad,ha a másik földesúr bandériuma győz.Ezt a familiáris rendszert kéne már leváltani.
OKÉ!!! És kitől várod ezt, hogyan kellene ezt megoldani, MI MIT TEGYÜNK EZ ÜGYBEN?!!! Jöhet az "újratervezés" ...
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg
M

molnibalage

Guest
Te hülyéztél le először minden vidékit, mert nem nyalják be a soros matekot, hanem belenéznek a saját pénztárcájukba.
Linkeld a hsz-t, de ha nem sikerült linkelni, akkor hazudtál és viselni fogod következményeit. Kurvára elegem van abból, hogy folyamatosan olyan dolgokat adnak a számba egyesek, amit soha nem mondtam. Ez már túl van az irritáló szinten.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Szerintem - ha jól számolom, körülbelül 150 év a lemaradásunk. Miért? Mert aki odafigyelt Orbán Viktorra anno, az tudja, mi folyik itt. Megmondta, hogy a kommunizmus örökségeként itt maradt gazdasági elitet is le fogják váltani. Azért, mert gátlástalanul eladták, kiárusították, szétlopták az országot. Mi folyik most? Egy magyar oligarcha réteg felmelelése, ami az USA-ban is megtörtént anno. Így keletkeztek a Morganok, Rockefellerek, Gettyk, stb. Itt lesznek Mészáros Lőrincek. Nem szép, igen. Nem igazán etikus, igen. De szükséges!!! Mert olyan elit kell ide, aki 1. magyar, 2. magyar érzelmű, 3. magyarnak ad munkát, 4. a hazája az első. Az régi elit pedig - külföldi támogatóival, üzletfeleivel együtt védi az érdekeit és alá fog, alá akar vágni Orbánnak. Pedig ez az egyetlen módja, hogy ne droidnemzet legyünk, gyarmat Európa közepén. Erre KELL 25-30 év.

A nemzeti tőkésréteg egy fontos dolog egy ország életében. De azok versenyhelyzetben keletkeznek. Orbán strómanjai és oligarchái meg munka nélkül jutnak a vagyonhoz, piacon életképtelen emberek, így a legelső megmérettetésen el fognak bukni a vagyonnal együtt. Ráadásul a társadalom sose fogja megbocsátani nekik, hogy őket meglopva jutottak vagyonhoz.

Droidnemzetté meg most váltunk.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
beta

Nem tud kiemelkedni saját tőkés réteg "tisztességes" piaci versenyben. Mert:
1. A rendszerváltáskor azok lettek a tőkések akik előtte párttitkárok, gyárigazgatók meg TSZ elnökök voltak. És hát egy jelentős részük nem a tudása hanem a nyelve miatt került oda ahova. Ez volt az ősbűn, itt már elcsuklott ez az egész folyamat.
2. Benne vagyunk egy EU-s piacban, ahol a magyar vs. német tőke mértéke között úgy 3 nagyságrend különbség van alsó hangon. Nehéz úgy tisztességesen versenyezni, hogy bármit csinálsz a másik alád ígér dömping áron addig amíg be nem csődölsz vagy el nem adod nekik a cégedet.
(ismerek rá 2 példát is a közvetlen környezetemből)

Ezek után egyértelmű, hogy csak úgy lehet kitermelni egy nemzeti tőkés réteget, ha nem tisztességes a verseny és csalsz. Az egyetlen bajom ezzel csak az, hogy valószínűleg ezek sem tehetségesebbek, mint anno a TSZ elnökök voltak, itt is a nyelv dominál nem az ész.... És ami igazán nagy baj szerintem, hogy arrogánsak is mellé. De úgy ítélték meg a politikai vezetőink, hogy jobb egy ilyen silány új nemzeti tőkés réteg annál, mintha egyáltalán nem lenne semmi.
Az én kis kft-m nem fog/tud versenyezni a Strabaggal :D:D:D
 
Status
Not open for further replies.