[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
JOCER, te egy érdekes faszi vagy, mert csak direkt politizálsz és amikor BLITZ kérdésére válaszoltam, hogy milyen tapasztalataim voltak a romániából átköltözött magyarokkal, ahhoz nem szóltál hozzá.. De most direktbe neked felteszek egy kérdést. Azt hallottam, hogy minden második erdélyi magyar jelentett a SECU-nak. Mit tudsz erről??? Másik kérdésem meg azzal kapcsolatos, hogy ismerek egy erdélyból átköltözött fószert, aki építésügyi előadó egy önkorményzetnál. Azt mondta, 50 éves korában elmehet nyugdíjba, mert ami romániában járt neki korkedvezmény, azt itt is igénybe veheti. Érteni nem ért semmihez, munkáját az tölti ki, hogy a felelősséget magáről lerázza. Látszik rajta, főleg a kezén, hogy fizilai munkát sosem végzett. Akkor mivégre járhat neki a kedvezmény? Talán SECU-s volt? Ezek valós hús-vér általam jól ismert emberek. Nem olvastam róluk. Te kint élsz, hát gondolom sejted, tudod, hogy ez mi miért van? Én csak tippeltem. Ha gondolod írj...

Na akkor adatok. Romániában 1990-ben 1,6 millió magyar volt és összesen 720000! securitate tag.
Ebből a két adatból következik, hogy ha igaz lenne a fenti állításod, miszerint minden második magyar secus volt, az azt jelentené, hogy csak a magyar gyerekek és aggastyánok nem voltak secus tagok, valamint csak és kizárólag magyar dolgozott a secunak. Gondolom nem hiszed azt, hogy magyar embereknek ekkora hatalmat adott volna az a diktátor, aki meg akarta szüntetni a magyarságot.
Ugyanakkor a 720000-es szám egy 22 milliós országban valóban brutálisan nagy, így ha találkozol 90 középkorú romániaival, akkor szinte garantáltan 3 secus volt ezek között. Ráadásul mivel te az elmondásod szerint magasan vagy a társadalmi ranglétrán, így valószínűleg szintén magasabb rangú emberekkel találkozol, na azok között meg jóval nagyobb a secusok aránya is.
 
M

molnibalage

Guest
Ennyi. Nem érdemes ebben a témában vitatkozni olyan emberrel, aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy annak a nem titkos adatnak utána nézzen, Paks kb. a felét termeli meg az összes villamos áramnak az egész országot tekintve. Biztos meglennénk akkor nélküle gond nélkül.
Csak akkor, ha magas importaránnyal számolsz...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 983
113
Nem járok egyikbe sem. A víz meg pisis mindenhol. A fürdő lehet szép, de ha kijössz onnan egy lepusztult város Sárvár, és csak a szállodában tanyazhatsz. A többi hotelből meg ulhetsz autóba ha fürödni akarsz vagy setalhatsz végig a varoson köntösben. Sárvár , Cell, szerintem nagyon lepukkant város. Kőszeg, Bük sokkal szebb.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Itt csak a szavazatelosztásról volt szó. Más országok szavazati rendszerében, hogyan oszlottak volna el a mandátumok ilyen eredmények mellett.
Hm.A francia alsóházi szavazatelosztási rendszer 72%ot hozna ki.De ott van felsőház,és egy közvetltnül választott elnök.Az alkotmányhoz meg csak az alkotmányozó nemzetgyülés nyulhat.Más rendszer.A kinai/orosz hordozók eggyenértéküek az usák hordozókkal?Nem,mert más rendszerű a harci gépek inditási metódusa.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
csak arra bemlékszem, hogy amikor nekem volt kb. 200 e Ft nettóm 95 tájékán, 16-szor plusz prémium, meg legalább kéthavi részvényjuttatás, akkor voltam az INA-nál Horvátországban, Az ottani kollégák, kb. 3 x kerestek többet, pedig én (mi) már akkor sokprocesszoros nagyteljesítményű nem személyi számítógépeken dolgoztunk, ők meg még akkor is grafit ceruzával szerkesztették a szelvényeiket...

Látod, ezért vásárolta fel a MOL az INA-t és nem fordítva. :)
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Paks2 a legjobb példa a magyar politikai rendszer eszementségéhez.A Bajnai kormány alat lett kiválasztva az orosz erőmű.Akkor ellenzékböl az Orbánék kiabáltak ellene.Most forditott a helyzet.Amit az erőművet illeti,azzal nincs baj.Amit nem tudunk,ott van a baj lehetősége.Az üzleti konstrukció van titkositva.Ami baj.Ha olyan jó üzlet,minek van titkositva?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 764
113
Celebra

"Hm.A francia alsóházi szavazatelosztási rendszer 72%ot hozna ki.De ott van felsőház,és egy közvetltnül választott elnök.Az alkotmányhoz meg csak az alkotmányozó nemzetgyülés nyulhat.Más rendszer.A kinai/orosz hordozók eggyenértéküek az usák hordozókkal?Nem,mert más rendszerű a harci gépek inditási metódusa."

Igen az alsó házban 72%-ot kapott volna a fidesz.
A felső házban elektori rendszer van, nem emlékszem már a részletekre, de szerintem az egy teljesen többségi rendszer. Vagyis itt is tarolna a fidesz 3 évenként.
(3 évenként újraválasztják a felső ház felét, emlékeim szerint)
Aztán ott az elnök akit közvetlenül választanak. Ezt is behúzta volna OV. elég erősen.
Szóval a francia rendszerben még nagyobb lenne a fidesz hatalma, mint itthon....
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Zeal, egyébként ezt rosszul látod. A Báyer anyaggal meg jól megkínoztál. Hozza abban is a formáját, de talán délelőtt a végére jutok...A kormánynak kellene a 100 %-ot képviselnie, mivel nemcsak a FIDESZ szavazók, hanem az összes magyar szavazó kormányának és miniszterelnökének kellene hogy legyen a választások után felálló vezetői formáció.
A kinzast megerdemled. Odairtam, hogy mettol meddig kellene megnezni a videot (csak lusta voltam kivagni azt a reszt).
Nagyon sok anyag kerul fel erre az oldalra. Lehetetlen megnezni az osszes videot es elolvasni az osszes cikket. Mindegy. Annyi volt a lenyeg, hogy nem lehet egy az egyben Ausztriahoz hasonlitani az orszagot.

A kormany-ellenzek szoveggel persze kicsit tuloztam. A kormany mindenki kormanya es felelos a parlamentnek.
...vagyis gyakorlatilag csak a parlamenti tobbsegnek. Volt itt korabban olyan rendszer, amikor minden kepviselo sajatjanak erezte a kormanyt. :oops: Inkabb oruljunk, hogy a mai rendszerben van ellenzek is.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and szpg9

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
A kinzast megerdemled. Odairtam, hogy mettol meddig kellene megnezni a videot (csak lusta voltam kivagni azt a reszt).
Nagyon sok anyag kerul fel erre az oldalra. Lehetetlen megnezni az osszes videot es elolvasni az osszes cikket. Mindegy. Annyi volt a lenyeg, hogy nem lehet egy az egyben Ausztriahoz hasonlitani az orszagot.

A kormany-ellenzek szoveggel persze kicsit tuloztam. A kormany mindenki kormanya es felelos a parlamentnek.
...vagyis gyakorlatilag csak a parlamenti tobbsegnek. Volt itt korabban olyan rendszer, amikor minden kepviselo sajatjanak erezte a kormanyt. :oops: Inkabb oruljunk, hogy a mai rendszerben van ellenzek is.


Nem gondolod, hogy itt sokan (civilek) értelmesebb és érdekesebb "politikai vitaműsort" hoznak össze, mint a hivatásos politikusok a való életben? A kérdés nem irónikus, a válasz se legyen az...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Nem gondolod, hogy itt sokan (civilek) értelmesebb és érdekesebb "politikai vitaműsort" hoznak össze, mint a hivatásos politikusok a való életben? A kérdés nem irónikus, a válasz se legyen az...
Konnyen okoskodunk itt. Nem kell megszolitanunk az osszes valasztopolgart, nem ettol fugg a megelhetesunk es felelossegunk sincs. Barki atomfizikus lehet, ha maga valasztja meg a vizsgafeladatot, korlatlan ideje van ra es barmikor potvizsgazhat. ;)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Vidéken az emberek nagyrészt csak kormánypropagandával találkoznak. Idős falusi emberek nem lógnak a neten úgy mint te. 7-8 M csatornán, az utcán a plakátokon, szórólapokon, összes megyei lapban, rádióban mind a kormány hazugságaival találkoznak. Aztán a végén sokan el is hiszik sajnos.

Gratulálok.
Mi az, hogy vidék? Nincs olyan, hogy "vidéken". A vidék az nem egy homogén dolog. A vidék nem egyenlő az "idős falusi emberek"-kel, mindössze annak egy szelete. Az "idős falusi emberek" is ugyan úgy neteznek mint pl. a nem falusi öregek, vagy a falusi nem öregek, minden faluban van minimum egy kábelszolgáltató, de például ha már "idős falusi öregemberek"-ből indulsz ki, akik nyilván a faluból sem mozdulnak ki, csak az egggyes meg a ketttes jön be a tévén, amit úgyis félig kitakar a kalocsai hímzett terítő, akkor miért írsz olyan blődséget, hogy plakátokon látnak kormánypropagandát. Ez a plakátolósdi csak városi divat, a barbaricumba csak a választásokkor teszi be a lábát.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg and zeal

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 869
113
Néha az az érzésem, mintha a magyar pravdát olvasnám...

Minden kétkezi munkás ember lexarja hogy pravda vagy nem pravda (nem is tudják hogy mi az sokan ) ha van béremelés és sok munkahely.
Én már ott tartok hogy a szakmunkás bérem 194 ezer forintra vagyok besorolva a 142 helyett .
Persze a stadionok építése azért bicskanyitogató :hadonaszos:

Az embereket nem az fogja érdekelni hogy azért nőtt a fizu mert jól megy az EU-nak ! Hanem az hogy melyik Párt alatt nőtt a fizu stb és arra teszi az X-et
Minálunk az 1500 lakosú falunkban 700 fidesz szavazat jött össze ! Tudod miért?

Mert ingyen konyha működik egy adag ingyen meleg étel jár mindenkinek szegényeknek ingyen ruha (turkáló)
És ez a szervezet állami támogatást élvez szóval mind ezek mellé télen 5 mázsa fát osztanak ki.
Majd mind ezek mellett ez a segély szervezet még foglakoztat is embereket.

Iskola kakaó kefir joghurt napköziseknek ingyen kaja .Sőt! nyári étkeztetés is van már

És ez nem pravda hanem én látom :confused: Nem azt mondom hogy ez nyerő de a fidesz megveszi magának a szegény réteget pl romákat
Emiatt lehet hogy Orbánt akkor is megválasztanák ha lenne egy Őszödi beszéde mint Ferkónak
 
M

molnibalage

Guest
Az embereket nem az fogja érdekelni hogy azért nőtt a fizu mert jól megy az EU-nak ! Hanem az hogy melyik Párt alatt nőtt a fizu stb és arra teszi az X-et
Minálunk az 1500 lakosú falunkban 700 fidesz szavazat jött össze ! Tudod miért?
Ez számomra csak arra bizonyíték, amit már sokszor leírtam. Az, hogy az emberek nagy része gyök2. Ennyi. Lehet úgy is élni, csak akkor nem kellene a nem létező észt osztani...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Vidéken az emberek nagyrészt csak kormánypropagandával találkoznak. Idős falusi emberek nem lógnak a neten úgy mint te. 7-8 M csatornán, az utcán a plakátokon, szórólapokon, összes megyei lapban, rádióban mind a kormány hazugságaival találkoznak. Aztán a végén sokan el is hiszik sajnos.

És mi akadályozza meg őket abban hogy elkapcsolják a tvt vagy eltekerjék a rádiót?
Ha már itt tartunk "ott fent" nagyfaluban mennyivel kisebb az öregek aránya? Az ottani nyugdíjasok mennyivel tájékozottabbak? Az ellenzéki propaganda kevésbé demagóg mint a kormánypárti? Ha az öregek ennyire hiszékenyek akkor mi a helyzet a sokkal manipulálhatóbb (és saját bevallásod szerint is egy ótvar oktatási rendszerben felnövő) fiatalokkal?

Emlékszem (és emlékezni is fogok), mikor 2008-ban Budapesten a két vénasszony azon kesergett mellettem a CBA-ban, hogy a Jobbik bánccsa szegény cigányokat...

Meg szerencsétlen vidéki nyugdíjasoknak (ez is érdekes dolog, ismertem olyan csajt akinek Dunaújvárosi rokonlátogatás már vidéki túra volt) nincsenek rokonaik, hozzátartozóik akik azt mondják nekik, hogy kedves papa, mama erre kellene szavazni mert az unokák élete múlik rajta...

Falra tudok mászni a sok beképzelt pösti diplomástól (érdekes módon közülük is a humán irányultságúakra jellemzőbb a csőlátás), mikor el akarja magyarázni nekünk vidéki parasztoknak a tutit.

budapest-szerint-a-vliag.jpg
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Celebra

"Hm.A francia alsóházi szavazatelosztási rendszer 72%ot hozna ki.De ott van felsőház,és egy közvetltnül választott elnök.Az alkotmányhoz meg csak az alkotmányozó nemzetgyülés nyulhat.Más rendszer.A kinai/orosz hordozók eggyenértéküek az usák hordozókkal?Nem,mert más rendszerű a harci gépek inditási metódusa."

Igen az alsó házban 72%-ot kapott volna a fidesz.
A felső házban elektori rendszer van, nem emlékszem már a részletekre, de szerintem az egy teljesen többségi rendszer. Vagyis itt is tarolna a fidesz 3 évenként.
(3 évenként újraválasztják a felső ház felét, emlékeim szerint)
Aztán ott az elnök akit közvetlenül választanak. Ezt is behúzta volna OV. elég erősen.
Szóval a francia rendszerben még nagyobb lenne a fidesz hatalma, mint itthon....
Nem hiszem,hogy lenne akkora hatalma a fidesznek,mert más az érdkeltségi helyzet.A pártoknak az alsóházban van hasonló szerepe mint nálunk,de a felsőház az önkormányzatoktol függ.Azok meg jóval önnállóbbak,mint a hazai rendszerben.Az elnökválasztás meg kétfordulós.Sokkal inkább népképviseleti rendszer a francia,mint a pártaréna magyar parlament.Továbbra is azt gondolom,hogy az átkosbol öröklt intézményrendszer okozza a problémát.A bolsevik egypárti parlamentális diktaturát úgy probálták demokratikussá tenni,hogy többpárti konszenzusos rendszert vezettek be,de az alaprendszert érintetlenúl hagyták.A jelenlegi nem arányos mendátumelosztási szisztéma ezért gyakorlatilag ugyanúgy totális hatalmat biztosit,mintha egypárti rendszer lenne.Nem ujdonság az ilyen rendszer sem.Lo és az NDK is igy müködött a komcsi időkben.
 
Status
Not open for further replies.