Csak annyit tennék hozzá, hogy nálunk a helyi kórházban van már minden nációjú orvos. Nincs is ezzel semmi baj. De két megtörtént eset:
- mikor a feleségemet be kellett vinnem az ügyeletre, egy fiatal néger csávó szolgált - sürgősségin. Szimpi volt, nekem nem gond, de sem szlovákul (!) persze magyarul sem beszélt, és ugye el kellene magyaráznod mitől van rosszul a feleséged...Kezében az egészségbiztositási kártyával -amin ugye nincs semmilyen fénykép- maga előtt tartva keresni kezdte a tömegben a feleségemet aki mellettem állt. A váróban Ő volt egyedül nő, megjegyzem szőke hosszú hajjal a maga 50kg-jával és adottságaival...szóval nem tutdom afrikában mi a norma..., de azt tudtam hogy gáz van. Végül egy helyi orvos vizsgált és állapitott diagnózist, de a néger dobta a papirra a pecsétet és intett viszlátot. Az egyesek szerint "fejletteb Szlovák" gazdaság és egészségügy szinvonala.
- van egy arab orvos is, aki teljesen ignorálja nőket. Értsd úgy, hogy pl. ha egy nő azt mondja pl. "szükségem lenne gyógyszerre ez és ez végett", a válasz "maga hogyan merészeli megmondani nekem mit adjak, vagy mit nem", vagy ahogyan a nővérek emlitik, "nekem nő ne mondja meg mit csináljak".
Szóval nem mondom, hogy mindenhol ez van, de vér nem válik vizzé...a mentalitáson -s olykor a tudatlanságon is- semmilyen főiskola vagy doktori diploma nem segit. És ezek állítólag gyógyitanak vagyis legalább orvosok...