Ez egyre inkább így lesz, játszani a konzol való, célhardver. A PC-s játék piac egyszerűen túl kicsi a konzolhoz képest, nem véletlen az igazi AAA címek nem is mind jönnek már PC-re, ha igen általában később és/vagy portolás nem egy.
Ez te perspektívád. Lássuk a enyémet (és sok más emberét...)
Én eddig két kézen meg tudom számolni, hogy hány konzol exkluzív címmel játszanék, de ha egy szériát egynek veszek, akkor legfeljbb 3-4.
- The Last of Us (YT-n megnéztem a marathont és aztán full longplay-ba is bele-bele tekergetve), majd a 2. része.
- Uncharted széria
- God of War széria, de csak a legújabb része miatt.
- Days Gone (ez meg sem jelent még...)
És ennyi. Nekem ezért kell vennem egy 130k-s konzolt. az anno 260k-s PC mellé. A PC-m mindnere job, a konzol meg egy dologra és az is redundáns a PC-vel. Vicc...
Semmi technikai akadálya nincs annak, hogy ne legyen PC-re egyik sem, nem lesz, azért, hogy rádtukmálják a konzolt. Az, ami van konzolra meg PC-re is, az meg PC-n szebben néz ki vagy azonos kinézet mellett jobban fut, lásd Witcher III. (Meg moddolható könnyen.)
A PS-re sem szerteágazóbb a játékkínálat
Vagy nem. Hol van HC stratégia, HC szimek, RTS alapból nincs konzolon az irányítás miatt, egy rakás játék MOD-ja csak PC-n létezik és a régi jó PC-j játékok hol vannak konzolra a Panzer Generaltól kezdve, a Neverwinter Nigths vagy bármilyen területen?. Szóval, PC-n fényévekkel szerteágazóbb. Ja, hogy te az aktuálkínálatra szorítkozol? Úgy lehet, ha a konzol exklúzívokat is számolod...Csak ez így elgé vicces matek, mert szépen lehatároldat az egészet.
Az Xbox és a Playstation kb. színre szagra bűzre egy és ugyan az ha adott korosztályt nézel össze. Minimál előny itt, minimál hátrány ott, eget verő különbségek a marketing dumán ha átlát valaki, NINCSENEK.
Valahogy mégis a földbe verte a PS4 az Xbox családot ebben a generációban. (A PS3 era fordított volt, ott a PS3 csak a végén egyenlített.) Több, mint kétszerannyi PS4 fogyott el, mint XBOX One.
A Skorpio is bukás eddig tudtommal, mert a van erő benne, de exlu címet nem tudtak alá tenni. Ajánlom az Xbox témájú adásokat.
A PS-re sem szerteágazóbb a játékkínálat, sőt igazából a néhány kimondott exluzív PS nagy névnek egy az egyben megvan az Xbox exluzív megfelelője, a legjobb játékok meg általában amúgy is multiplatformosak.
Azt kell mindig venni, ami a haveroknak sok játékkal van, ha esetleg nem eredeti játékban gondolkodik valaki, azt ami éppen ár/érték arányban kedvezőbb.
Hát, akkor PC eredeti játékkal gondolkozva. Majd veszek egy használt PS4 prot a TLoU2 kiadása után és ha kitoltam mindent, akkor cakk-pakk lehet, hogy el is adom...