[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 008

Guest
Nekem csak egy szaros 1660Ti van rtx nélkül, de így is az egyik legszebb játék amit toltam, ráadásul High-on stabil 1080p@60fps (ahogy ígérték).
Proc? Ram? Nekem is 1660Ti van, de attól féltem, hogy rosszul fog futni. Azt mondják azzal trükköztek, ha gyengébb a gép kevesebb NPC-t rak ki. Ezért van, hogy aki gyenge gépen játszik az kihalt várost lát, aki meg erőművön annak nyüzsög a város.
nem tudom igaz-e. Nálad milyen?
Nem is kicsit, 14* akkora adatforgalmat generál, mint az nvidia experience, ami dedikáltan adatokat gyűjt a futtatott játékokról és elküldi elemzésre.
Ha Dell géped van, ha bedugod az UTP-t instant kezdi el küldeni az adatokat. Be sem kell hozzá kapcsolni :)
Ha Kasperskyd van az a teljes hálózati forgalmat saját magán keresztül küldi. Előnye, hogy sokkal masszívabban véd, hátránya.... :) Nem véletlenül tilos amcsi hivatalnokoknak használni.

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 149
113
Proc? Ram? Nekem is 1660Ti van, de attól féltem, hogy rosszul fog futni. Azt mondják azzal trükköztek, ha gyengébb a gép kevesebb NPC-t rak ki. Ezért van, hogy aki gyenge gépen játszik az kihalt várost lát, aki meg erőművön annak nyüzsög a város.
Nem tudom ki mond ilyet, de külön opció van a "tömeg" NPC-kre a Gameplay -> Crowd Density alatt, 3 szinten állítható (Low/Medium/High).
De egyébként .ini szerkesztéssel külön meg is lehet határozni, hogy maximum mennyi NPC-t töltsön be.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113

1650S-em van és egy R5 3500 hajtja ki, igazából mindent felraktam csutkára és FHD-ban meg se reccen. Vagy csak én nem vagyon rá érzékeny ha nincs meg a 120 FPS. Tömeg is van, de nem minden helyen, napszakban egyforma, a belvárosban elég sokan vannak, a kevésbé forgalmas helyek meg jóval kihaltabbak, pláne este, de ez szerintem feature, kb. olyan jópofa mint amikor a vicserben eresz alá állt a nép ha elkezdett esni az eső.

Fájdalmas bugok sincsenek eddig, kicsit finomíthatnának egy-két dolgon, és egyszer volt olyan bug hogy egy mission critical faszi beglitchelt a liftbe és ezért nem lehetett elszedni tőle valami kódkulcsot, de a reload megoldotta. A videó inkább poénból van kirakva, a valóság messze nem ennyire vészes, de egész hülye glitchekbe futnak bele mások, az meg egy röhögést megér.

A világ piszok részletesre sikerült, a piroslámpás negyedben egészen beteg dolgokat lehet venni a dildósopban, a kupi bejáratánál meg egyik oldalon egy faszi, a másik oldalon egy suna rázza magát, öröm nézni azt is, hogy milyen eszméletlen ízléstelen szarokban járnak a sima utcai járókelők, szóval tényleg el lehet veszni a részletekben.

T

Törölt tag 1711

Guest

Ryzen 7 4800H + 16GB@3200Mhz

Még csak a tutorial-on vagyok túl, ha van is időm játszani inkább Tropico 4 / HoI 4 / Vic 2.
Jó játék, de nincs időm és energiám elmerülni benne.

T

Törölt tag 1711

Guest
Akkor is, ha be sem vagyok logolva és nem is fut?
Én amúgy anno csak a Journey játék miatt tettem fel és regeltem be. Azóta volt több ingyen játék, amit megpróbáltam és egyik sem volt jó semmire.
Ennek fényében, akkor én megfontolom, hogy kivágjam ezt a fost.
Ott van a cikkben, hogy indításnál ad egy szép nagy terhelést a CPU-nak, ami 15-20°C-al is megdobhatja a hőmérsékletét, majd folyamatosan fut 5 process amíg meg van nyitva és küldi az adatokat, de senki se tudja mit csinálnak és miért.

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
807
2 053
93
Ott van a cikkben, hogy indításnál ad egy szép nagy terhelést a CPU-nak, ami 15-20°C-al is megdobhatja a hőmérsékletét, majd folyamatosan fut 5 process amíg meg van nyitva és küldi az adatokat, de senki se tudja mit csinálnak és miért.
Nálam Wildlands alatt + megnyitva, 2% cpu használat, 0% hálózat.
+15-20fok?? Noctua D15 mellett az i9-9900k nem megy soha fel 50 fok fölé akkor sem ha tartósan 90% fölött van a cpu terhelés. Még nem sikerült elérni hogy alapjáratról felpörögjön, becseszne ha az epic launcher 20fokot dobna rajta :)

G

Galthran

Guest
játszik valaki a crossouttal? van valami normális yt csatorna vagy fórum ahol megismerhetem kicsit jobban a játék alapjait?

fulcrum11

Well-Known Member
2015. április 17.
246
293
63
A Northgard-dal van valakinek tapasztalata?

Én tán fél éve elkezdtem unalmamban laptopon, de csak pár órát toltam kampányban. A gépigény egész barátságos, a grafika szép. Kellett egy kis idő a megszokáshoz, de nem rossz. Leginkább a Settlershez hasonló. El kell foglalni a környező területeket (alapanyagért cserébe) a növekedéshez (hány épületed, embered lehet). Folyamatos alapanyag management, gondolkodós, mire költöd az erőforrásokat, könnyen beüt a krach, szóval kicsit frusztráló volt. Lehet nekiállok mégegyszer...

• Tetszik
Reactions: molnibalage
M

molnibalage

Guest
Én tán fél éve elkezdtem unalmamban laptopon, de csak pár órát toltam kampányban. A gépigény egész barátságos, a grafika szép. Kellett egy kis idő a megszokáshoz, de nem rossz. Leginkább a Settlershez hasonló. El kell foglalni a környező területeket (alapanyagért cserébe) a növekedéshez (hány épületed, embered lehet). Folyamatos alapanyag management, gondolkodós, mire költöd az erőforrásokat, könnyen beüt a krach, szóval kicsit frusztráló volt. Lehet nekiállok mégegyszer...
Van multis része vagy csak single player AI ellen?

M

molnibalage

Guest
Egy részével egyetértek, egy részével nem.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

M

molnibalage

Guest

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Igazi gyöngyszem.

• Tetszik
Reactions: molnibalage

atek

Well-Known Member
2013. június 14.
206
575
93
Igazi gyöngyszem.

Nekem is nagyon tetszett, csak picit lehetett volna hosszabb. Megjelenéskor az árához (22k) képest rövidre sikeredett , a mostani áron viszont tényleg megéri.

M

molnibalage

Guest
Fallout NV gigaMOD.

Nekem is nagyon tetszett, csak picit lehetett volna hosszabb. Megjelenéskor az árához (22k) képest rövidre sikeredett , a mostani áron viszont tényleg megéri.
Én is komoly sale-re várok, hogy beszerezzem.