[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Nagyon sokat játszottam anno az eredeti Carrier Commanddal. Most épp gondolkodóba estem a trailer kapcsán, hogy most nekem kimaradt egy 10 évvel ezelőtti carrier command 2 vagy mi... legalábbis a trailer grafikai színvonala alapján. Bár mintha hallottam volna korábban, hogy fel akarják újítani, és igen, ennél a játéknál nem a grafikán volt a hangsúly, de könyörgöm, 2021, ben ilyen új játékot kiadni a Microprose-tól? Első ránézésre inkább tűnik diplomamunkának vagy hobby prodzsektnek... Remélem szándékosan retrósított a trailer...
Szerintem számdékosan ilyen faékegyszerű motort választottak, mert ehhez nem kell erős vas. Nem kell a DCS féle hibát elkövetni, hogy nincs hozzá értelmes vas. Egy saját méregdrága szuper enginere meg sanszosan nem telik.

De mintha a Fortine is ilyen grafikájú lenne és az Overwatch is. És népszerűek.
Nem mindenkinek van igénye a fotorealisztikus szerű grafikára.
Koncepcionális a kérdés. Mint pl. a Life is Strange. Az is készülhetett volna Unreal vagy más motorral, de okkal nézett ki, ahogy. A művészi koncepció része.

Nekem pl. a retro szimeknél sem a grafika a zavaró, ha valami hiányzik. A Lock On Modern air combat is 4:3 és 1280x960-ban is olyan szép, hogy több területen túl szép és csak pazarlása az erőforrásoknak.

Apropó Carrier Command:
Igen, az IDDQD blogon mutatták meg nekem is ezt.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 271
10 882
113
Beszarok. Nem gonodoltam volna, hogy ezt valaha remakelik. Anno a C64-en nekem hibás crak volt meg, az amigásat meg csak képen láttam. Videón pár éve megnéztem miről maradtam le.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nekem szintén a szar C64-es változat volt meg, irgalmatlanul irigyeltem az amigás haverokat miatta, esélyem sem volt olyan gépre.

M

molnibalage

Guest
Nekem szintén a szar C64-es változat volt meg, irgalmatlanul irigyeltem az amigás haverokat miatta, esélyem sem volt olyan gépre.
A mulatságos az, hogy én soha életemben nem láttam életemben Amiga számítógépet. Volt szomszédom ismerősének, de én soha nem kerültem a közelében. 1995 novembere óta van PC a családban és akkor meg az Amiga már a múlt volt. Így azóta se láttam, még hazai retro rendezvények egyikén sem.

M

molnibalage

Guest
Az Epic Games bejelentette, hogy december 17-től 15 játékot ajándékoznak az üzletükben. A cég az év végéig minden nap ingyenes játékot kínál, a mély árengedmények mellett az üzlet többi részében. Az Epic lépése hasonló a tavalyi promócióhoz, ahol a játékosok minden nap ingyenes játékot válthatnak be, amely 24 órán keresztül elérhető lesz 2020. december 17. és 2021. január 1. között.

Az állítólagos lista:
17.12 – Dying Light;
18.12 – Resident Evil 7;
19.12 – The Witcher 3;
20.12 – Mass Effect Andromeda;
21.12 – Assassins Creed Origins;
22.12 – Metal Gear Solid V;
23.12 – The Evil Within 2;
24.12 – Far Cry 5;
25.12 – Fallout 4;
26.12 – Borderlands 3;
27.12 – Monster Hunter Worlds;
28.12 – Dragon Age Inquisition;
29.12 – Horizon Zero Down;

30.12 – Ghost Recon Breakpoint;
31.12 – Hitman 2.

Hát, ez elég erős lista. Annyire új játékot PC-re ingyért adnának, mint a HZD? Ha igaz, akkor jöhet. A többi közül max a DA:I lehet érdekes, de amit hallottam felőle...
A Dying Light jópofa, de az meg már megvan vagy 5 éve.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 835
37 614
113
Az Epic Games bejelentette, hogy december 17-től 15 játékot ajándékoznak az üzletükben. A cég az év végéig minden nap ingyenes játékot kínál, a mély árengedmények mellett az üzlet többi részében. Az Epic lépése hasonló a tavalyi promócióhoz, ahol a játékosok minden nap ingyenes játékot válthatnak be, amely 24 órán keresztül elérhető lesz 2020. december 17. és 2021. január 1. között.

Az állítólagos lista:
17.12 – Dying Light;
18.12 – Resident Evil 7;
19.12 – The Witcher 3;
24.12 – Far Cry 5;
25.12 – Fallout 4;
26.12 – Borderlands 3;

31.12 – Hitman 2.

Hát, ez elég erős lista. Annyire új játékot PC-re ingyért adnának, mint a HZD? Ha igaz, akkor jöhet. A többi közül max a DA:I lehet érdekes, de amit hallottam felőle...

Jól túl lesz terhelve a szerverük biztos...

M

molnibalage

Guest
Jól túl lesz terhelve a szerverük biztos...
Őszintén szólva az Elite Dangerous bukta után nálam már csak próba szerencse alapon megy. Max. szabadidőt bukok.
Poénból ránéztem a TPS lövöldésre a Word WAr Z vagy mi. Szutyok.

A GTA V-öt is megszereztem így, de annyit is ért. Nagyon nem jött be.
Főleg az, amit a Rockstar saját szutyok kliense előad. A tökömtudja hányszor kérdezi meg mi van a képen játék.

Az ED-t el sem tudtam indítani...

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 969
113
Szerintem számdékosan ilyen faékegyszerű motort választottak, mert ehhez nem kell erős vas. Nem kell a DCS féle hibát elkövetni, hogy nincs hozzá értelmes vas. Egy saját méregdrága szuper enginere meg sanszosan nem telik.

De mintha a Fortine is ilyen grafikájú lenne és az Overwatch is. És népszerűek.
Nem mindenkinek van igénye a fotorealisztikus szerű grafikára.
Koncepcionális a kérdés. Mint pl. a Life is Strange. Az is készülhetett volna Unreal vagy más motorral, de okkal nézett ki, ahogy. A művészi koncepció része.

Nekem pl. a retro szimeknél sem a grafika a zavaró, ha valami hiányzik. A Lock On Modern air combat is 4:3 és 1280x960-ban is olyan szép, hogy több területen túl szép és csak pazarlása az erőforrásoknak.

Igen, az IDDQD blogon mutatták meg nekem is ezt.

Én a HUD-tól sokkoltam le, azt ennyire igénytelen pixelesre :(

• Tetszik
Reactions: molnibalage
M

molnibalage

Guest
Én a HUD-tól sokkoltam le, azt ennyire igénytelen pixelesre :(
Az, amin tényleg változtatni kéne. Attól, hogy a környezet koncepciója olyan, amilyen, attól még a HUD-nak nem kéne olyannak lennie. Azt én sem értem. Nem látom mögötte a funkcionális koncepciót.

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
807
2 053
93
Leszedni lehetett. Aztán a regisztráció és izéi nem mentek 2 és 3 nap múlva sem. Azóta meg szarok bele, azt is elfelejtettem, hogy megvan. Inkább végigtoltam a Mass Effect 1-et és most a 2-őt tolom.

Amit adnak, be kell vágni a könyvtárba aztán lesz ami lesz :) Amúgy érdemes nézegetni az XBOX Game Pass-t (lassan beleolvad az EA Play is), ott is van jó pár nagy cím. Első hónap 1$.

M

molnibalage

Guest
Fogadjunk hogy te is a jócsajt áldoztad be a langyifiú helyett! :D
Azt sem tudtam, hogy langyi. De a döntést amúgy a statok vezették. A srác nem túl hasznossá lett fejlesztve, a medic/decrypt és más skillje nem sokat ért. A csaj meg olyan tank volt, mint Wrex.

Amit adnak, be kell vágni a könyvtárba aztán lesz ami lesz :) Amúgy érdemes nézegetni az XBOX Game Pass-t (lassan beleolvad az EA Play is), ott is van jó pár nagy cím. Első hónap 1$.
Egyszer talán futtatható lesz az ED. Nem terveztem vele sokat játszani, csak érdekelt, hogy egy régi ötletből ma mit tudtak kihozni.

T

Törölt tag

Guest
Azt sem tudtam, hogy langyi. De a döntést amúgy a statok vezették. A srác nem túl hasznossá lett fejlesztve, a medic/decrypt és más skillje nem sokat ért. A csaj meg olyan tank volt, mint Wrex.

Egyszer talán futtatható lesz az ED. Nem terveztem vele sokat játszani, csak érdekelt, hogy egy régi ötletből ma mit tudtak kihozni.

5€ környékén dobálják Steam-en évek óta, nekem azzal a verzióval sosem volt gondom.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 685
2 294
113

Az állítólagos lista:
17.12 – Dying Light;
18.12 – Resident Evil 7;
19.12 – The Witcher 3;
24.12 – Far Cry 5;
25.12 – Fallout 4;
26.12 – Borderlands 3;

31.12 – Hitman 2.

Valamit vagy elnéztél vagy átbasztak mert az első játék a Cities Skyline. Szóval mérhetetlenül csalódott vagyok mert így nem lesz ingyen Hitman 2 se.

M

molnibalage

Guest
Valamit vagy elnéztél vagy átbasztak mert az első játék a Cities Skyline. Szóval mérhetetlenül csalódott vagyok mert így nem lesz ingyen Hitman 2 se.
A DCS Hun fórumban volt megosztva, én csak bemásoltam.
A komment is úgy kezdődött, hogy állítólagos lista.
Volt már ilyen szivárgás korábban és igaz volt. Ez most úgy tűnik, hogy nem.

T

Törölt tag

Guest
Azoknak a vén motorosoknak, akik harcoltak még Répafalva birtoklásáért, akár nyúlpörköltet rendelve, akár a karmukat hasonlítva a fogakhoz jelezném, h a S.W.i.N.E. remastered kiadása akciózva van a steamen

• Tetszik
Reactions: Pocok75

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 804
26 393
113

Az állítólagos lista:
17.12 – Dying Light;
18.12 – Resident Evil 7;
19.12 – The Witcher 3;
24.12 – Far Cry 5;
25.12 – Fallout 4;
26.12 – Borderlands 3;

31.12 – Hitman 2.

Eddig egyik se jött be a listáról. Most a The Long Dark van a Witcher helyett.

M

molnibalage

Guest
Eddig egyik se jött be a listáról. Most a The Long Dark van a Witcher helyett.
Az se rossz, ha majd egyszer befejeznék a story módot. Én csak azért vettem meg vagy 3 éve. Csigalassan haladnak vele sajnos.
A lista finoman szólva túl szépnek tűnt, hogy igaz legyen.

• Tetszik
Reactions: megazez
M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.