[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Enlisted viszont vígan vitte stabil 60 fps-el, ami nekem boven elég, a monitor ugysem tud tobbet. 4k is mentm az szerintem mar cpu limites volt, ha visszavettem a talaj reszletessegből azzal sem volt gond, de inkabb maradtam a stabil 2k-nal.

Az enlisted eleg jol optimalizalt szoval nem hinnem hogy barmi massal nagy gond lenne 2k-ban.

Na azt egyetlen nap után töröltem mikor kijött a beta, még egy olyan pay2win cuccot nem láttam pc-n, mint az enlisted.

Néhány napja rákerestem vannak-e cikkek róla és azokban is kivétel nélkül lehúzták, hogy p2w, 6/10.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Na azt egyetlen nap után töröltem mikor kijött a beta, még egy olyan pay2win cuccot nem láttam pc-n, mint az enlisted.

Abban mi a pay to win? :D Teljesen skill alapú az egész.. max. a fejlődési ütemet (2x xp) határozza meg a premium acc, ami meg teljesen vállalható (kb. 10 EUR / hó).

Néhány napja rákerestem vannak-e cikkek róla és azokban is kivétel nélkül lehúzták, hogy p2w, 6/10.

Mi viszont remekül szórakozunk vele.

T

Törölt tag 1711

Guest
Damn, mar latom, mit kapnak a gyerekek karacsonyra: https://www.steamdeck.com/en/?snr=1_4_4__118

Mondjuk azert az pimasz, hogy ha eMMC helyett villamgyors NVMe storaget akarsz, akkor mar $529-nel indul... na mindegy, egyet lefoglalok $5-ert holnap. :D

Harmatgyenge hardver, még gyengébb akkumulátor, van már jó pár ilyen a piacon.
Kb. Steammachine 2.0, megy ez is a kukába megjelenés után 2 hónappal.

• Tetszik
Reactions: Cifu
T

Törölt tag 1711

Guest

Most nézem, tényleg steammachine 2.0, ugyanúgy linux alapú gányolás, kínai gyártók legalább windows-zal adják a sajátjukat.

It's a new version of SteamOS, built with Steam Deck in mind and optimized for a handheld gaming experience. It comes with Proton, a compatibility layer that makes it possible to run your games without any porting work needed from developers.

K

kamm

Guest

Nekem a lenyeg, hogy Steam rajta van, a gyerekeknek ilyen szempontbol idealis es nem kell ujra megvennem a sokszaz steames licenszembol semmit egy masik platformra, erted. Szerintem amugy az alapgep arban esni fog, mert az uj Switch OLED le fogja tolni.

T

Törölt tag 008

Guest
Nekem a lenyeg, hogy Steam rajta van, a gyerekeknek ilyen szempontbol idealis es nem kell ujra megvennem a sokszaz steames licenszembol semmit egy masik platformra, erted. Szerintem amugy az alapgep arban esni fog, mert az uj Switch OLED le fogja tolni.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: kamm
K

kamm

Guest

Jaja, tudom, van egy csomo kinai cucc is, azert sem vettem meg semmit, mozog a piac, messze van meg az evvege. :)
A PS4-en korlatozva van, mihez fernek hozza, az nalam van a nappaliban.
Viszont ezt cipelnek az anyjukhoz is, azaz ha (feltetelezem) a Steam megoldja a parental controlt, akkor meguszom a Nintendot ti. a Switch egyreszt mobilnak is jo, masreszt nem lenne hozza eroszakos jatek - az ex sosem venne hozza semmit, ahhoz tulzottan spur -, viszont ugyanezen okbol vehetnek hozza megint egy marek jatekot.)
Meglatjuk, alakul ez meg telig... :cool:

T

Törölt tag 1711

Guest

Steammachine-okon is Steam volt, mégse működött rajta szinte semmi sem normálisan a linux miatt, az utóbbi idők Valve hardveres bukásainak egy újabb fejezete lesz ez is.
Gyakorlatilag egy Ryzen 3 5300U van benne Vega 8-cal, meg lehet nézni online mire elég. Jobban mondva mire lenne elég ha nem lenne leszabályozva 15W-ra.

Csak ezt a clickbait szemetet ne linkelnétek...

Btw
OrNUueW.jpg

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs and Cifu
K

kamm

Guest
Steammachine-okon is Steam volt, mégse működött rajta szinte semmi sem normálisan a linux miatt, az utóbbi idők Valve hardveres bukásainak egy újabb fejezete lesz ez is.
Gyakorlatilag egy Ryzen 3 5300U van benne Vega 8-cal, meg lehet nézni online mire elég. Jobban mondva mire lenne elég ha nem lenne leszabályozva 15W-ra.

Btw
OrNUueW.jpg

En ehhez mar kicsit oreg vagyok, amugy lenne Gakken, Nintendo Game & Watch stb (Towering Rescue, Octopus stb, meg "ketfedelu" Donkey Kong is) LCD jatekoktol kezdve ZX Spectrumon at TV pingpongig mindenfele retro cucc a fenykepen... :cool:

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 149
113

Btw
OrNUueW.jpg

Annyit azért megjegyeznék, hogy a Valve a Protonnal azért legalább megpróbál kitörni a Windows alapú játékkötöttségből.

ProtonDB - Azért persze látható, hogy az, hogy a játékok kb. harmada továbbra se fut megfelelően, a nem dedikáltan támogatott multi játékok (mint PUGB, Apex Legends, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, stb.) a gyengéi igazán. De legalább próbálkoznak...

T

Törölt tag 1711

Guest
Annyit azért megjegyeznék, hogy a Valve a Protonnal azért legalább megpróbál kitörni a Windows alapú játékkötöttségből.

ProtonDB - Azért persze látható, hogy az, hogy a játékok kb. harmada továbbra se fut megfelelően, a nem dedikáltan támogatott multi játékok (mint PUGB, Apex Legends, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, stb.) a gyengéi igazán. De legalább próbálkoznak...

Az egész Gabe ökörsége, mert anno az MS saját Store-t mert integrálni a Windows-ba és beijedt, hogy kitúrják a piacról...

K

kamm

Guest
Az egész Gabe ökörsége, mert anno az MS saját Store-t mert integrálni a Windows-ba és beijedt, hogy kitúrják a piacról...
?
A Steam messze megelozte azt. En ~20 eve mar benne voltam a legelso tesztelokben (szerintem pusztan a jo savszelem miatt, amugy iszony bugos volt meg 1-2 evvel kesobb is, amikor elindult), az elsodleges cel az update distribution volt es csak a sajat jatekaikhoz.

T

Törölt tag 1711

Guest
?
A Steam messze megelozte azt. En ~20 eve mar benne voltam a legelso tesztelokben (szerintem pusztan a jo savszelem miatt, amugy iszony bugos volt meg 1-2 evvel kesobb is, amikor elindult), az elsodleges cel az update distribution volt es csak a sajat jatekaikhoz.

Nem a Steam, hanem a "linux forradalom", SteamOS, SteamMachine, SteamLink és most SteamDeck...
Mániákusan próbál szabadulni a Windows-tól Gabe mióta van abban is integrált Store + mellette konzolosítani a Steam-et, de eddig full bukás volt minden próbálkozás.
Mondjuk már 3 éve, hogy próbáltam SteamOS-en tolni játékokat, de egyrészt szarabbul futott, mint Win-en, másrészt natív portok sokszor szarabbul is néztek ki.

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 149
113
Nem a Steam, hanem a "linux forradalom", SteamOS, SteamMachine, SteamLink és most SteamDeck...
Mániákusan próbál szabadulni a Windows-tól Gabe mióta van abban is integrált Store + mellette konzolosítani a Steam-et, de eddig full bukás volt minden próbálkozás.
Mondjuk már 3 éve, hogy próbáltam SteamOS-en tolni játékokat, de egyrészt szarabbul futott, mint Win-en, másrészt natív portok sokszor szarabbul is néztek ki.

Az, hogy rosszabbul fut, egy dolog (a játékok jó részénél nem tétel, egyébként nVidia esetében minimális az eltérés), a lényeg, hogy Linuxon is játszhatsz.
A Windows előnye a felhasználók jó részénél a játékokban keresendők. Ha tudnál gond nélkül játszani Ubuntun például, akkor meggondolandó lenne, hogy miért is fizessen az ember a Windows-ért.
A SteamOS önmagában rossz irány volt szvsz, mert a játékfejlesztőknek Linuxra kellett portolniuk, ami az OpenGL állapota miatt problémás volt.
A SteamOS már kb. halott, vagy két éve nem jött ki frissebb verzió (még csak béta sem)...

Most a Protonra koncentrálnak (a SteamOS 3.0 már azzal jött ki), ami ugye a Wine folytatása a Valve pénzén, és ehhez képest azért annyira nem rossz...

T

Törölt tag 1711

Guest
Az, hogy rosszabbul fut, egy dolog (a játékok jó részénél nem tétel, egyébként nVidia esetében minimális az eltérés), a lényeg, hogy Linuxon is játszhatsz.
A Windows előnye a felhasználók jó részénél a játékokban keresendők. Ha tudnál gond nélkül játszani Ubuntun például, akkor meggondolandó lenne, hogy miért is fizessen az ember a Windows-ért.
A SteamOS önmagában rossz irány volt szvsz, mert a játékfejlesztőknek Linuxra kellett portolniuk, ami az OpenGL állapota miatt problémás volt.
A SteamOS már kb. halott, vagy két éve nem jött ki frissebb verzió (még csak béta sem)...

Most a Protonra koncentrálnak (a SteamOS 3.0 már azzal jött ki), ami ugye a Wine folytatása a Valve pénzén, és ehhez képest azért annyira nem rossz...

De ez AMD, mindig is retekszar support-juk volt linux-ra.
Én másfél évig erőltettem a különféle linux-okat desktop-okon. Nem véletlenül minimális a támogatottsága.
Proton alatt végeredményben ugyanúgy opengl-lel futnak a játékok (kivéve amelyik vulkan api-t használ), csak a fordító még rápakol egy kis extra terhelést a CPU-ra...
Lehet rá windows-t is tákolni, csak akkor meg az energiagazdálkodása megy a levesbe.

T

Törölt tag 1711

Guest
A Dow2 egyszerűsített lett rengeteg szempontból, a 3 meg egy MOBA. Pont benne voltam magyar szinten mindben elég komolyan, tudom miről beszélek, a COH1-2, illetve az alap DOW1 a kiegjeivel mai napig etalon, mind.
Tudom, te voltál a tűzoltó ha jól emlékszem.
Meg urmy rémlik a necron-jaival :D

• Vicces
Reactions: zsolti