[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

Megvenni egy félig süllyedő hajót? Mármint morálisan.
Amit a blizzard mostanában a kotick alatt összehozott, arra a foshuzatos raklapszar az, amit tudnék jelzőként értelmezni és adni.
Mondjuk a gyök2 user valahogy veszi továbbra is a drágán árazott szart.

Én nem nem értem.

Nekem az a lényeg, hogy a komplett blizzard library meg a klasszikus cod-ok jönnek majd gamepass-ba. Többit lekaksizom.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nekem az a lényeg, hogy a komplett blizzard library meg a klasszikus cod-ok jönnek majd gamepass-ba. Többit lekaksizom.
Ez a fajta mentalitás az, amit talán félig meddig ekézett Allesmor a társadalmi folyamatokban.
Semmi nem számít lassan már. Én elvi szinten nem nyúlnék egyik fos játékukhoz sem. Még akkor sem, ha lenne közte érték.

Megvenni egy félig süllyedő hajót? Mármint morálisan.
Amit a blizzard mostanában a kotick alatt összehozott, arra a foshuzatos raklapszar az, amit tudnék jelzőként értelmezni és adni.
Mondjuk a gyök2 user valahogy veszi továbbra is a drágán árazott szart.

Én nem nem értem.
Az a süllyedő hajó egy pénzgyár, nézd meg milyen profitot termeltek:

2021 Q3-as vannak fent egyenlőre, de ott is 30-40%-al növekedtek a szegmenseikben.

A microsoft jelezte, hogy a bethesda felvásárlás után, hogy még akarnak vásárolni, szépen megvárták a botrányt az activision-blizzard körül, majd (decemberben 65$ körül is volt a részvény árfolyam), majd tettek egy jó ajánlatot 95$ és megtudták szerezni a céget.

Reméljük helyre rázzák a blizzardnál a dolgot és jó lesz diablo 4, és sok cím bekerül a gamepass-ba.

• Tetszik
Nem tudok sorrendet felállítani egy 10-es vagy 20-as listában sem.
Szóval csak 20 db, de sorszám csak a számolás miatt van.

Sorrendet én sem tudnék felállítani, így csak szimplán egy 20-as listán azok, amikbe jó sok idő lett pakolva. Úgy nagyjából megjelenési dátum szerint rendezve.

Wolfenstein 3D
X-COM Enemy Unknown (1994)
Sim City 2000
Raptor: Call of the Shadows
Constructor
Jagged Alliance 2
Settlers III
Need for Speed: High Stakes
GTA 2 (single-ben és LAN-os multiban szintén sokat toltuk)
Half Life
Unreal Tournament
Diablo II
GTA Vice City
Heroes of Might and Magic V
King's Bounty: The Legend
Burnout Paradise
Skyrim
XCOM: Enemy Unknown (2012)
Endless Legend
Stellaris

Sorrendet én sem tudnék felállítani, így csak szimplán egy 20-as listán azok, amikbe jó sok idő lett pakolva. Úgy nagyjából megjelenési dátum szerint rendezve.

Wolfenstein 3D
X-COM Enemy Unknown (1994)
Sim City 2000
Raptor: Call of the Shadows
Constructor
Jagged Alliance 2
Settlers III
Need for Speed: High Stakes
GTA 2 (single-ben és LAN-os multiban szintén sokat toltuk)
Half Life
Unreal Tournament
Diablo II
GTA Vice City
Heroes of Might and Magic V
King's Bounty: The Legend
Burnout Paradise
Skyrim
XCOM: Enemy Unknown (2012)
Endless Legend
Stellaris
Az eredeti és remmake X-COM-ot is beletetted? :)

A Settlers I-II jó ötlet volt, csak a hadviselés miatt maga az egész játék értelmetlen volt.
A III és IV ezt kiküszöbölte, csak én ezekhez nem jutottam hozzá a GoG-os időkig, akkor meg már késő volt.
Azokban már normális RTS harcászat volt, de még benn volt az eredeti gazdaság menedzsment is.
A V demóját pórbáltam. Nagyon nem volt jó.

A III és IV ezt kiküszöbölte, csak én ezekhez nem jutottam hozzá a GoG-os időkig, akkor meg már késő volt.

Fu, nekem a 4. rész rengeteg álmatlan éjszakát okozott gyerekkorban (rendes magyar szinkronnal!!!), utólag tudtam meg, hogy a tört verzióban nem lehetett manát termelni, ezért volt állandóan bukó :-D
A szinkronos verzió gold változata fent a virágboltban, elvileg az már jól működik (megvan gog-on, de inkább a törtet toltam annyira nosztalgikus :-) )

Fu, nekem a 4. rész rengeteg álmatlan éjszakát okozott gyerekkorban (rendes magyar szinkronnal!!!), utólag tudtam meg, hogy a tört verzióban nem lehetett manát termelni, ezért volt állandóan bukó :-D

Igen, igazából a III. résszel debütált ez a móka. A másolásvédelem miatt a kalóz példányoknál valami hibás volt a gazdasági láncban. Valami lényeges helyett disznót pakolt a házikója elé valamelyik iparos. Vagy valami ilyesmi :)

Viszont amire giga facepalmot dobtunk magunknak öcsémmel Settlers III kapcsán: eredetiben volt meg a game és tán csak magyar kézikönyvet mellékeltek hozzá, amiben viszont volt egy brutális hiba. Azt írták benne, hogy a katonák úgy lépnek elő a ranglétrán, ha a sebesült közlegényeket meggyógyítod. Ez persze rohadtul nem igaz, a barakkba kellett vinni az arany pénzérméket és akkor képezhettél elit egységeket is. Na mi ezt valahogy kb. a római kampány 2. felében vettük csak észre... Mikor kb. már túl voltunk azon a pályán, ahol kiscsillió renegát elit egységből álló sereget kellett leverni. Hát közlegényekkel nagyon nem volt egyszerű, de megoldottuk... :D:D

A IV. rész a megjelenésekor évekig kimaradt, de utána végigtoltuk azt is. Jó volt az is.

A V demóját pórbáltam. Nagyon nem volt jó.

Elvileg egy rakat fos volt mindegyik a IV. rész után. De ezt csak review-k alapján mondom.
Kivétel ez alól a 2. rész 10 éves évfordulós kiadása, mert az jó volt szerintem, azzal játszottam. Bár az eredeti 2. részel csak nagyon-nagyon keveset játszottam, azzal nem tudtam összevetni.

• Tetszik
Reactions: Szittya
Az a süllyedő hajó egy pénzgyár, nézd meg milyen profitot termeltek:

2021 Q3-as vannak fent egyenlőre, de ott is 30-40%-al növekedtek a szegmenseikben.

A microsoft jelezte, hogy a bethesda felvásárlás után, hogy még akarnak vásárolni, szépen megvárták a botrányt az activision-blizzard körül, majd (decemberben 65$ körül is volt a részvény árfolyam), majd tettek egy jó ajánlatot 95$ és megtudták szerezni a céget.

Reméljük helyre rázzák a blizzardnál a dolgot és jó lesz diablo 4, és sok cím bekerül a gamepass-ba.
Rengeteg pénzért ment el. Honnan volt a mikinek ennyi pénze az alig nyereséges xbox után? Egyáltalán minek? Mikor fog ez visszatermelődni? Mi lesz a wow sorsa? Az a cél, hogy bedőljön a Miki? Ennyi pénzért meg gondolom nem fontos a munkahelyi zaklatás meg a többi sem ..

• Imádom
Rengeteg pénzért ment el. Honnan volt a mikinek ennyi pénze az alig nyereséges xbox után? Egyáltalán minek? Mikor fog ez visszatermelődni? Mi lesz a wow sorsa? Az a cél, hogy bedőljön a Miki? Ennyi pénzért meg gondolom nem fontos a munkahelyi zaklatás meg a többi sem ..

Adózás előtt elégették a nyereséget... Anno Nokiát is ezért vették meg.

Microsoft köszöni szépen jól van, második legértékesebb cég a világon.

Hát a játékiparban még mindig ezzel a kurva nagy akvizícióval a harmadik helyüket őrzik, második a kínai tencent, első a sony (negyedik a nintendo).
Ha jól tudom a gamepass-nak van most 25m felhasználója és a következő cél amit kitűztek maguknak az 50m.

Két nagyobb független kiadó maradt még EA, Take2, ők ketten együtt érnek annyit mint az activision-blizzard. Sega-t valószínűleg megveszi a nintendo. Az ubisoft-ot is felvásárlási célpont lehet, mert ott is szenvedés van. Tovább fog koncentrálódni a piac.

Pc-sként én örülök annak, hogy a gampass által bővül a kínálat, és a sony is elkezdte kihozni az exkluzív címei egy részét pc-re.

Valszeg senkit se érdekel, de az én 20-asom:

1. Zelda: Wind Waker
2. Yakuza 0
3. Hearts of Iron 3-4
4. Mario Party/Superstar
5. Tropico 3/4
6. Red Orchestra Ostfront '43-'45
7. Witcher III
8. Fallout 1+2
9. Mario & Rabbids King Battle
10. The Chrohicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
11. Mount and Blade Warband/2