Katonai járművek páncélteste, páncélzata.

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
2 255
3 583
113
Én a "C" vel jelzett lemezről beszélek


Bár nem vagyok németes de a "Leichmetall panzerung"szerintem könnyűfém páncéllemezt jelent.
Hogy rétegelt volt e azt rád bízom….
Ha azt mondom mutass egy forrást akkor Te is a HT egy régi cikkére fogsz hivatkozni amit majd kikeresel?

Leichtmetall = könnyűfém = alumínium, ezért is különböztetik meg.

Ha már forrásoknál tartunk, valahol mókás hogy egy korábban általam feltöltött, emlékeim szerint a 109G műszaki leírásból kivágott képet mutatsz nekem, de sebaj. :D

Viszont épp a mai nap akadt kezembe egy ezzel kapcsolatos forrás, miközben más keresgéltem: egy korabeli brit összefoglaló jelentés a rétegelt alu lemezpáncél ballisztikai tesztjeiről. Valahol a részletes anyag is megvan, de ez lényegesen áttekinthetőbb és nem kell több tucat oldalt belinkelnek. Belinkelem, mivel elég érdekes megállapításokat tartalmaz, és a "c" jelű páncélzat felépítéséről és anyagáról sem hagy semmi kétséget.

Az eredeti iratanyag a brit nemzeti archívumban található AIR 40/190 jelzés alatt ha minden igaz.