Katonai parádék

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Alabino. Készülődés június 24-re. Agyrém, hogy megint lecsúszok róla...

qQ5T3HfmdEs.jpg

9FLAC-TErsE.jpg


DbK7W3_P1bk.jpg


IFpbEbs3NS8.jpg

SRB3nPGZDfY.jpg


TBaZnKYFjY8.jpg
XT1e4iP5FJs.jpg
qVTt3ukLqAc.jpg


wSHY_oeIZQw.jpg


h_U-DQ9gkfc.jpg


https://vk.com/wall931191_17667?z=photo931191_457277726/album931191_273116241
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 498
72 480
113
  • Tetszik
Reactions: zsolti and szegcsab

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Én is azt gondoltam, hogy eltolják szeptember 2-re, a második világháború tényleges végének megünneplésére.
És hogy majd akkor már lehet normálisan utazni és lehet menni megnézni...

Egeeen...
Ezzel a júniusi időponttal betettek a külföldi érdeklődőknek, nekem is...
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 498
72 480
113
June 17th rehearsal of 2020 Victory Day Parade in Moscow

The following vehicles will take part in the Parade for the first time ever, some of them would be even shown publicly for the first time:
- T-80BVM and T-90M tanks;
- Typhoon-K 4x4 with 5ETs16U RCWS and Typhoon-VDV with 32V01 RCWS;
- BMP-2M with Berezhok turret and T-15 Armata with Kinzhal turret;
- 2S38 Derivatsiya-PVO;
- Kurganets-25 IFV with Epokha turret;
- 9A54 launcher Tornado-S MLRS;
- 9A317M Buk-M3 TELAR;
- 9A83M TEL and 9A84M-1 transloader S-300V4;
- TOS-2 Tosochka;
- Launcher and transloader of the newest ISDM minelaying system;
- Pantsir-SM with new anti-UAV missiles;
- 50P6 TEL S-350 Vityaz;
- Bal coastal defense system;
- 15M107 Listva.
2S35 Koalitsiya-SV finally got the head radar and BTR-82A is shown in up-armoured version, but unfortunately with dismounted bar armor kit (supposedly for the Parade purposes).
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and fishbed

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
Kivàncsi vagyok a covid fertőzés terjedésére ennek nagy összejövetelnek a hatàsára, Putint és a katonai vezetést beleèrtve.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Kivàncsi vagyok a covid fertőzés terjedésére ennek nagy összejövetelnek a hatàsára, Putint és a katonai vezetést beleèrtve.

A lelátó volt a legbiztonságosabb hely. A veteránok karanténban voltak a parádé előtt. A külföldi vendégeket tesztelték COVID-19-re ahogy megérkeztek Oo-ba. Így derült ki, hogy a kirgiz elnöki delegáció 2 tagja fertőzött, a kirgiz elnök nem vehetett részt az eseményen-haza utaztak, ahol karanténba vonul.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Dél-Korea 72. Fegyveres Erők nap.

Érdekesebbek:
Elején, földi drónok.
Moon Jaein MRAPból :)
Utána 15 perc unalom, tekerhető. Deszantolások, átrepülések, az elmaradhatatlan koreai karatebemutató (úgy látszik ez nem csak északi fetisizmus :) )
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator