M
molnibalage
Guest
Én csak az Otherworld csatornán levő több órás Metal Gear Retroworldot szenvedtem végig. Egy ideig érdekes volt, amíg a valósággal nem kezdte volna összemosni. Kb. annál a pontnál fejeltem le az asztalt, amikor....Nem tudom, nekem iszonyat átjön - ha hagyod magad, ha élvezni akarod, akkor tökéletes game.
Nem mindíg csak lőni mag megverni meg úgy májerkedni kelljen egy játékban. Én szeretem a Kojima játékokat, mert próbálnak kikacsintgatni minden irányba, bár a japán játékokkal alapból így vagyok - a nyugati gaming felfogás baromira sekélyes nekem..A keletiek jobban megfognak, de kinek mi.
Aki nem kukacoskodni akar, hanem simán egy enyhén meghökkentő gamet tolni, annak szerintem telitalálat. Aki futószalagon nyomja a gameket és valami világmegváltást várt ettől, annak meg úgyis mindegy mit tolnak elé, mivel nem váltja meg az életét, nem fog tetszeni. Szórakoztatni igen.
Egy tudós visszazsarolásáért Kubai rakétaválság... Realizmus? Hitelesség? Anyám... Kényelmes házasítás? Nem bírtam ki röhögés nélkül.
Aztán jött ez...
Ja persze, magányos ezredesek (ez biztos Khadaffi miatt van, ő is az volt, "enyhe sztereotip gondolkozás) akkora hatalommal bírnak és felügyelet nélkül mindenféle hülyeséget csinálnak, ami még a KB-nek sem menne? Ez a Zskat és röhejes James Bond filmek szint alatt van kettővel...
Azt meg senki nem jelenti be, hogy mikor fog atomháborút indítani, mert semmi értelme. A nagy sztori író eddig sem jut el... Az, aki számára politikai összeesküvés és stb. az egész magja. És ilyen baromságokat tesz bele.
De végső ütés ez volt...
Közös letét? Ellenfelek között...? Ki kezeli...?
Erre jön még rá, hogy a hülye Metal Gear-eket építgetik, a világuralomért, mert atomrakéta platfrom....
...amit aztán egyedül legyak a főhős...
Az, hogy miért kell egy felfegyverzett lépegető szerű hülyeségnek lenni egy lényegében rakétasilónak, az is homályos.
Ezen a ponton kb. eljutottam oda, hogy ezt kb. egy kiskamasz által elképzelt világból rakták össze. Ez egy szamurájok, pisztolyhős cowboyok és totális hülyeség inkoherens egyvelege. Hogy ezért miért vannak oda az emberek, számomra teljesen érthetetlen.
A végén már a folyamatos nanogépes háborús rész nevetséges sztorija és a 20. árulás után már tényleg csak röhögni tudtam, főzni alig, mert aközben néztem végig.
Ráadásul Kojima minden játékán látszik, hogy ő filmet szeretne rendezni, nem játékot csinálni. Csak ahhoz ilyen "kvalitás" az kevés. Bár pont ilyen szar filmeket raktak össze, ergo nem értem, hogy miért nem lett belőle forgatókönyvíró vagy rendező.
Honnan jönnek a fenti gondolatok és Kojima ekézése? Onnan, hogy játszottam 1,5 Splinter Cell játékkal, ahol egy percig nem éreztem elszállt baromságot. Sam Fisher egy különlegesen képzett ember volt, de semmiféle ilyen nevetséges Zskat hülyeség nem volt gyártva és nem legyőzhetetlen gépeket nyomtunk le egyedül, hanem egy értelmes és vállalható történet része voltál.
Igen, nem játszottam egy percet sem egyik MG(S) játékkal sem. Mert a videókon látottak alapján számomra hulladék az egész. Meg konzolom sose volt.
Ez alapján a DS-t lehet, hogy ki fogom próbálni, de az eddig leírtak alapján az erős koppanás és csalódás valószínűségét igen magasra tenném...