M
molnibalage
Guest
A Steel Div nekem orbitális csalódás volt. 10 óra játék után a beta alatt feladtam. Az összes szar tulajdonságát örökölte az WG-nek és a fejlesztések nagy része pocsék lett és még nagyobb szerencsejátékká tette az egészet.Nem rossz. Igaz, most fog csak megjelenni. A béta mindenesetre biztató. A testvérjátékkal a Squaddal szoktam játszani főként, ott jobban ki vannak dolgozva a részletek, igaz, az is még csak alpha fázisú játék. Nem lehet négynél több órát játszani egyszerre, főleg, ha squadleader vagy. Általában hatalmas pörgés van és rendesen le lehet fáradni szellemileg egy jó csapattal a vezetésed alatt. Sok magyar is játszik vele, szóval nem muszáj angolul karattyolni, de inkább ez az általánosabb. Ami a Steel Division az rts terén, az a Squad/Post Scriptum az fps terén.
Kétszer flankoltam ki 2 db 130-150 árú hk-val (Pz III/IV) jenki tankot. Mindkétszer az volt, hogy egyszer sem találtak az én hk-im. A jenki megfordult és instakillel eltalálta és ki is nyírta az egyik hk-mat. Akkor mondtam azt, hogy ez kb. annyira élvezetes, mint sajtreszelővel rejszolni.
A játék phase-ei is akkora faszság, hogy okádnék tőle. Ki nem szarja le, hogy van ilyen Tiger és olyan Jagd akármid, ha 3. fázisban jön, amikor már régen kikaptál az ellentől, mert a könnyű egységekkel ledarál?
Az egység készlet is olyan szűk volt, hogy egy nemzet egy alakulatából lényegében egyfajta deck volt összerakható.
Totál sivár volt a WG-hez képest az egész. Nem véletlen magasabb a WG:RD játékos állománya 3,5 évvel az RD kiadása után, mint az új StDV N-é. És nem kevéssel, hanem úgy 2-4-szer több. Az SG-n megírták, hogy gyakorlatilag lehetetlen értelmes lobby-t találni...
Ha lesz normális online hadjárat, akkor lehet hogy ránézek az 2. részre, de ennek esélye margináliss.