M
molnibalage
Guest
A Steel Div nekem orbitális csalódás volt. 10 óra játék után a beta alatt feladtam. Az összes szar tulajdonságát örökölte az WG-nek és a fejlesztések nagy része pocsék lett és még nagyobb szerencsejátékká tette az egészet.Nem rossz. Igaz, most fog csak megjelenni. A béta mindenesetre biztató. A testvérjátékkal a Squaddal szoktam játszani főként, ott jobban ki vannak dolgozva a részletek, igaz, az is még csak alpha fázisú játék. Nem lehet négynél több órát játszani egyszerre, főleg, ha squadleader vagy. Általában hatalmas pörgés van és rendesen le lehet fáradni szellemileg egy jó csapattal a vezetésed alatt. Sok magyar is játszik vele, szóval nem muszáj angolul karattyolni, de inkább ez az általánosabb. Ami a Steel Division az rts terén, az a Squad/Post Scriptum az fps terén.
Kétszer flankoltam ki 2 db 130-150 árú hk-val (Pz III/IV) jenki tankot. Mindkétszer az volt, hogy egyszer sem találtak az én hk-im. A jenki megfordult és instakillel eltalálta és ki is nyírta az egyik hk-mat. Akkor mondtam azt, hogy ez kb. annyira élvezetes, mint sajtreszelővel rejszolni.
A játék phase-ei is akkora faszság, hogy okádnék tőle. Ki nem szarja le, hogy van ilyen Tiger és olyan Jagd akármid, ha 3. fázisban jön, amikor már régen kikaptál az ellentől, mert a könnyű egységekkel ledarál?
Az egység készlet is olyan szűk volt, hogy egy nemzet egy alakulatából lényegében egyfajta deck volt összerakható.
Totál sivár volt a WG-hez képest az egész. Nem véletlen magasabb a WG:RD játékos állománya 3,5 évvel az RD kiadása után, mint az új StDV N-é. És nem kevéssel, hanem úgy 2-4-szer több. Az SG-n megírták, hogy gyakorlatilag lehetetlen értelmes lobby-t találni...
Ha lesz normális online hadjárat, akkor lehet hogy ránézek az 2. részre, de ennek esélye margináliss.
Főleg, mikor egy páncéloshadosztály ellen kell Luftwaffe egységekkel mennem, nettó öngyilkosság. Az AI nagyjából magára talált. Talán túlságosan is. Mediumon kész mészárlást tud csinálni, ha egy apró hibát vétesz. Több egység is van. annyi, hogy 1-1 kiegészítő akár 50 egységet is hozzá tud dobni a játékhoz. Nekem bejött, igaz nem vagyok az a nagyon hardcore strat. játékos. Wargame sorozat nekem elsőre nagyon összetettnek tűnt pár éve, mikor belekóstoltam és a kezdeti kudarcok el is vették a kedvem tőle.