Hát nem'tom èn valahogy nem szeretek benzint magamon hordaniNekem benzinesem van. Annál jobbat még nem talált fel senki
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát nem'tom èn valahogy nem szeretek benzint magamon hordaniNekem benzinesem van. Annál jobbat még nem talált fel senki
Hát nem'tom èn valahogy nem szeretek benzint magamon hordani
Mintha láttam volna pár hónapja egy kínai butikban.Nekem csak kék lavórom van lehet az nem olyan jó mint a sárga, de nekem megfelel.
Ami a cipőt illeti. Valami ilyesmire gondoltam.
Mintha láttam volna pár hónapja egy kínai butikban.
Ha már szóba került: télen, hogy bírja a hideget a gáz? Nem csökken le a nyomás a hideg miatt?
Rá kell pisilni.Sima bután-propánossal viszont szívtunk már -5 fokban
Rá kell pisilni.
Az a kis vékony falú palackocska? És beleállítva?Annitól nem melegszik át és hamar lehül megint.
Az a kis vékony falú palackocska? És beleállítva?
3 fajtát ismerek amiket használok/használtam.Egyikkel sem voltam még extrém hidegben kb. -10° volt a leghidegebb.A decathlonos szinte alig akart meggyulladni ès ègni, sokkal tovább tartott vele a főzés.A jetboil és a primus viszont jól teljesített.Eddig nem volt gond, nem szivárgott, vagy ilyesmi.
Ha már szóba került: télen, hogy bírja a hideget a gáz? Nem csökken le a nyomás a hideg miatt?
Ez egy repülőgép sugárhajtóműutánègetővel viccet fèlretève, milyen nehéz feltöltve? Sokat lehet vele melegíteni?Erről beszélek. Mondjuk nem értem minek kell ennyit szerencsétlenkedni a begyujtásával én jóvel egyszerűbben megoldom, de a hangja fergeteges.
Mi betettük a hálózsákba magunk melléSima bután-propánossal viszont szívtunk már -5 fokban
Ez egy repülőgép sugárhajtóműutánègetővel viccet fèlretève, milyen nehéz feltöltve? Sokat lehet vele melegíteni?
A gáz jóval tovább tart.Szerintem az sem mellékes hogy zárt helyen pl. sátorban milyen égéstermék szabadul fel belőle.Simán lehet mérgező a benzin.Mint a pirotabletták stb.Olyan 1 kiló rörül lehet, de nem használom, mert szivárog, inkább mint amolyan gyűjteménydarab státusza van. Viszont vettem egy új BRS-29-est. Az szárazon fél kiló és kb megy bele 450 ml benzin. A prospektusban a fogyasztása 185 ml per óra, tehát egy feltöltéssel bő két órát megy és ezt a valóságban is tudja. Azért vettem ezt, mert adtak hozzá egy kemény műanyag hordozó tokot. Olcsóbban is lehet venni de azok általában csak egy egyszerű zsákocskát kapnak.
A gáz jóval tovább tart.Szerintem az sem mellékes hogy zárt helyen pl. sátorban milyen égéstermék szabadul fel belőle.Simán lehet mérgező a benzin.Mint a pirotabletták stb.
Szerintem max talán exszovjet hadseregben valahol.Magyarországon és Franciában sem láttamIgen, ez lehetséges, bár nem hinném, hogy mérgező lenne, csak elvonja a "zoxigént" és helyébe jó sok széndioxidot termel. Viszont brutál ereje van, szerintem öt emberre különösebb gond nélkül lehet vele huzamosabb ideig főzni.
Kíváncsi lennék, hogy hadsereg szinte hol használnak még ilyeneket?