Hát nem'tom èn valahogy nem szeretek benzint magamon hordaniNekem benzinesem van. Annál jobbat még nem talált fel senki![]()
![Smile :) :)](/data/assets/smilies/smile.png)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát nem'tom èn valahogy nem szeretek benzint magamon hordaniNekem benzinesem van. Annál jobbat még nem talált fel senki![]()
Hát nem'tom èn valahogy nem szeretek benzint magamon hordani
Mintha láttam volna pár hónapja egy kínai butikban.Nekem csak kék lavórom van lehet az nem olyan jó mint a sárga, de nekem megfelel.
Ami a cipőt illeti. Valami ilyesmire gondoltam.
![]()
Mintha láttam volna pár hónapja egy kínai butikban.
Ha már szóba került: télen, hogy bírja a hideget a gáz? Nem csökken le a nyomás a hideg miatt?
Rá kell pisilni.Sima bután-propánossal viszont szívtunk már -5 fokban![]()
Rá kell pisilni.
Az a kis vékony falú palackocska? És beleállítva?Annitól nem melegszik át és hamar lehül megint.
Az a kis vékony falú palackocska? És beleállítva?
3 fajtát ismerek amiket használok/használtam.Egyikkel sem voltam még extrém hidegben kb. -10° volt a leghidegebb.A decathlonos szinte alig akart meggyulladni ès ègni, sokkal tovább tartott vele a főzés.A jetboil és a primus viszont jól teljesített.Eddig nem volt gond, nem szivárgott, vagy ilyesmi.
Ha már szóba került: télen, hogy bírja a hideget a gáz? Nem csökken le a nyomás a hideg miatt?
Ez egy repülőgép sugárhajtóműErről beszélek. Mondjuk nem értem minek kell ennyit szerencsétlenkedni a begyujtásával én jóvel egyszerűbben megoldom, de a hangja fergeteges.
Mi betettük a hálózsákba magunk melléSima bután-propánossal viszont szívtunk már -5 fokban![]()
Ez egy repülőgép sugárhajtóműutánègetővel
viccet fèlretève, milyen nehéz feltöltve? Sokat lehet vele melegíteni?
A gáz jóval tovább tart.Szerintem az sem mellékes hogy zárt helyen pl. sátorban milyen égéstermék szabadul fel belőle.Simán lehet mérgező a benzin.Mint a pirotabletták stb.Olyan 1 kiló rörül lehet, de nem használom, mert szivárog, inkább mint amolyan gyűjteménydarab státusza van. Viszont vettem egy új BRS-29-est. Az szárazon fél kiló és kb megy bele 450 ml benzin. A prospektusban a fogyasztása 185 ml per óra, tehát egy feltöltéssel bő két órát megy és ezt a valóságban is tudja. Azért vettem ezt, mert adtak hozzá egy kemény műanyag hordozó tokot. Olcsóbban is lehet venni de azok általában csak egy egyszerű zsákocskát kapnak.
A gáz jóval tovább tart.Szerintem az sem mellékes hogy zárt helyen pl. sátorban milyen égéstermék szabadul fel belőle.Simán lehet mérgező a benzin.Mint a pirotabletták stb.
Szerintem max talán exszovjet hadseregben valahol.Magyarországon és Franciában sem láttamIgen, ez lehetséges, bár nem hinném, hogy mérgező lenne, csak elvonja a "zoxigént" és helyébe jó sok széndioxidot termel. Viszont brutál ereje van, szerintem öt emberre különösebb gond nélkül lehet vele huzamosabb ideig főzni.
Kíváncsi lennék, hogy hadsereg szinte hol használnak még ilyeneket?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..