Nem érted Mackensen. Nem a meleg étellel van a baj, hanem az előállítási helyével. Ha van kapacitás konténerizált konyhára, akkor minek gulyáságyú, márpedig a zászlóaljnál van! A katasztrófavédelemnél van létjogosultsága a sátoros gulyáságyúnak.
A másik pedig, amit nem értesz, hogy nem cél, hogy a mozgó csapatok után bármilyen konyha menjen, mert annak rendes működése kártékony hatással lenne a mozgékonyságra. A zászlóalj települő részei adják a konyhát, ha van lehetőség településre valahol. Itt fog meleg ételt látni a harcoló katona. Fog látni, mert nem lehet heteken át harcban tartani, előbb utóbb aludni fog, akkor is ha amfetamin tablettákat etetünk vele. Amikor pedig visszavonják a frontról, mert váltást kapott, akkor feltöltik a készleteit. a lőszert, az üzemanyagot, a katona gyomrát, stb. Ez így megy a XXI. században. Tápérték, annak változatossága és a kemény harchoz szükséges tápanyag, vitamin és morálfokozó (édesség, kávé) tartalma miatt jobban jár harc közben egy jól összeállított MRE csomaggal, mint az egysíkú meleg étellel. Merthogy az MRE változatosabb táplálkozást tud biztosítani, mint háborús körülmények között a mobil konyha.
Arra ugyanis nem gondolsz, hogy mennyi és milyen alapanyagot fognak magukkal vinni! Ha olyan helyen dolgozol, ahol van korszerű üzemi konyha, akkor tudod, hogy meglehetősen egysíkú lesz a táplákozás ott hetek múltával. Merthogy bizonyos fajta alapanyagokból, a korszerű konyhák, legyenek modern gulyáságyúk, vagy konyhakonténerek, csak limitált fajtájú menüt fognak tudni előállítani. Előbb utóbb jobban fogod unni, mint az konzervkaját! Tök mindegy lesz, nem az anyukád, csajod változatos főztje lesz, hanem ugyanaz a csirke, rizs és krumpli. És éppen ezért mindegy, hogy végső soron MRE-t, vagy főt ételt kap e, a katona, az számít csak, hogy a szükséges tápérték és extrák (édesség +kávé) megvannak e!