Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A határon a szolgálati rend miatt vagy hideg egésznapos kaját kapsz(reggeli a bázison tehát a hideg kaja egy ebéd és egy vacsora) vagy éjszakai pótlék +reggelit.
Az új ruházatról
De mi a bajuk az aluval?Akkor ezek szerint csajka is lesz, csak most már 304-esből az alu helyett.
De mi a bajuk az aluval?
Pont annyit tudok erről, mint te. Tudod, a múltkor beszéltük is. Az elméletem szerint valamelyik döntéshozói pozícióban lévő emberke olvasott egy pár évtizedes tanulmányt, vagy valami jó kis gyíkemberes-kemtréles-alumíniumpermetezéses sztorit az újvilágtudat blogon, aztán eldöntötte, hogy az alunak mennie kell. Mondjuk, én sem szeretem az alut. Már az sem tetszik, hogy "megfogja" a bőrömet is, annyira tud kopni...
Már legalább 100 éve elterjedt termékről van szó, amit az emberiség hatalmas része nap mint nap használ. Ekkora statisztikai mintálval, ekkora időn keresztül ha valami komoly gond lett volna vele, mára már kiderült volna. Onnan indúlt, hogy felboncolva Alzhaimer kórban elhunyt betegeket az agyukban szokatlanúl magas alumínium koncentrációt mértek, viszont azt már nem állapították meg, hogy ez miért is van?Lehet, hogy végül igaza lesz, mert pár év múlva mégis kiderül, hogy az alu bizony erősen mérgező.
Azokban normál esetben nem főzöl. Több magyar tanulmány is született arról, hogy elég sok alumíniumot eszünk meg ha odafűtünk az alu edényeknek.
Már legalább 100 éve elterjedt termékről van szó, amit az emberiség hatalmas része nap mint nap használ. Ekkora statisztikai mintálval, ekkora időn keresztül ha valami komoly gond lett volna vele, mára már kiderült volna. Onnan indúlt, hogy felboncolva Alzhaimer kórban elhunyt betegeket az agyukban szokatlanúl magas alumínium koncentrációt mértek, viszont azt már nem állapították meg, hogy ez miért is van?
http://www.snopes.com/cooking-with-aluminum-foil-puts-you-at-risk-for-alzheimers/
Végül is mindegy, ami érdekes, hogy megint számolnak a rendszeresítésével. Vajon mi lehet az oka? Rájöttek, hogy nincs köztes állapot, a MRE és a konyha közt?Hmm, ez érdekes. Akkor valószínűleg az óvatosság lesz az oka.
Igen, ezt már említetted. Én ezeket találtam:
ATSDR összefoglaló:
https://www.atsdr.cdc.gov/phs/phs.asp?id=1076&tid=34
És NCBI:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2782734/
Elvileg nem különösebben veszélyes. Veseelégtelenségben szenvedőkre lehet leginkább az.
Köszi, közben nekem is feldobta. Ez utóbbi nem szilícium-karbid, amit linkeltem annak néz ki. Meglepően olcsón adják a nagy, járművön is értelmezhető méretű lapokat (is).