Kézigránátok, gránátvetők, puskagránátok

Akkor félreértettem az egészet. A "vízalatti gránátvető" számomra azt jelentette, hogy vízalatt indítod és vízalatt halad a lövedék. Ezért kerestem a torpedószírű lőszert hozza. De így egészen másképp néz ki, mert a lövedék érkezése történik csak vízben, a többi a szárazföldi.

Új fejlesztésű orosz kézigránátok:
Sorban: termobár, füst, flashbang, aeroszol (?), kombinált működésű kazettás
aW1nLWZvdGtpLnlhbmRleC5ydS9nZXQvOTgyMy8yMzIzNzIwMjUuMS8wXzEyYjVjN181ODZiOTY0Y19YWEwuanBnP19faWQ9NjM4ODA=.jpg

AGSz-40 "Balkán" 40 mm-es hüvely nélküli lőszert tüzelő automata gránátvető:
away.php

away.php

away.php

away.php

away.php

away.php

0_de7a1_64829d45_orig.jpg

Logisztikailag kicsit letisztultabb, ha egy gránátot használnak.

Hogy őszinte legyek az amerikaiaknál sem tetszik, hogy két egymással fel nem cserélhető 40 milliméteres gránátjuk van.

Ez a Pike egy vicc.
Egy 1 kilós rakétával 4-5 méteres pontosságal 2 kilóméterre, mit akarhat kilőni egy baka?
Egy tipikusan jó példája az amerikai fegyverlobbi hihetetlen nagyságára.
És mint tudjuk az lobbi az nem más mint legalizált korrupció.

Ez a Pike egy vicc.
Egy 1 kilós rakétával 4-5 méteres pontosságal 2 kilóméterre, mit akarhat kilőni egy baka?
Egy tipikusan jó példája az amerikai fegyverlobbi hihetetlen nagyságára.
És mint tudjuk az lobbi az nem más mint legalizált korrupció.

Szerintem esélyes, hogy 4-5 láb lesz az inkább. Lézerirányítású rakétánál a 4-5 méter nagyon soknak tűnik..

Nagyon spec alakulatok akik nem cipelnek magukkal aknavetőt, lehet magukkal vinnék. Természetesen emberek ellen használható csak. Az a harci rész más ellen nem elég.

A hírhez csak szemezgettem innen, de konkrétan a gyártó oldalán szerepel: http://www.raytheon.com/capabilities/products/pike/

"the miniaturized munition can travel one and a half miles and hit within five yards or less of a target, minimizing collateral damage. "

@Mac
Igen ezeket mind gondolom én is, a kérdéseim is inkább is iróniából tettem fel.
De ugye te is érzed, hogy itt nem kerek valami?
Spec alakulatok, emberi célpont, ~10-20dekás harci rész, 2km távolság....Most mobd az első szót ami eszedbe jut
Esküvő

Pont erre írtam a fegyverlobbi.
Épeszű katonai vezető nincs, aki rábólintana a rendszeresítésre.

"Spec alakulatok, emberi célpont, ~10-20dekás harci rész, 2km távolság....Most mobd az első szót ami eszedbe jut"
Kiképzőtábor, drogtanya, kiemelt vezető két teherautónyi katonával a háta mögött, kerti party Aszad-éknál ..

A robbanófejről nincs sok infó, de lehet egy egyszerűbb irányított repeszromboló és akkor az a 20 deka pont elég lehet hatástalanítani egy antennát vagy egyéb érzékeny eszközt is, lásd még nem agyonpáncélozott helikopterek.
Ha a pontosságot még növelik egy kicsit, akkor tökéletes lesz bunkerek/házak/stb-kből kilövöldöző emberek ellen. És mindenképpen olcsóbb, mint odaráncigálni egy Reapert/Apache-ot/hk-t, vagy elpazarolni mondjuk egy Javelint erre a célra.
Kisebb UAV-okra megint csak ideális lesz, arról nem beszélve, hogy ha elég olcsón ki tudják hozni, akkor mehet a nem irányított rakéta blokkokba is, pontosabb terület lefedést biztosítva (bár arra mintha már lenne más fejlesztés).

És persze ne felejtsük el, hogy ez a vacak könnyű, szóval ha eddig volt nálad egy Javelin plusz két extra rakéta, akkor mostantól ugyanabban a súlyban az egyik extra helyett vihetsz 10-15 ilyet a fenti célok ellen, ami jelentősen rugalmasabbá teszi az adott egységet.

Szóval hiába tűnik elsőre értelmetlennek, bőven benne potenciál.