Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Félig lopakodó......Nem az.
Lehet jobban járnánk vele....Félig lopakodó......Nem az.
Viszont a Gripent simán kiütheti a nemlétező piacairol.
Könnyen lehet-de elöbb legyen kész,és bizonyitson.Lehet jobban járnánk vele....
Az 50-st oké hogy a lengyelek rendszeresítik , de nekünk nem megfelelő szerintem.Viszont osztok egy véleményt hogy a légvédelem a plussz egy szd. ideiglenes elhalasztására lesz megerősítve!Könnyen lehet-de elöbb legyen kész,és bizonyitson.
Mielött pótmegoldás pótmegoldásaként megtaláltam a modernizált Kfirt,a koreai FA50 egyszemélyes könnyűvadász változatát szemeltem ki-amit aztán a nyavajás ferdeszemüek soha nem készitettek el.......
És nagyon sok pénz kell hozzá!Az 50-st oké hogy a lengyelek rendszeresítik , de nekünk nem megfelelő szerintem.Viszont osztok egy véleményt hogy a légvédelem a plussz egy szd. ideiglenes elhalasztására lesz megerősítve!
Erdetileg igértek belőle egy egyszemélyes könnyűvadász változatot,30milkáért.Ez nem készült el-végűl túl drága lett volna,nem érte meg.Utolsó hir már a tervezett ár duplájáról szólt,ha elkészűlt volna.Az 50-st oké hogy a lengyelek rendszeresítik , de nekünk nem megfelelő szerintem.Viszont osztok egy véleményt hogy a légvédelem a plussz egy szd. ideiglenes elhalasztására lesz megerősítve!
Aligha lesz olcsóbb üzemeltetni kethajtóművest gépet a Grippennél, márpedig annál az nyomós érv szokott lenni.Lehet jobban járnánk vele....
A gép dél-koreai , nem tajvani , viszont most hogy ez a kézifékbehúzás van pénzügyileg , így erősen szkeptikus lettem rep. beszerzésileg!Új bejelentést nem mostanában várok!Maximum kellemes meglepetés ér!Aligha lesz olcsóbb üzemeltetni kethajtóművest gépet a Grippennél, márpedig annál az nyomós érv szokott lenni.
Megaztán Tajvantól haditeknikát venni se biztos jó ötlet ha Kínával jó külker kapcsolatban akarunk maradni. A Svéd/USA gép ebből a szempontból is szerencsésebb.
Épp elküldtemiat a hszt amikor le esett, és töröltem is gyorsan. (nem eléggé)A gép dél-koreai , nem tajvani , viszont most hogy ez a kézifékbehúzás van pénzügyileg , így erősen szkeptikus lettem rep. beszerzésileg!Új bejelentést nem mostanában várok!Maximum kellemes meglepetés ér!
A váltótípus rovatban 1000x-szer kicsontoztuk , 99% hogy Gripen , az hogy mikor lesz bejelentve , hány darab , melyik típus ( modernizált "C" vagy "E") , a szakértők egyszercsak bejelentik -ergo amikor lesz rá zsé-Épp elküldtemiat a hszt amikor le esett, és töröltem is gyorsan. (nem eléggé)
Mindazonáltal egy újabb típusra való átállás, nem csak a pilóták hanem a földi kiszolgáló személyzet részére is extra idő+költség. Költséghatékonyságot alapul véve aligha lesz olcsóbb a Grippennél, ezért én nem is álmodoznék ilyenről.
FullHD-ra szerkesztve az airliners.net-ről.
Csakhogy ez nem lopakodó!Kábé ez a gép lesz az, aminek a Joint Strike Fighter eredetileg, a 90-es évek közepén indult: egy lopakodó F-16 mindenféle extra flikk-flakk nélkül, egy relatíve olcsó, kevésbé komplex és nagy számban rendszerbe állítható könnyűvadász.
Persze ez majd per darab áron drága lesz, ha nem sikerül küldöldi vevőket találni, mert hát a dél-koreai belső fegyverpiac csak kisebb, mint az USAF-USN-USMC triumvirátus. Illetve a két hajtómű se segít az ár leszorításában, de hátha összejön a siker. A lengyelek mindenesetre már érdeklődve figyelik.
Csakhogy ez nem lopakodó!