Elolvastam és továbbra sem értem, hogy miért lesz csak utólag belső fegyver tér...Amíg a válaszokra vársz, esetleg olvasd végig a topik utolsó oldalát...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Elolvastam és továbbra sem értem, hogy miért lesz csak utólag belső fegyver tér...Amíg a válaszokra vársz, esetleg olvasd végig a topik utolsó oldalát...
Akkor láthatod, hogy ezt itt senki sem tudja. Esetleg megkérdezhetnéd a KAI-tól...Elolvastam és továbbra sem értem, hogy miért lesz csak utólag belső fegyver tér...
Jó ötlet!Akkor láthatod, hogy ezt itt senki sem tudja. Esetleg megkérdezhetnéd a KAI-tól...
Elolvastam és továbbra sem értem, hogy miért lesz csak utólag belső fegyver tér...
Block III-tól lesz belső fegyvertér...Nos, bár a témában sokkal járatosabbak itt nagyon sokan, az szűrődött le számomra, hogy a
Block1 verziót az F-4E, F-5E/F típusok gyors leváltására tervezték, ami egy költséghatékony verzió az F-16 és az F-35 közé, a Block1 ami az un. 4.5gen, 120db lesz az F-35 mellett csak levegő-levegő kéoességgela
Block2 2035re kerül kidolgozásra, föld-levegő képességgel, szenzorfúzióval, belső fegyvertérrel, illetve drónvezető funkcióval (loyal wingman)
a Block3 ezek után már valami 6gen fejlesztés lenne ezek után, lézerrel stb.
Itt a fejlesztés ütemezésében látom az okot, gyors gépcsere, esetleg egy Block1/szegények lopakodó ja eladási szegmens, majd az igazi Bormae a Block2.
Viszont tudomásom szerint a gép szerkezete már most is helyet ad a belső fegyvertérrel, csak nem alakítják ki, hanem sűlyesztett fegyverhordozó pontok kerültek kialakításra.
South Korea Readies Its KF-21 Next-Generation Fighter Jet For Takeoff
South Korea has taken an unorthodox approach for its new KF-21 fighter jet that now appears poised to start flight testing.www.thedrive.com
.Ja, láttuk Szerbia bombázásánál is mennyire kifizetődő az ellen alábecsülese. Arról nem is beszélve, hogy ugye a gép exportra is megy a Lengyelekhez, meg gondolom aki megveszi.
.Semmi értelme csak ÉK ellen készülni, mert Kína 100% beavatkozna egy háború esetén (sőt, az elmúlt egy év zseniális külpolitikájának hála már Oo. is), oda meg baromira kell a 5.th gen vas. F-35 lesz náluk első vonalnak, amellé/mögé meg kell valami, ami azért több, mint egy F16. Az a több pedig LO kialakítás minimum, annak meg része a belső fegyvertér.
De persze ez sem oldja meg azt a nyugati generációs gondot, hogy azt a kb. 150 db. F-22-est leszámítva nincs dedikált légifölény gép, míg Kína ontja, de még az oroszok is csigalassan építgetik össze a sajátjukat.
Márpedig a KF-21 megint csak nem egy 5.th gen nehézvadász, holott pont az kéne arra a környékre dögivel.
.Elolvastam és továbbra sem értem, hogy miért lesz csak utólag belső fegyver tér...
tegyük hozzás hogy sugárhajtású gépeknél a belső fegyvertér nem új dolog egyszer már kikopott a hangsebesség feletti gépekből. Ha a múltba megtudták tervezni a gépeket vele most sem megugorhatatlan..
.
Már csak azért is kérdéses a technológiai hiányosság mint magyarázat, mert ha képesek pl futóaknát és azt takaró zárófedelet csinálni, és ezt RCS szempontokhoz igazitani, kellő gyártási pontosságot elérni, stb, akkor ennyi erővel a fegyvertérajtó se tűnne megugorhatatlannak. Az, hogy az ehhez képest nagyobb sebességet elviselje a fegyvertérajtó, sima méretezési kérdésnek kéne lennie, nem nagyon kellene hozzá sokéves alapkutatás meg ilyenek. (vagy meglepődnék, ha mégis kéne)
.
.
Azt se zárjuk ki, hogy egyelőre a gép belsejében a fegyvertér helye részben vagy egészben foglalt? Pl a régi, és valószinűleg ideiglenes hajtóművek miatt? Vagy üzemanyagtartály ?
Ja, láttuk Szerbia bombázásánál is mennyire kifizetődő az ellen alábecsülese. Arról nem is beszélve, hogy ugye a gép exportra is megy a Lengyelekhez, meg gondolom aki megveszi.
.
Jelzem, hogy ezt a radart elvileg a Saab, Elta, és Leonardo segítségével kalapálták össze jobbra mint az F-35-é. Az amerikaiak nem akarták átadni a technológiát.