KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 043
10 095
113
Jó PR értéke van, befektetőknek is tetszhet ez a tárgyalás, de szerintem teljesen esélytelen, hogy az RM a modern cuccaiból bármit is adjon Ukrajnának. Ukrán gyártásról tárgyalni meg közröhej kategória.
Melyik ország fogja Európában a legtöbb tankot és egyéb nehézfegyverzetet venni Lengyelország, ahol megörültek, és Oroszország, akik meg szétlövetik a régieket után? hát, van rá egy jó nagy esély hogy Ukrajna (nyilván alapvetően nem saját pénzből)
Most tárgyalgatnak pár hónapot, utána a gyár helyét kiválasztják pár hónap alatt, el lehet kezdeni tervezni, engedélyeztetni aztán ha az ukránok megmaradnak a nyereség kurva nagy lesz. Ha meg bukja az RM a projektet mit veszít? Nagyon maximum pár millió eurót, de Ukrajnának kelleni fog vagy 500-1000 új tank, 1000 Ifv, több ezer APC, lövegek, páncélozott terepjárók és még amit rájuk lehet sózni.
Ez az RM-nek a lottó ötös lehet ha szerencséjük van, szerintem jól teszik ha tartják a vasat a tűzben.
(még ha nekünk szarul is esik hogy igazából mi nem "barátok" vagyunk hanem az egyik lehetőség a pénzszerzésre)
 
  • Vicces
Reactions: aquarell
K

kamm

Guest
Igen, méghozzá magyarorszagi gyártással.
Sztem meg kell ígérni hogy legyártjuk és ha szerencsénk van 18 hónap múlva már nem lesz aktuális vagy ukrán anyagi oldalról vagy addigra eldől a háború. Akkor megtartjuk.


A lényeg, soha nem volt ekkora sanszunk modern tankgyártásra. Bele kell menni, de azért megerősíteni az üzemet nehogy leégjen. Ez mostanában gyakori baleset...
Pontosan. Ezt magyarazom miota bejelentette Papperger.
 

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 029
2 478
113
Papi kétszáz milióért húzna fel harckocsigyárat Ukrajnán. a Kovetkezo két honapban szuletik meg a dontés. Akár évi 400 harckocsit is gyarthatnának és a légvédelmet megoldhatónak tartják.:

Nagy Háry János ez a Papi. Nekünk az 5 éve megrendelt 44 Leopárdot is csak 2 év alatt tudják leszállítani, de majd az ukránoknak gyártanak évi 400-at a még nem kiforrott Pantherből egy olyan gyárban ami még nem is létezik. Na persze. Bár mondják, hogy "van az a pénz...", de itt még a bekerülési árat is "óccsósíttya". Mindezt persze úgy, hogy az ukránok már így is a jövőjüket költik el a felvett hitelekkel. Papi egy vérbeli kapitalista, és vallja, hogy "ígérni nem kerül semmibe".
 
K

kamm

Guest
Papi kétszáz milióért húzna fel harckocsigyárat Ukrajnán. a Kovetkezo két honapban szuletik meg a dontés. Akár évi 400 harckocsit is gyarthatnának és a légvédelmet megoldhatónak tartják.:

Hahaha, nagyon nagy figura. :D
Siman lerantana az ukranokat erre, ugyis az amcsik vagy az EU fizetne a szamlat, aztan amikor az oroszok leradirozzak a gyarat, akkor o nagyon sajnalna, hogy az ukranoknak nem sikerult megvedeniuk, es persze barmikor epitenek meg egy ujat nekik... :D:D
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 380
113
Milyen Kf51 gyártásról beszéltek??
Az RM vezére lengette be a magyar gyártást a Handelsblattban.

Papperger azt mondja: a KF51-eseket még nem gyártják, de „15-18 hónapon belül” le tudják szállítani majd Ukrajnának az eszközöket.

A Rheinmetall-vezér szerint

a tankokat Németországban vagy Magyarországon is legyárthatják
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 863
12 381
113
Nagy Háry János ez a Papi. Nekünk az 5 éve megrendelt 44 Leopárdot is csak 2 év alatt tudják leszállítani, de majd az ukránoknak gyártanak évi 400-at a még nem kiforrott Pantherből egy olyan gyárban ami még nem is létezik. Na persze. Bár mondják, hogy "van az a pénz...", de itt még a bekerülési árat is "óccsósíttya". Mindezt persze úgy, hogy az ukránok már így is a jövőjüket költik el a felvett hitelekkel. Papi egy vérbeli kapitalista, és vallja, hogy "ígérni nem kerül semmibe".
A hitel az nem egy olyan koncepcio hogy vissza is kapod a penzed kamatokkal egyutt? Ukrajna a nem letezo gazdasagaval meg az elvandorolt munkaerovel hogy fogja? Ha meg ajandek tankot kapnak akkor azt a NATO teruleten fogjak legyartani ugyis. Semmi ertelme az egesznek, a Spiegel a reklamok utan kapja a penzt, ennyi. 400 tankot evente az angolok, nemetek, franciak, olaszok kozosen talan ki tudnak fizetni. De mar latom magam elott a nyugati adofizetot hogy mennyire lelkesen fogja valami keleti balf@szok villajara kuldeni az adomanyokat. :D
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 741
35 923
113
A hitel az nem egy olyan koncepcio hogy vissza is kapod a penzed kamatokkal egyutt? Ukrajna a nem letezo gazdasagaval hogy fogja? H
Mind a britek, mind a szovjetek a a Lend-Lease töredékét fizették vissza, ezek inkább segélyek voltak. Ukránoknál is ez a helyzet: majd 80-100 év alatt visszafizeték a negyedét, felét a többi leírják...vagy nagy részét levonják a ruszkik befagyasztott pénzéből.
 
K

kamm

Guest
A hitel az nem egy olyan koncepcio hogy vissza is kapod a penzed kamatokkal egyutt? Ukrajna a nem letezo gazdasagaval meg az el;vandorolt munkaerovel hogy fogja? Ha meg ajandek tankot kapnak akkor azt a NATO teruleten fogjak legyartani ugyis. Semmi ertelme az egesznek, a Spiegel a reklamok utan kapja a penzt, ennyi. 400 tankot evente az angolok, nemetek, franciak, olaszok kozosen talan ki tudnak fizetni.
Az ukranok gyakorlatilag az egesz orszagot alarendeltek az amerikai neocon warmongering elmebetegeknek, a(z ukran ortodox zsido gyokeru) Kagan-csaladnak, koztuk a feleseg Nulanddal (szinten ukran ortodox zsido csalad, papa meg Nudelman volt.)
Most mar beleugrasztottak oket, nincs visszaut, mindenuket elbukjak majd; vagy amerikai corporate toke kezebe kerul, vagy orosz oligarchakeba, ennyi volt.
En mar a haboru elott is leirtam sokszor, meglepodnek, ha 25-30 ev mulva meg letezne a jelenlegi Ukrajna; ma mar ott tartok, hogy azon is meglepodnek, ha mondjuk 2050 utan barmilyen Ukrajna letezne.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 380
113
És ezt ti komolyan elhiszitek? Egyáltalán ki fizetné ki? Az ukránok? Nekik még T-72-re sem telik, nemhogy Kf51-re.
Az ukránok semmit sem fizetnek még a xaros gatyájuk mosását sem.
Vagy kifizeti más nekik vagy csak propi, de attól a KF51 projektnek lendületet adhat. Márpedig a KMW nem fogja bírni a Leopárdok iránti igényt. Még a müncheni bázisát is lehet költöztetni kell. De ha nem akkor sem rózsás a helyzet. Ha bármikor, hát most el lehet hozni ezt az üzletet.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 380
113
Nagy Háry János ez a Papi. Nekünk az 5 éve megrendelt 44 Leopárdot is csak 2 év alatt tudják leszállítani, de majd az ukránoknak gyártanak évi 400-at a még nem kiforrott Pantherből egy olyan gyárban ami még nem is létezik. Na persze. Bár mondják, hogy "van az a pénz...", de itt még a bekerülési árat is "óccsósíttya". Mindezt persze úgy, hogy az ukránok már így is a jövőjüket költik el a felvett hitelekkel. Papi egy vérbeli kapitalista, és vallja, hogy "ígérni nem kerül semmibe".
A Leopardokat nem ő, hanem a KMW szállítja, csak a löveg RM, ahogy a Pzh-aknál is.
 

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 029
2 478
113
Mind a britek, mind a szovjetek a a Lend-Lease töredékét fizették vissza, ezek inkább segélyek voltak. Ukránoknál is ez a helyzet: majd 80-100 év alatt visszafizeték a negyedét, felét a többi leírják...vagy nagy részét levonják a ruszkik befagyasztott pénzéből.
Ebből is látszik, hogy Ukranja már nem az ukránoké. Kilóra vásárolja meg épp a nyugat, és ezért ragaszkodnánk a foguk közötti konchoz, hogy Oroszország ne szakítson ki magának belőle területet.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 720
5 769
113
És ezt ti komolyan elhiszitek? Egyáltalán ki fizetné ki? Az ukránok? Nekik még T-72-re sem telik, nemhogy Kf51-re.
Az EU adófizetői szívesen állják, ha az RM részvényeseinek jólétéről van szó: megszavazódik egy újabb segélycsomag és csak 200 milkacsoki kell belőle a Papinak és már nyomtatja is az évi 400(!) párducot, szakmányban.

Legalábbis ezt linkelte Pavol barátunk a KF51 topikban.
 

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 029
2 478
113
A Leopardokat nem ő, hanem a KMW szállítja, csak a löveg RM, ahogy a Pzh-aknál is.
Ez világos, de ettől még nincs Panthert gyártó üzem. És ha a KMW-nek, ami ugye termelő üzem, 7 évébe telik leszállítani 44 Leo-2-est, akkor egy jelenleg még papíron sem létező gyárnak mennyi időbe fog telni?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
K

kamm

Guest
Mind a britek, mind a szovjetek a a Lend-Lease töredékét fizették vissza, ezek inkább segélyek voltak.
He'...?
A britek konkretan a birodalmukat adtak at az amerikaiaknak; emellett 1950-tol 2006-ig tartott a kolcsonok visszafizetese Amerikanak es Kanadanak, cirka 2-3x fizettek vissza 50 ev alatt (1945 penzben valami $6B ill $2B kolcsonoztek toluk, szamold ki, mennnyi az mai penzben, majd szorozd meg 2-3x, na annyti fizettek csak keszpenzben ki...)
Pl a Diego Garcia papiron ma is brit terulet, gyakorlatban eroszakkal kiuritettek az amerikaiak, es amerikai katonai tamaszpont.
A szovjetek meg a toredeket sem kaptak a briteknek, ossze sem lehet hasonlitani a kettot.

Ukránoknál is ez a helyzet: majd 80-100 év alatt visszafizeték a negyedét, felét a többi leírják...vagy nagy részét levonják a ruszkik befagyasztott pénzéből.

Dehogy. Siman mindent elvesznek majd az amerikai cegek. Nem veletlenul lettek hirtelen kinyomva a britek az elmul;t par honapban mindenhonnan az ukran donteshozok kozul; amerikaiak vilagosan ertesukre adtak, hogy ez az o bulijuk, majd akkor kaphatnak belole, ha ok kidobnak majd nekik.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 741
35 923
113
Ez világos, de ettől még nincs Panthert gyártó üzem. És ha a KMW-nek, ami ugye termelő üzem, 7 évébe telik leszállítani 44 Leo-2-est, akkor egy jelenleg még papíron sem létező gyárnak mennyi időbe fog telni?
A Leopardokat amúgy mi kértük ilyen lassan szállítani: nem rég mondta a KMW vezér, hogy két év alatt is tudnak Leopardokat gyártani.