A páncéltest összehegesztésén kivűl semmi gyártásnak nevezhető dolog Zalában nincs.És igazábol a páncéltest összehegesztése az összeszerelési folyamat....Nagyon kicsi a hozzáadott értéke.Pont ezért nem feltétlen csinálják majd itt.Egyszerűen drágább szállitani az összeszerelt páncéltestet,mint helyben összeszerelni.(főleg,hogy túlméretes rakomány szlovénen meg a Piave vidéki hegyeken keresztűl-hát nem olcsó szállitás).Az RM simán kihozza a Zala nélkül is a 40%kos részesedését a Zala nélkül is a részegységek szállitásával,amik meg nem nálunk készülnek (sőt,tulajdonképpen nem is kell feltétlenül RM gyártmánynak lennie,beszállitók cuccait adják tovább sajátként).Pedig megállapodtak az arányokban: majdnem fele-felében vannak és az RM-nek a zalai a legmodernebb harcjárműgyára. Nincs másik hasonló! Kénytelen lesz Pappi sok mindent itt csináltatni nálunk, mert kapacitás hiánya miatt máshol ő sem tudja.
Itt készül most is a páncéltest (ha jól tudom): lemezekből kivágják, majd összehegesztik.
Pont az ilyen alacsony hozzáadott értékű résszel nem szeretnek a németek és az olaszok pöcsölni. Nem véletlen van ez ide kiszervezve.
Mindegyik páncéltestért kapjon a zalai gyár csak 1 millió eurót, de ezt ezerszer! Máris megérte felhúzni a gyárat.
Amúgy ennél sztem több mindent fog csinálni a zalai gyár: olaszok a toronyra és elektronikára koncentrálnak ha minden igaz.
A (majdnem?) mozgás képesre szerelt alvázak jelentős része itt készül majd várhatóan vagyis a "múlt századi képességeket" (páncélozott és gurul) nagy rész itt kapja meg. Az olaszok meg "kiokosítják" midenéle "hájtekk" kütyüvel, fegyverrel kedvük szerint...
Én erre tippelek...
Még1x,Zala nem gyártó üzem a szó általatok értelmezett módján,hanem összeszerelő üzem.Pont ezért elég csekály szerep várható a számára egy esetleges olasz RM üzletben.
Ja,és ez a másik.NEM MI adunk el harceszközt,hanem az RM.RM nem magyar gyár.Az RMnek van egy Mo-i összeszerelő üzeme (amit meg mi kifizettünk neki)