Tudod mit? Legyen.tehát elsüllyedt egy Type039-C
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudod mit? Legyen.tehát elsüllyedt egy Type039-C
Nagy különbség, de tényleg.SirHiggins mondta, hogy zavaros az egész, nem én. Én azt mondom, hogy ökörség az egész.
Melyik kép manipulált? Nehogy azt mond, hogy a különböző árnyekokat még mindig nem érted! Azt lemodellezheted otthon pár evő pálcikával vagy ceruzával, egy pont szerű megvilágítás mellett.És? Erre mondtam azt, hogy: post hoc ergo propter hoc. Vagyis egy logikai hiba, mikor két egymást követő esemény közé ok okozati összefüggést teszel.
Reggel felket a nap és rá öt percre eleredt az estő, tehát azért esett az eső, mert felkelt a nap. Marhaság, egyiknek nincs köze a másikhoz. Eshetett volna öt percel napfelkelte előtt. Akkor meg azt következtetted volna, hogy azért kelt fel a nap, mert esett az eső?
Van két fényképed, amik közül az egyik gagyi módon manipulált és egy rakás néha még egymástól is eltérő narratívan.
Melyik kép manipulált?
Parancsolj, lemodellezve.Nehogy azt mond, hogy a különböző árnyekokat még mindig nem érted! Azt lemodellezheted otthon pár evő pálcikával vagy ceruzával, egy pont szerű megvilágítás mellett.
1. A sajtóforrások a képen felfedezni vélik az elsüllyedt tengeralattjárót, ami nem az, hanem a daru árnyéka.Aztán ahol a sub volt darus hajók jelentek meg. Teljesen logikus következtetés azt feltételezni, hogy a korábban ott kikötött hajó süllyedt el. Persze lehet más hajó is amivel gyorsan helyet cserélt és az süllyedt el, de erre eddig nem láttunk utalást.
Nem értetlenkedtem, hogy miért javítanának. Láttam hajó saját lábán úszni és láttam úszó dokkban is.Több sub is látható a kikötőben, vagyis azon értetlenkedésed, hogy miért az ország közepen javitnakák is alaptalanak bizonyult. Ahogy a folyó mélységre tett észrevételed is, hiszen ott vannak a hajók, és nem kellett feltétlenül lábon felmenni a folyón, láthatóak vannak úszó dokkok is.
Ha nem kell minden szóról szóra venni, akkor engedd meg, hogy fenntartásokkal kezeljem az egész története és rávílágítsak a gyenge pontjaira.Az az egy valid ok a zavarosságra, hogy egyes cikkek mást írnak, ezért javasoltam, hogy nem kell mindent szóról szóra venni, hanem probáld levonni a saját következtetésed a rendelkezésre álló felvételek alapján.
Mert a hivatkozott kép amit nézel azon ott figyel a bal alsó sarokban, hogy Google Earth mellette rátéve a Planet Lab logo. Vagyis ez egy összeollozott kép. El sincs rejtve az összevágás. Az elsőnek megjelent kép relatíve kicsi volt, ezért megkeresték hol is van pontosan ez a kikötő a Google earth-ben. Rárakták, hogy nagyobb áttekintése legyen a szemlélőnek.
Berajzoltam piros vonalla, hol van átfedés a két kép közt.
De van ez a változat is.
Parancsolj, lemodellezve.
A montázs egyik felén, ahol a kép tetején lévő épületek vannak lényegében függőlegesek az árnyékok. A másik felén, ahol a daruk/kotróhajók vannak, lényegében vízszintesek.
Sutton is hivatkozik rá itt@SirHiggins honnan hoztad azokat (#233 #234) az összeollozott képeket? A forrásból csak az derül ki, hogy Twitter, de érdekelne a szöveg környezet, mert az a gyanúm, abból egyértelműen kiderülne a készítő szándéka.
Így csak félrevezeti @Mackensen kolegát.
Na, erről van szó. Köszi.Sutton is hivatkozik rá itt
De egyébként ez:
én arra utaltam, hogy fura ugyan azon a helyen ez, meg az elsüllyedt izéNa, erről van szó. Köszi.
Emberünk elemez, kifejezetten a tengeralattjáróra fókuszáltan és rendre több ízben is az új beszerzett de kisebb képeket kivágva rápakolja ugyanarra a Google Earth-re összehasonlítás véget.
A tweet folyamból ez jól latszik. Megjegyzem nem is titkolva, direkt az összehasonlitást és a lehetséges esemény láncolatot rekonstuálandó célzattal.
@Mackensen van még kérdés? - Nesze neked, hogy egy angol prezentálta "bizonyítékra" támaszkodtál..
Oké, csak látod, egy random bedobott szerkesztett kép kiragadva a környezetből mennyire megtévesztő lehet..én arra utaltam, hogy fura ugyan azon a helyen ez, meg az elsüllyedt izé
hát nekem tetszik az az elmélet, hogy ha már épp ott volt, akkor ugyan arról a tengeralattjáróról van szóOké, csak látod egy random bedobott szerkesztett kép kiragadva a környezetből mennyire megtévesztő lehet..
Szerintem is ez a legvalószínűbb.hát nekem tetszik az az elmélet, hogy ha már épp ott volt, akkor ugyan arról a tengeralattjáróról van szó
akkor ne fikázd a bizonyítékaimatSzerintem is ez a legvalószínűbb.
Semmi bajom nem volt a daru árnyékokkal. A montázs miatt a kép tetején lévő épülete esetében térnek el az árnyékok a daruk árnyékaitól.Mert a hivatkozott kép amit nézel azon ott figyel a bal alsó sarokban, hogy Google Earth mellette rátéve a Planet Lab logo. Vagyis ez egy összeollozott kép. El sincs rejtve az összevágás. Az elsőnek megjelent kép relatíve kicsi volt, ezért megkeresték hol is van pontosan ez a kikötő a Google earth-ben. Rárakták, hogy nagyobb áttekintése legyen a szemlélőnek.
Ugyanakkor Ha az eredeti megjelentet nézed, ott minden rendben van.
Az árnyekra meg úgy tekints mint egy vektorra. A darunál a "vízszintes" árnyék azért olyan mert a daru karja is arra mutat.
Persze van pár körülmény ami megtévesztő az átlag szemlélő számára. Az egyik, hogy ugye bár az árnyek vektora mindennek ugyan akkora, a magasabb objektumok értelem szerűen "hosszabb" árnyekot vetnek.
A vízi daruk meg különböző szögben nyúlnak ki a víz föle.
Még a nyilvánvalóan függőleges objektumok esetében sem lehet pontosan berajzolni a árnyek vektort egy kép alapján mert nem ismerjük a az adott objektum magasságát. Csupán az irány határozható meg. Azt egyszerűen jól látható fix vegpontok között meghúzhatjuk.
Mind egy irányba mutat.
Emberünk elemez, kifejezetten a tengeralattjáróra fókuszáltan és rendre több ízben is az új beszerzett de kisebb képeket kivágva rápakolja ugyanarra a Google Earth-re összehasonlítás véget.
A tweet folyamból ez jól latszik. Megjegyzem nem is titkolva, direkt az összehasonlitást és a lehetséges esemény láncolatot rekonstuálandó célzattal.
@Mackensen van még kérdés? - Nesze neked, hogy egy angol prezentálta "bizonyítékra" támaszkodtál..