Kínai harckocsik

Nem a találatok miatt tettem be a képet, hanem hírtelen ez volt kéznél a lecsupaszított toronnyal. Jól látszik, hogy a homlokpáncélzat a torony szerves részét képezi.

Igen, de a fedőlemez fölöttük általában vékony. Ezeket ki szokták vágni, majd a művelet végével vissza hegeszteni.
Nem olyan vastagok, mint a rendes tetőpáncél.
Gondolom azért hegesztik le, hogy növeljék a torony szilárdságát.

De abban igazad van, hogy nem olyan, mint az új kínai tankok frontpáncélzata, vagy a Merkaváé.

ghostface

T-84-et választottak, nem T-80-at, és már akkor az orosz termékkel szemben. Esélyes, hogy sosem akartak orosz harckocsit venni.

Igazad van. Rosszul emlékeztem. Viszont a T-84 sem rosszabb az alapjául szolgàlò T-80-nàl. A T-90-el kapcsolatban elképzelhetõ, hogy valòban nem is akartak orosz MBT-t venni.

A thajfoldiek technológia transzfert is akartak, amibe az oroszok nem mentek bele (T-90MS) a kínaiak viszont igen- így lett gyoztes a VT4(MBT-3000)

Közben kerestem egy közeli képet a frontpáncélról. Meg lehet figyelni három kis fület. Ezek segítségével lehet egy darabban leemelni őket.
130336rehla51kjp1e7ik1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintem összekeverték a Type-99-et a VT-4-el. Egy éve volt a sztori, azóta semmi.

Szerintem összekeverték a Type-99-et a VT-4-el. Egy éve volt a sztori, azóta semmi.

Igen egy éve, de arról volt szó , hogy a VT4 alulmaradt az Oplottal szemben a tesztek során és Type 99 -est kértek a kínaiaktól.

Igen és azt is írták, hogy mittománhányat oda is adtak tesztelésre. Nem nagyon hiszem el.

Nos, a HTKA megint leelőzte a Janest:)))
http://www.janes.com/article/60340/thailand-to-procure-mbt-3000-tanks-from-china

Egyelőre szerintem várjuk ki a végét, nem tudom mennyire életképes az a levegőbeömlő ami most van.
http://defence-blog.com/army/chinas-type-96b-seen-as-pillar-of-nations-tank-force.html

Jól látod, tényleg hosszabb. 105 milliméteres ágyú van benne, az angol L7 licencváltozata, viszont egy egy hosszabb változat.
Majd utánakeresek, hátha találok kaliberhosszúságot.

ZTZ-96A-val 9 kilométerre lévő cél leküzdése
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.