Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez nekem kissebbnek tűnik. Lehet direkt hegyi hadviselésre akarnak valami járművet?Bármilyen értelemben. Ez ugye a német Wiesel egy másolata, csak nem tudom mit akarnak vele, mikor nekik már van hasonló deladatkörre egy járgányuk?
Kíváncsiak, hogy mégis milyen és gyártottak egyet, hogy kipróbálják?
Nekem nem tűnik kissebbnek. Szerintem nagyjából akkora.Ez nekem kissebbnek tűnik. Lehet direkt hegyi hadviselésre akarnak valami járművet?
ZLC 2000 = 3+4 ember, 8 tonnaNekem nem tűnik kissebbnek. Szerintem nagyjából akkora.
Valami oknál fogva nem rendszeresítik őket.
Én erre a Wiesel másolatra értettem, hogy kb akkora mint az eredeti. A ZLC-nek elég korrekt méretei vannak a kategóriájához képest.ZLC 2000 = 3+4 ember, 8 tonna
Wiesel = 3 ember 4 tonna
Ránézésre a ZLC minimum 1 méterrel hosszabb.
Azért félelmetes mekkorát ment a Norinco az elmúlt 15 évben. Az oroszok felköthetik majd a gatyát az export piacon. Kérdés az, hogy vajon minőségben is fel tudnak-e nőni, nem csak a dizájnban...Új kínai cucc
VN-22 with UW5 unmanned turret and active protection system.
Hát az afrikai piacról kína eléggé elkezdte kiszorítani az oroszokat az utóbbi időben.Azért félelmetes mekkorát ment a Norinco az elmúlt 15 évben. Az oroszok felköthetik majd a gatyát az export piacon. Kérdés az, hogy vajon minőségben is fel tudnak-e nőni, nem csak a dizájnban...
Hát az afrikai piacról kína eléggé elkezdte kiszorítani az oroszokat az utóbbi időben.
Nincs ott már mit felkötni ! Az oroszok a közelében nincsenek ilyen cuccokhoz .
Ez a HJ-10 kerekes alvázon
Sajnos ez a szomorú valóság ! 2013 ban még hittem az orosz propaganda híreknek. Ukrajnában meg olyan ős járművekkel vannak amik még a felvonuláson sem láthatók .India is előbb utóbb f35-ert fog sorba állni mert a közeljövőben mutatni kellesz valamit kina ellen. Az oroszoktol meg nem várnak már semmit.Igaz, igaz.
T-90-en kívül nincs kb semmi modern exportképes szárazföldi termékük, amivel labdába rúghatnak. T-14, Bumerang takaréklángon félkészen, Kurga a fiókban. Elgondolkodtató, hogy mi lesz az orosz hadiiparral, ha kiszorultak az exportpiacaikról.
Orosz államtól aligha várhatják, hogy megfinanszírozza az új fejlesztéseket, örülhetnek, ha a régi letárolt eszközök nagyjavításával sikerül pótolni a veszteségeket + a lassú és kis darabszámú felújítóprogramok folytatása... még 30 év múlva is használni fogják a BMP-1-et.
India is egyre inkább fordul a saját és nyugati(dél-koreai) eszközök felé, azt se fogják tudni lehúzni az örökkévalóságig.
Az ukrajnai szereplés után a használt hh-s eszközök eladása is kétséges lesz, pláne, hogy kínai hitelből kaphatnak a szegényebb országok modern kínai cuccot is.
Igazi 22-es csapdájába kerültek. Fognak ők még kínai eszközöket venni.
Így múlik el a világ dicsősége.Sajnos ez a szomorú valóság ! 2013 ban még hittem az orosz propaganda híreknek. Ukrajnában meg olyan ős járművekkel vannak amik még a felvonuláson sem láthatók .India is előbb utóbb f35-ert fog sorba állni mert a közeljövőben mutatni kellesz valamit kina ellen. Az oroszoktol meg nem várnak már semmit.