Kínai páncélozott harc- és szállítójárművek ( IFV / APC )

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 941
30 788
113
Kíváncsi vagyok mennyire tudták az eredeti nyűgjeit orvosolni mert nem egy üzembiztos valami.
Halványlilagőzöm sincs.
Hihetetlen,hogy 20+ évnyi fejlesztés alatt nem sikerült egy üzembiztos rendszert csinálni belőle.Még hihetetlenebb,hogy ennek ellenére épitenek rá,ahelyett,hogy csinálnának valami jobbat helyette.
 
 • Tetszik
Reactions: fip7

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 955
13 921
113
VN20 rakétát indít, lő..
IMG-20221113-183616-1.jpg

IMG-20221113-183612.jpg

IMG-20221113-183609-1.jpg
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 189
67 019
113
VN20 rakétát indít, lő..
IMG-20221113-183616-1.jpg

IMG-20221113-183612.jpg

IMG-20221113-183609-1.jpg
Az első képen az RCWS mögül elfelejtették kivenni a hátteret egy olyan képről, amin igazából nem indít? :D Vagy mi az ott?

Mindenesetre tetszik a jármű, működő fődarabokból összerakva, a kényszeres meginnováljuk a faszságig dolog helyett, oszt tádáám, van.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 955
13 921
113
Az első képen az RCWS mögül elfelejtették kivenni a hátteret egy olyan képről, amin igazából nem indít? :D Vagy mi az ott?

Mindenesetre tetszik a jármű, működő fődarabokból összerakva, a kényszeres meginnováljuk a faszságig dolog helyett, oszt tádáám, van.
Igen, valami turpisság van abban a képben.
Ettől függetlenül nekem is kifejtettem tetszik a gép, főleg az alacsony profilú torony..
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 882
13 823
113
.


Azt nem értem, hogy a Ukrán-Orosz csörte előtt a neten megtalálható, T-72-re alapozott IFV-átépítést --ami ráadásul hátul-deszantolós !!! --, akkor kb. 1m$-os árú volt, nem látták ???
A harckocsi előélet miatt alapból jobb páncélvédettsége van, mint bármelyik "szénné-páncélozott" APC/IFV továbbfejlesztésnek!
...a "hazai" Lynx-et is beleértve!

Vmi orosz hátterű leány(-vállalat) lehetett, "tippelve", mert azóta "elvitte a cica".
...legalábbis ennek van(talán) logikája: ne adjon ötletet Kijevnek ? Nem tom'...
Bár az is meglepő. hogy orosz oldalon sem tűnt fel az eltelt hónapok után sem hátul-desszantolós nehéz-IFV, pedig nem keveset billentene az erőviszonyokon!
...szerintem!

És/De: Ha jól "dereng" 30-50(+)-tól 76 mm-ig lehetett (gép)ágyúja, tehát a Lynx 30 mm-es "megy-mag-köpködöjénél" jóval többet tudott "egy pöttyet": bármilyen "konzervet"(=>APC-IFV) tud nyitni...
...papiron.

.

Achzarit_CWS.jpg...a kategória etalonját évtizedeken át: Achzarit heavy-IFV ! ,ami szintén tank-utód(T-55);)


..."csak", mert Kína is gyárt már T-72 klónt.

Megjegyzem, én a helyükben az Achzarit-ot "koppintanám", még mindig az egyik legjobb (ár-érték arányban)!.

.

Megjegyzem: a helyükben én még mindig az Achzarit-ot "koppintanám", még mindig a legjobb ár-érték arányban !!!

.

.
 
 • Tetszik
Reactions: Szittya and Pogány