Kínai pilóta nélküli repülőgépek

Végre látni belőle valamit. Kíváncsi vagyok, hogy csak demonstrátor vagy prototípus. Azért szép "lassan" minden kategóriából előjön egy kínai. Tudom az a divat, hogy le kell nézni a kínai eszközöket, mert ők csak másolni tudnak, meg gagyi stb. Melyik kategória maradt ki? Talán már csak egy új bombázó kéne. 

Nehéz szállítóhelikopter, stratégiai bombázó, helyből felszálló repülő. Hírtelen ezek jutnak eszembe. Szerintem prototípus, ha visszagörgetsz a fórumon, van ott még pár fejlesztés.

Követem a híreket kínai gépekkel kapcsolatban. Helyből felszállót nem biztos, hogy építenek legalábbis nem sok értelmét látom még egy külön gép fejlesztésének. Az Y-20 azért már elszállíthat ezt azt.

Az UCAV-okkal kapcsolatban lenne kérdésem, mert van egy kis zavar az erőben... A típusjelekről tud valaki valamit, mert találok olyat, hogy 'CH'-val kezdődik a uav meg olyat is találni, hogy 'WZ'-vel. Bár a 'Z' az tudtommal a helikopterek jelzése a 'W' meg külön a harci heliké mint az USA-ban a 'AH'. Az UAV-oknak akkor most a 'H' lenne a jelzése ami ugye a bombázóké vagy a 'Z' ami a helikoptereké?

Nem fejlesztenek, mert nincs megfelelő nagyteljesítményű hajtoművük. Viszont ha elkészűlnek a WS-15-el akkor szerintem lesz az is. Tengerészgyalogságnak légi támogatást ilyenekkel lehet a leghatékonyabban adni. Mint az F-35 programból sejteni lehet elképzelhető, hogy jobban megéri két külön típust kifejleszteni, mint egyre rábízni az összes feladatot.

A jelzéseket illetően találgatok, lehet, hogy valamilyen jólhangzó névnek a rövidítései.

Újabb friss kép.

sharpsword2.jpg

Ami viszont csak most esett le, hogy a fúvócsövet kinthagyták, nem árnyékolták le mint az X-47B-nek

AIR_UAV_X-45C_F-18F_F-15E_lg.jpg

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Lopakodó drón Kínából
Stratégiai bombázó?!? - Minek?
Csak Oroszország és az USA ragaszkodik hozzá foggal-körömmel. Igaz, 1 nagyobb konfliktusban hatékony tud lenni, de manapság - pl. terroristák ellen - nem sokat ér. Ráadásul "borzasztóan drága" /és eladhatatlan/! Nem véletlen, hogy az USA húzza, halasztja a B-3 fejlesztését...!!!

Kínai szállítóhelikopter biztos lesz! Lehet, hogy már készül is, csak nem tudunk róla. Egy /szovjet/-orosz "mintadarab" beszerzése ugyanis nem jelenthet problémát...!!!

Problémát csak 1 hatékony helyből felszálló gép "fejlesztése" jelenthet! Ahhoz minimum 1 Harrier, de inkább 1 F-35B mintadarab kellene...!!!

Az nekem is furcsa volt, hogy nem lapos a vége. Nagyon siettek és nem volt idő
sf-laugh.gif
 Melyik hajtómű lehet RD-93 vagy valami nagyobb?

A képen nem X-47B van hanem Boeing Phantom Ray. Nem kukacoskodok csak helyesbítek.

Vagy a Jak-141 tervdokumentációja... :)))

A stratégiai bombázó egy felsorolás része, hogy mi nincs nekik. Lehet, hogy lesz nekik, lehet, hogy nem majd meglátjuk.

Bocs az OFF-ért

<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/pilota-nelkuli-legi-jarmuvek-uav-ucav/kinai-uavucav-topik/" rel="nofollow">sondor961</a>

Bombázó minek? Nem csak terroristák ellen kell felkészülni. Egy igazi nagyhatalomnak nem árt ha van, pont mint egy repülőgép hordozó. Lásd B-3, PAK-DA.

Szállítóhelikopter lesz becses neve Z-15 (EC175)

"Problémát csak 1 hatékony helyből felszálló gép "fejlesztése" jelenthet! Ahhoz minimum 1 Harrier, de inkább 1 F-35B mintadarab kellene…!!!" - kivéve ha meleg van, mert az F-35B sem száll le meg fel helyből meleg időben a legújabb hírek szerint
sf-laugh.gif

Ez a kínai gép nagyon hasonlít  korábban az orosz sajtóban megjelent orosz Skat-ra . Szerintem AL-31 -es hajtomu van benne.

Ilyen kozvetlen lenne az orosz-kínai egyuttmukodés ?????

http://topwar.ru/22848-v-ozhidanii-tyazhelogo-udarnogo-bespilotnika.html

Vagy WS-13 (RD-93). Szerintem nem hasonlít annyira (szinte mind egyformák:), csak az összehasonlítás kedvvért két kép.

1357788631_mig-skat.8751.jpg

16016076.jpg

Van nekem is kép.:)

http://www.militaryparitet.com/ttp/data/ic_ttp/5873/

Ami az orosz-kínai együttműködést illeti, szerintem nagyon is közvetlen. Magyarán ami picit is érdekelte őket már megvették, vagy eladó számukra legyen az bármi.

Kíváncsi vagyok , hol tart az orosz SKat program, remélem a MAKSZON bemutatják. A kínaiak nem teketóriáznak, azoknak már repul......

UCAV téren nem sokat tanulhatnak az oroszoktól. Valóban nagyon hasonlóak, csak az X-47B lóg ki a sorból egy kicsit. Ezen a téren nagyot alkothatnak a kínaiak, mert elektronikai téren az oroszok előtt járhatnak a hajtómű itt nem annyira fontos mint egy J-20-nál. Az amcsik PW F100-at tettek az X-47B-be.

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Lopakodó drón Kínából
Helyből felszállónak csak /magyarul/ nevezik őket! Valójában erre a Harrier is csak "üresen" volt képes. Sokkal fontosabb a rövid nekifutás /feltankolva, fegyverzettel/, majd a függőleges leszállás!

A Jak-141-es "vicchez": Az csak 1 próbálkozás volt. Nem véletlen, hogy nem vált be és törölték! Tehát kizárt, hogy a kínaiak érdeklődnének utána....

A stratégiai bombázó ügyében is egyetértek Mackensennel: Nem tudjuk, mit hoz a jövő!! Az oroszok "látszólag" már belekezdtek, az amerikaiak még kivárnak.
Mert dönteni az anyagiak fognak...!!!

A Jak-141-es "vicchez": Az csak 1 próbálkozás volt. Nem véletlen, hogy nem vált be és törölték! Tehát kizárt, hogy a kínaiak érdeklődnének utána….

Ez részemről félig vicc volt, félig komoly mivel fogalmam sincs, hogy a kínaiak belekezdtek e egy ilyen programba. Viszont annyit még hozzátennék, hogy annó a Lockhher is megvette a gép leírását és felhasználta az F-35 fejlesztésénél. Tehát ha eladták az amerikaiaknak miért ne adhatnák el a kínaiaknak is?