Kínai repülőgép-hordozók

Megvan a pontos dátum. Április 23-án a haditengerészt 68 ésves születésnapján.

• Tetszik
Reactions: arbalest
Kíváncsi vagyok, meghívják-e az orosz és amerikai nagyköveteket XD :D A harmadik hordozó építése már megkezdődött, ugye?

Kíváncsi vagyok, meghívják-e az orosz és amerikai nagyköveteket XD :D A harmadik hordozó építése már megkezdődött, ugye?

Szerintem még csak a tervezésnél tartanak, vasat még nem vágtak.
Én még azt sem tartom kizártnak, hogy most megállnak egy picit. A képek alapján a Liaoning sincs 100% feltöltve. Tehát feltöltik a Liaoningot meg ezt is, legyártják hozzájuk a kíséretet is.
Aztán elkezdig tovább kidolgozni és finomítani a harceljárásokat.
Aztán mikor már birtokolnak több gyakorlati tapasztalatot azok alapján még lehet átdolgozzák kicsit a terveket stb. stb.

Szerintem még csak a tervezésnél tartanak, vasat még nem vágtak.
Én még azt sem tartom kizártnak, hogy most megállnak egy picit. A képek alapján a Liaoning sincs 100% feltöltve. Tehát feltöltik a Liaoningot meg ezt is, legyártják hozzájuk a kíséretet is.
Aztán elkezdig tovább kidolgozni és finomítani a harceljárásokat.
Aztán mikor már birtokolnak több gyakorlati tapasztalatot azok alapján még lehet átdolgozzák kicsit a terveket stb. stb.
Kíséret az mondjuk pont lenne elég nekik már most is, fossák ki régóta a fregattokat/rombolókat cirkáló méretűeket is... A többivel egyet értek.

Kíséret az mondjuk pont lenne elég nekik már most is, fossák ki régóta a fregattokat/rombolókat cirkáló méretűeket is... A többivel egyet értek.

Igen, de gondolom a hordozókötelékbe az új Type 055 rombolókat szánják. Azokból még csak betonváltozat van.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Ha azt nézed, hogy egy hordozó kíséretébe elmegy azért 2-3 romboló, de máshová is kell, akkor még nincs is olyan sok új Type 052-es.
Fölnéztem a sinodefense oldalra, még semmi sem biztos, de lehetséges, hogy tavaly év végén megkezdődtek az építések. Elvileg EMALS még nem lesz, csak hagyományos gőzkatapult.
https://www.sinodefenceforum.com/plan-cv-002-carrier-development-news-thread.t8048/page-61
Érdemes Jeff Head eszmefuttatását megkeresni. Ott van valamerre. Nos az ő véleményére érdemes adni, mivel hajóépítő mérnök volt aki a védelmi szektorban dolgozott.

Hát, ő is azt írta, amíg nem jönnek az első képek, nem lehetünk biztosak semmiben. De az még pár év minimum.

Nemzetkozi forumokon mar ket eve mondjak hogy 2020 ra 4 hordot tervez Kina. Nem veletlen a "tengernyi" fregatt meg rombolo meg korvett. Kellenek a harccsoportokhoz.

Nem hiszem, hogy három év alatt legyártanak még kettőt. A hajógyári kapacitás még lehet, hogy meglenne hozzá, de egyelőre a Liaoning sincs 100% feltöltve és csak idén nyáron nyílvánították hadrafoghatónak. Szerintem 2020 után jön majd a következő két hordozó.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Roni
Elöntötték a szárazdokkot.
flooding_1.png

Ez a hajó még messze nincs készen. Gondolom legalább év végéi pepecselni fognak vele.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.