Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Láttam a filmet, már elég rég. Van benne egy jó jelenet, ami igazán megmaradt bennem. A fószer nyogodtan megmaradhatott volna amerikában, ha McCarthy komcsiüldözése utól nem éri. Mikor érezte, hogy kezd fogyni körülötte a levegő döntött úgy, hogy hazamegy Kínába, de néhány kollégája megpróbálta maradásra bírni. Az egyik közülük mondta, hogy ha hazamegy otthon semmilyen szakmai kihívás nem fogja érni, mivel semmilyen feltétel nem adott, hogy folytathassa a munkáját. Aztán mikor homokviharban kalapálják a rakétát eszébejut ez a párbeszéd
Érdekes
Én azzal nem vagyok tisztában, hogy mennyire okoz problémát egy modern légvédelemnek? OK, hogy gyors, de ahogy sűrűbb légrétegekbe ér, végfázisban ez is lelassúl.Nekem ez a DF-17 egy erősen kamuszagú ügynek tűnik!
Szerintem is valahogy így. De nekem maga a kialakítása is sántít. Mert ahhoz, hogy folyamatosan 5 Mach felett legyen, irtózatos üzemanyag mennyiséget kell rakétahajtóművel elégetni. Ha jól látom ezen semmiféle beömlő sincs, tehát nem lehet scramjet hajtóműves. Hagyományos rakétahajtáshoz meg nekem túl kicsinek tűnik.Én azzal nem vagyok tisztában, hogy mennyire okoz problémát egy modern légvédelemnek? OK, hogy gyors, de ahogy sűrűbb légrétegekbe ér, végfázisban ez is lelassúl.
Ez végülis egy ballisztikus rakéta orrára van részerelve. Elvileg a leszálló ág kezdetéig majdhogynem ballisztikus pályán mozog. A visszatérő ágban lehet benne valamilyen kis rakétahajtómű, ami inkább pályakorrekciókat végeztet vele.Szerintem is valahogy így. De nekem maga a kialakítása is sántít. Mert ahhoz, hogy folyamatosan 5 Mach felett legyen, irtózatos üzemanyag mennyiséget kell rakétahajtóművel elégetni. Ha jól látom ezen semmiféle beömlő sincs, tehát nem lehet scramjet hajtóműves. Hagyományos rakétahajtáshoz meg nekem túl kicsinek tűnik.
Másrészről meg szerintem egy 5+ Mach feletti konstrukciónál szerintem nem fér bele olyan aero kialakítás, mint amit az oldalsó "szárnyain láthatunk".
Különben ez a hiperszonikus fegyver nekem olyan dolog, hogy mindenki dicsekszik vele, hogy van neki, de még senki sem látta működés közben....
Kína meg már sorozatban gyártja!
Vagy ott gyújtja be a rakétát.Én azzal nem vagyok tisztában, hogy mennyire okoz problémát egy modern légvédelemnek? OK, hogy gyors, de ahogy sűrűbb légrétegekbe ér, végfázisban ez is lelassúl.
Ez végülis egy ballisztikus rakéta orrára van részerelve. Elvileg a leszálló ág kezdetéig majdhogynem ballisztikus pályán mozog. A visszatérő ágban lehet benne valamilyen kis rakétahajtómű, ami inkább pályakorrekciókat végeztet vele.
Vagy valami ilyesmi.
?????
Én 6Machra saccolom a szarab olajfinomítót eltrafált rakétákat.Szerintem is valahogy így. De nekem maga a kialakítása is sántít. Mert ahhoz, hogy folyamatosan 5 Mach felett legyen, irtózatos üzemanyag mennyiséget kell rakétahajtóművel elégetni. Ha jól látom ezen semmiféle beömlő sincs, tehát nem lehet scramjet hajtóműves. Hagyományos rakétahajtáshoz meg nekem túl kicsinek tűnik.
Másrészről meg szerintem egy 5+ Mach feletti konstrukciónál szerintem nem fér bele olyan aero kialakítás, mint amit az oldalsó "szárnyain láthatunk".
Különben ez a hiperszonikus fegyver nekem olyan dolog, hogy mindenki dicsekszik vele, hogy van neki, de még senki sem látta működés közben....
A nő azt mondja,"konvencional", azaz nem atomtöltetű. A harci rész lehet 1m. Bőven számolva másik 1m az elektronika. A többi lehet egy szilárd rakéta.Ez végülis egy ballisztikus rakéta orrára van részerelve. Elvileg a leszálló ág kezdetéig majdhogynem ballisztikus pályán mozog. A visszatérő ágban lehet benne valamilyen kis rakétahajtómű, ami inkább pályakorrekciókat végeztet vele.
Vagy valami ilyesmi.
?????
A Kinzsalt láttuk.Szerintem is valahogy így. De nekem maga a kialakítása is sántít. Mert ahhoz, hogy folyamatosan 5 Mach felett legyen, irtózatos üzemanyag mennyiséget kell rakétahajtóművel elégetni. Ha jól látom ezen semmiféle beömlő sincs, tehát nem lehet scramjet hajtóműves. Hagyományos rakétahajtáshoz meg nekem túl kicsinek tűnik.
Egy PR videon...A Kinzsalt láttuk.
Szerintem hadrendben van. Vagy megvárod az első éles bevetést?Egy PR videon...
Meg van nekik működő atommeghajtású rakétájuk is! Aztán meg még kísérleti fázisúnak sem biztos, hogy hívhatjuk.
Ráadásul az oroszok eddig nem nagyon pakoltak ki mindent a tecsőre meg úgy általában az internetre. pöcshuszár meg úgy van elég sokszor vele, hogy ami nincs fent a hálón vagy nem beszélnek róla 100+1 fórumon az nem létezik/prototípus/hazugságSzerintem hadrendben van. Vagy megvárod az első éles bevetést?
Háát eddig ilyet én nem nagyon állítottam!Ráadásul az oroszok eddig nem nagyon pakoltak ki mindent a tecsőre meg úgy általában az internetre. pöcshuszár meg úgy van elég sokszor vele, hogy ami nincs fent a hálón vagy nem beszélnek róla 100+1 fórumon az nem létezik/prototípus/hazugság