Igen a hüvely miatt szokták,de nem véletlen ment ki a divetból a kúpos hüvely minthahogy a peremes lőszer sem.
Amúgy összekeverted a lőszereket.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen a hüvely miatt szokták,de nem véletlen ment ki a divetból a kúpos hüvely minthahogy a peremes lőszer sem.
Hát most nekiálltam tárakat nézegetni. Nézem az 5,56-os, az 5,45-ös tárakat. Meresztem a szemem, de ezek nem egyenesek. Enyhén ezek is íveltek. Ha probléma, miért nem csinálták meg teljesen egyensre, mint a pisztolylőszereknél? Akkor teljesen egyenes lenne.Azért ment ki a divatból a túl kúpos hüvely és peremes lőszer mert tárból halál adogatni.Erre a kínaiak visszaléptek a 60-as évek körepére.Azért ívelt a tár mert a túl kúpos hüvely,egy egyenes tárban folyamatosan akadályt okozna.Pont emiatt váltottak az oroszok is az 5,45-ös lőszernél párhuzamosabb falú hüvelyre miután látták Vietnamban az amerikai lőszert.
Ok, fáradt vagyok, de nem találom hol?Amúgy összekeverted a lőszereket.
Hát most nekiálltam tárakat nézegetni. Nézem az 5,56-os, az 5,45-ös tárakat. Meresztem a szemem, de ezek nem egyenesek. Enyhén ezek is íveltek. Ha probléma, miért nem csinálták meg teljesen egyensre, mint a pisztolylőszereknél? Akkor teljesen egyenes lenne.
Soha nem hallottam, hogy baj lett volna az AK tárakkal.
???
Elhiszem, amit mondasz. Logikusnak tűnik. Viszont tudtommal a lőszert a csapatokhoz nem tárakban viszik, hanem dobozokban. A tárakat a csapatoknál töltik fel. Max akkor okozhat gondot, mikor az új tárakat visznek ki a csapatokhoz.Nézd meg a kínai tárat nézd meg a 7,62-es tárat meg nézd meg az 5,56-os és 5,45-ös tárakat.Az első kettő 1000X íveltebb mint a másik kettő.Persze van íve az utóbbi 2-nek is mert valamennyire csak kúpos a hüvely,de össze sem lehet hasonlítani a tárak alakját.ez magában a fegyverben nem probléma(ívelt a tár vagy sem),ez inkább logisztikai gond.Ha egy ládába próbálod rakni őket akkor az ívelt tár sokkal kevésbé tölti ki a teret mint az egyenes.Ez bagatelnek tűnhet de amikor egy hadsereget kell ellátni rögtön nem lesz az.
Elhiszem, amit mondasz. Logikusnak tűnik. Viszont tudtommal a lőszert a csapatokhoz nem tárakban viszik, hanem dobozokban. A tárakat a csapatoknál töltik fel. Max akkor okozhat gondot, mikor az új tárakat visznek ki a csapatokhoz.
Számomra az sem hihető, hogy a tárakat lőszerekkel feltöltvi viszik ki a csapatokhoz. Elivszik nekik az új tárakat a gyári dobozaikban. Szétosztják és ott a helyszínen töltik meg őket lőszerrel a lőszeres dobozokból.
Nem?
A másik dolog, hogy hosszú éveken keresztül tesztelték úgy a 5,56, mint az 5,45 milliméteres lőszereket is. Az 5,56 millimétereset mai napig gyártják a hozzá pászoló CQ gépkarabélyokal együtt (na meg a tölténytárakat is). Ha annyira fájdalmas lenne ez a probléma valszeg érezték volna.
Ez van, megszívták.A tarakat szállítani kell.
(nem mondtam,hogy tárban viszik a lőszert)
Csak mert annyira szeretitek
Vannak erre különféle egyébb oldalak...Nem lehetne belőle egy verzió, hogy ugyanez csak csajokkal?
Friss írás lőszer témában:Mutassa már képet erről a lőszerről.
Én már csak annyit akarok tudni, hogy 1. genes sárga, vagy 2. genes piros! Kína már ebben is titkolózik!Ha jól megfigyelitek a hátizsákot, egy elég jellegzetes tárgy körvonalai rajzolódnak ki a felső huzat alól
Szerintem sárga. Ez már valamilyen tradicíóféle lehet náluk.Én már csak annyit akarok tudni, hogy 1. genes sárga, vagy 2. genes piros! Kína már ebben is titkolózik!
A világ összes mosógépét ők gyártják, beleértve az nagy ipariakat is. Pénzük is van új felszerelésre, tehát ez sem lehet akkora gond.Nevetünk a lavóron de inkább megdöbbeni kéne.Nem viccből adják hanem azéet,hogy vagy abban mosson vagy abban mosakodjon a katona(vagy mindkettőt).Ez már a II.vh-ban is óriási szegénységi bizonyítványnak számított volna....
A világ összes mosógépét ők gyártják, beleértve az nagy ipariakat is. Pénzük is van új felszerelésre, tehát ez sem lehet akkora gond.
Itt inkább egy amolyan vallási dologról lehet szó.