• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

G

Guest

Guest
Gratulálok!
ritka téma, jól összeszedted az anyagot, közérthetően írtad le.
Kele
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Jó kis írás, gratula.
Második képen az az autóemelős 63-as azért üt. Tisztára, mint asszem a Líbiában dzsippre szerelt UB-32-es blokk :)
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Hende Úr egy magánvállalkozás kereteiben elkezdhetné gyártani. Biztos komoly képességnövelést érne el vele a nem létező tüzérségünk.
Jaaaa tényleg nekünk azért nincs ilyenünk, mert nincs meg hozzá a szilárd akarat.
 

papy on board

New Member
2010. október 18.
1
0
1
Meglepően kicsinek érzem a hatótávolságot. A rajzon látható hajtóanyag-mennyiségből nem hozható ki több? Ha az az anyag síma gyufafej, akkor lehet 8 km a max. táv:))
 

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
552
1 252
93
@kaktusz:

"Ilyenbol lehetne tobb is itt a htka-n."

A cikkíró versenynek ez a célja, hogy az olvasók által igényelt hírmennyiség miatti időhiány okán elhanyagolt cikktermést pótolja. A nevezők egyre növekvő száma miatt úgy tűnik a közeljövőben hetente olvashattok majd nagyobb írásokat is :)
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Egy kicsit komolyabb cucc, komment nélkül:
http://tvzvezda.ru/weapon/art/content/201112021813-vzlu.htm
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 232
76 763
113
varga dima

Ez nem volt túl sportszerű rizsesék matchboxával szemben.A BM-30 szinte külön kategória a sorozatvetők közt.
De azért pipa!
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 254
13 620
113
Köszönöm szépen a bátorító szavakat. Van még beküldve egy típusismertetőm és készül több írás is:)
Akit érdekel a téma az bogarászhatja a könyvészetet, mert nem tettem be onnan minden képet, csak amit lényegesebbnek tartottam.
Itt pl van egy képsorozat az irániak gyakorlatáról, ahogy szétlőnek egy hajót ilyenekkel.

http://www.uskowioniran.com/2010/04/great-prophet-5-naval-maneuvers-2.html
 

Testudo

Member
2011. február 25.
45
0
6
Király cikk! Köszi. Mindig is zavarban voltam, amikor a híradókban ezeket a Nebelwerfer klónókat láttam, de most már tudom, hogy honnan keverednek ezek minden papucsos csapat fegyvertárába.
 

banderas

New Member
2011. december 12.
2
0
1
gratula a cikkhez!

kérdésem: egy ilyen eszközzel milyen pontossággal lehet célt érni?
a Sztálin orgonáról, ha jól emlékszem azt tartották, hogy mennyiséggel pótolták a potantatlanságot. itt viszont látunk egy db eszköz indítását is. ennek van komoly tűzcsapás képessége, vagy csak ilyesztgetésre jó? köszönöm.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 232
76 763
113
banderas

Ez nem precíziós fegyver mint ahogyan a sorozatvetők sem azok csak újabban mindenki bele van buzulva abba,hogy mindennek el kell tudnia lőni egy hangya faszát maximális lőtávolságról.Ez persze szép meg jó de lássuk be csak azért van mert az alacsony intenzitású konfliktusok ezt lehetővé teszik.

Szóval nem precíziós fegyver területtűzre van kitalálva.Szerintem olyan pontos lehet mint egy aknavető.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 254
13 620
113
banderas
Úgy van ahogy mondod, ezek elsődlegesen területet lőnek, nem pontcélokat. A képeken amiket betettem azt ábrázolják, hogyan lehet "nem szabványos" eszközökkel célozni és lőni a rakétával. Személy szerint a távolságot 1 km belülre teszem és ezek szerint ekkora távolságra elég pontosan visz. A 100 m körüli szórást a hatótávolsága végén produkálja.
Amúgy ijesztgetésen kívül még mindíg potens fegyver olyan helyeken, ahova mást nehéz eljuttatni.

http://www.youtube.com/watch?v=gngy9aHLIi8