• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 344
13 924
113
Fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül egy ilyen. Nem hinném, hogy drága dolog lenne.
Nem a megvalósíthatósággal van gond, hanem, hogy nincs értelmen. Ez a rakéta gyakorlatilag csak egy ok miat sikeres napjainkba is, méghozzá azért mert könnyen hordozható. Ha egy nagyméretű járműre szereled akkor egyből felmeról, hogy miért nem szerel rá valami jóval potensebb rakétát. Minden paraméterében alúlmarad mondjuk a GRAD rakétához képest, kivéve, hogy könnyen hordozható.
Akik napjainkban használják, azok szinte mind kizárólag spec alakulatok, akiknél jóval fontosabb a könnyen szállíthatóság.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 344
13 924
113
Algír vásárlás.
k5cj.jpg

q7j9.jpg

cmef.jpg

xmij.jpg

4ja0.jpg
ujai.jpg
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Mackensen mi ez a qr-kódot simogató tündér? Még egyszer láttam, de azt hittem véletlen vágtad be a képet, de most 4x van ugyanaz, uh nem lehet véletlen.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 344
13 924
113
Semmi, csak lusta voltam letölteni a képeket és újból feltölteni valamilyen képkezelőre és dirrektbe linkeltem be. Az eredeti képet meg leszedték és maradt helyette a tündér.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 749
113
Eloszor látható harci alkalmazásban a kínai PLZ-45. A szaudi hadsereg ezzel lotte a husziták állásait Jemenben.
2023645_original.jpg

2023345_original.jpg

2023877_original.jpg

2024112_original.jpg
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 344
13 924
113
És jó látni a lőszerszállító járműveket, is. Ha már annyit téptem a számat miattuk egy multkori alkalommal.
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 899
4 455
113