<blockquote rel="ghostrider">A fegyverzet és az elektronika fogja meghatározni, hogy vajon képesek lesznek a modernizálás után megfelelni a kor követelményeinek.
Indiai oldalakrol elindulva nagyon sok belsö kepet talaltam a neten a Gorskov/Vikramaditya felujitas utani, friss allapotarol, szerintem a probautakon oroszok fotozgathattak, mert tul sok a "feherember" mindenutt a kepeken.
Öszinten szolva nekem csalodast okozott, mert nagyon sok az oldcschool, analog ketyere, es sajnalatosan keves a modern szamitogepes kijelzö. Latszik, hogy modernizalgattak, de kevesnek tunik, az uj epitesu orosz korvettek sokkal korszerubbnek latszo elektronikaval keszultek.
Kerdes, hogy a Kirov osztaly "atepitese" is a Vikramaditya-fele reszlegesnek tunö modernizalast követi-e, felek, h igen. Mindenesetre, hogy a legvedelmi fegyverzet marad a Fort-FM, az nem tul biztato, a Nagy Peter jelenlegi belsö kepei, videoi is borzaszto retro elektronikat sejtetnek.</blockquote>
Mindig megfeledkezunk valamirol! Az ex Gorskov és mindegyik szovjet repulogéphordozo még a SZU-ban volt építve , egészen pontosan Nyikolajevben , a Fekete-Tenger menti városban, amely a mai Ukrajna teruletén található. A hajót mint olyat az egész szovjet védelmi-ipari komplexum építette. A szovjet védelmi- ipari komplexum 79%-az OSZSZK-ban 15%-a az USZSZK-ban , 5%-aa FSZSZK-ban és 1%-a tobbi tagkoztársaságban volt. Akkor egy ország létezett ,minden mukodott mint az óra. A SZU felbomlasztásával megszunt az egységes szovjet védelmi-ipari komplexum. Oroszországban a 9000 védelmi uzembol csak 2000 maradt fenn. A tobbi utódállamban szinte teljesen megszuntek.
Visszatérve a Vikramadatijához.....
A Szevmashnak se hagyománya, se tapasztalata, se szakmai ismerete nem volt a repulogéghordozok építése, javítása terén. Az egész egy improvizáció volt, a siker végul is az orosz mérnokoknek koszonheto.
Modern elektronika a hajóba, honnan? Már senki, a volt SZU teruletén és Oo-ban nem gyártott hozzá berendezéseket, alkatrészeket sem elektronikát. Valamit megjavítottak,valamit találtak a raktárakon és valamit újból legyártattak....