Vasvillával szúrtak le egy hattyút Tihanynál
Kegyetlenül akartak elbánni a védett állattal.
index.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ismerem őket, de ezzel mondjuk a tiszántúli aszályon túl sokat nem segít, de még az öntözés minőségét, max mennyiségét javíthatja.Mondjuk vannak tervek dunai víztározókra.
Homokhátság csatorna...
A Duna-Tisza közi hátság vízgazdálkodás-fejlesztése a fenntartható vízügyi politika alapelvei szerint Dr. Madarassy László c. docens BME Vízépítési és. - ppt download
VKI célja (VKI 1. cikk A cél) …. előmozdítja a rendelkezésre álló vízkészletek hosszú távú védelmére alapozott fenntartható vízhasználatot; hozzájárul az árvizek és aszályok hatásainak mérsékléséhez, és így hozzájárul — a fenntartható, kiegyensúlyozott és méltányos vízhasználathoz szükséges...slideplayer.hu
Hogy miért "akarok" egyszerre ültetni és irtani?de közben az ártéri erdők gyérítése
Azzal együtt, hogy nekem is van - mondjuk így - öröklött, engedélyeztetésre váró kutam, ezt egy nagyon-nagyon elhibázott lépésnek tartom.Ivóvízkészleteket veszélyeztethet a vármegyék elnevezéséről szóló törvény
Egy új törvényjavaslat sürgősségi eljárásban törölné el a magánkutak kötelező engedélyeztetését és gyakorlatilag megtiltaná a hatóságoknak azok ellenőrzését is.hang.hu
Az igazi gond az ellenőrzés hiánya. Számtalan helyet tudok, ahol felszíni vizekből is veszik az öntözővizet "okosban", a fúrt kutak vidéken mindenhol vannak, ahol nem túl költséges a talajviszonyok miatt a létesítés, ha engedik azt, ha nem. Én is úgy vettem a házat, hogy már volt rajta kút.Azzal együtt, hogy nekem is van - mondjuk így - öröklött, engedélyeztetésre váró kutam, ezt egy nagyon-nagyon elhibázott lépésnek tartom.
Mondjuk én nem fogom megvárni ennek a végét, rövidesen elintézem a jegyzőnél.
Szép nem szép, én pont pénteken értesítettem, egyben felvilágosítást kértem az engedélyek meglétéről a katasztrófavédelemtől, mint vízügyi hatóságtól, a kormányhivataltól és a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságtól, amiért az egyik helyi vízfolyást eltorlaszolták homokzsákokkal és egy bazi nagy szivattyúval öntöznek belőle.Az igazi gond az ellenőrzés hiánya. Számtalan helyet tudok, ahol felszíni vizekből is veszik az öntözővizet "okosban", a fúrt kutak vidéken mindenhol vannak, ahol nem túl költséges a talajviszonyok miatt a létesítés, ha engedik azt, ha nem. Én is úgy vettem a házat, hogy már volt rajta kút.
Egy bejelentés az illetékes természetvédelmi hatóságnál?De van egy még szomorúbb történet is. A lakóhelyemen van egy ex lege védett láp, amit a kedves gazdálkodók min. 4-5 helyen fúrt kutakkal vettek körbe. Az utóbbi években egyre jobban szárad ki a láp, mert már csökken a talaj felől a vízutánpótlása.
Gondolkoztam, hogy mit tehetnék ez ügyben, de túl sok dolog nem jutott az eszembe.
Ez lesz a vége. Plusz a katasztrófavédelem, mert ők a vízügyi hatóság.Egy bejelentés az illetékes természetvédelmi hatóságnál?
Nemzeti parkot értesítheted meg akiknek eddig is szoltál.De van egy még szomorúbb történet is. A lakóhelyemen van egy ex lege védett láp, amit a kedves gazdálkodók min. 4-5 helyen fúrt kutakkal vettek körbe. Az utóbbi években egyre jobban szárad ki a láp, mert már csökken a talaj felől a vízutánpótlása.
Gondolkoztam, hogy mit tehetnék ez ügyben, de túl sok dolog nem jutott az eszembe.
A jegyző szarik rá, meg azért sem lép, mert a helyi politikában valamilyen szinten részt vesz, nem mer konfrontálódni a gazdákkal. (Van egy folyamatban lévő helyi jelentőségű védett természeti terület létesítésére irányuló beadványom előtte... hát ne tudd meg, hogy mit kell baszogatnom azért, hogy haladjon az ügy...) A mezőőröknek meg nincs jogosultsága ilyen ügyben intézkedni.Nemzeti parkot értesítheted meg akiknek eddig is szoltál.
Valamint az önkormányzatot is értesítsd.
Géprombolás.De van egy még szomorúbb történet is. A lakóhelyemen van egy ex lege védett láp, amit a kedves gazdálkodók min. 4-5 helyen fúrt kutakkal vettek körbe. Az utóbbi években egyre jobban szárad ki a láp, mert már csökken a talaj felől a vízutánpótlása.
Ilyen esetben nem gondolom, hogy elsődleges tényező lenne a mezőgazdaság. Válasszon olyan növénykultúrákat, amik szárasságtűrőbbek -bár tudom, hogy ennek mik a nehézségei. De lassan muszáj lesz változtatni a megszokott növénykultúrákon is; ha nem is teljes mértékben, de egyre inkább szükségszerű lesz behozni, vagy visszahozni fajokat. Az ember csak egy pillanatig van e tájon; ha nem is lehet mindig mindent megvédeni, de szemléletileg igyekezni kell a természetes értékek fenntartására, megőrzésére törekedni.Ez lesz a vége. Plusz a katasztrófavédelem, mert ők a vízügyi hatóság.
Alapvetően azért dilemmázok, mert ismerem a helyi viszonyokat, tudom, hogy ezen a konkrét területen az értelmes szántóföldi növénytermesztéshez öntözés szükséges. Nem is szeretném mások megélhetését kockáztatni, azonban azt sem nézhetem tétlenül, hogy egy ex lege védett láp - tele értékes védett madárfajokkal - egyszerűen kiszárad...
Igy kell a rakományt ellenörizni.A gazdi is tud repülni.
Ha már azt mondod, hogy nem illik ide, akkor repüljünk tovább, hasonló hűbazmeg!
Ilyen esetben nem gondolom, hogy elsődleges tényező lenne a mezőgazdaság. Válasszon olyan növénykultúrákat, amik szárasságtűrőbbek -bár tudom, hogy ennek mik a nehézségei. De lassan muszáj lesz változtatni a megszokott növénykultúrákon is; ha nem is teljes mértékben, de egyre inkább szükségszerű lesz behozni, vagy visszahozni fajokat. Az ember csak egy pillanatig van e tájon; ha nem is lehet mindig mindent megvédeni, de szemléletileg igyekezni kell a természetes értékek fenntartására, megőrzésére törekedni.
Én megengedem, hogy a fórumon tegezhetsz. De csak a fórumon.Vannak önözési módok
Magyarországon komolyabb öntözés nélkül, egy gyenge évben is megterem a szükséges étkezési és takarmánygabona. Az öntözés egy része a problémamegoldásnak. Talán a kisebb és kevésbé hatékony része. Öntözni leginkább a kapás növényeket, a zöldségeket, gyümölcsöket érdemes. De azok esetében egyrészt nem feltétlen az öntözés kiépítése a legdrágább és legmegfizethetetlenebb tétel; másrészt pedig ezekben a kultúrákban eléggé normális minőségben ki van fejlődve (pl. alap, hogy csep. szalagot használnak) Főleg, hogy a kertészeti kultúra több okból is kezd a szántóföldi művelésből lassanként eltünni.harmad-vízzel hoz azonos termést!