Én azóta gyűlölöm mindet, mint egy darab szart, mióta -nagyobb részben- miattuk kioffolták a balatoni halászatot.Félreértés ne essék, én is szoktam horgászni.
DE az, amit a MOHOSZ és a területi szervek művelnek (értsd jól: látványpékség a horgászok gyűlöletének kielégítésére), gyakorlatilag semmi egyéb, csak pénz és humánerőforrás pazarlás egy olyan helyzet kezelésére, amire nem képesek érdemi nyomást gyakorolni. Nem beszélve a potenciális környezetszennyezésről, ugyanis vannak fenntartásaim azt illetően, hogy tényleg kizárólag acél sörétet használnak az illetékesek…
Ezt a pénzt élőhelyfejlesztésre, szelekciós halászatra, diverzebb fajösszetétel létrehozására és fokozottabb halőrzésre lehetne fordítani. A folyamatosan zaklatott nagy kárókatonák több halat fognak fogyasztani, mint amit a békén hagyásuk mellett ennének. A sok tapsikoló gyökér a kommentszekcióban efféle elvont információtartalmat már nem képes felfogni.
Szóval én horgászként mondom azt, hogy a nagy kárókatonákat (és a hódokat) bizony békén kéne hagyni.
Egyé' hekket paraszt...