Középkori és kora újkori magyar csaták (nem törökök elleni)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
1 708
4 062
113
Lehet, hogy már sokan ismerik, nekem eléggé újdonság volt a magyar hadtörténelem egy igen kicsi szelete (kb. 1 év), amikor Napóleon szövetségesiként a magyar huszárok Oroszországban harcoltak a cári csapatok ellen, erről készített Réfi Attila egy igen részletes leírást:
A magyar huszárság részvétele Napóleon oroszországi hadjáratában.

vagy

Javaslom PDF-ben letölteni és úgy olvasni!
 

Üveges Huba

Well-Known Member
2021. szeptember 9.
40
327
53
Ebben a török-kori történetünkben Tárczay Anna életét ismerhetjük meg. Anna úrnő az 1556-os felvidéki felkelés idején, a Habsburgok ellen harcolva lépett be a híres várvédők sorába.

 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and hete
K

Kopi2000

Guest
K

Kopi2000

Guest