Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 809
26 683
113
De amúgy tényleg tök érdekes, hogy az USA-ban a kisárú szállítást ilyen platós pick-up cuccokkal oldják meg a népek.
Pl. a Ford Maverick az Fiat Dobló maxi hosszúságú, a Ranger az pl. Renault Trafic méretű, míg a Ford F-150 az elég széles skálán mozog, pont mint. Pl. egy Fiat Ducato vagy Merci Sprinter.
És akkor kisteher autó kategóriára is ott vannak nekik pl. a Ford Super Duty-k amik alapból szintén platósak, de ezek már tényleg Iveco Daily méretűek.
Szóval arra felé ez kicsit máshogy megy. Európára jellemző dobozos (pl. Dobló, Ducató, Daily) nem is létezik a kínálatban, hiszen a platósok vannak helyette, mint kisárúszállító munka eszköz.
És a motorizáció is hasonló ehhez, vagyis 3 literes turbós motorok.
Szerintem azért ez így nem teljesen igaz. Elég sok Transit van az USA-ban. Csak 2024-ben 150 ezer felett adtak el. 3.5-ös V6-os benzin motorokkal öntik a piacra. Elég jót mennek és valami 15-20% körüli éves növekedést produkálnak az eladásokkal.

• Tetszik
Reactions: fip7 and misinator

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 837
14 122
113
Eeeeember, aki 10 Milkáért egy húgyos Dustert vesz annak több, mint nagy gondok vannak fent a toronyban… o_O
Az egyik ismerősöm most kezd agyalni azon, hogy ki kéne cserélni a keveset futott, de negyedévszázados Opel egyterűjét (Vannak jelei, hogy az eddig problémamentes jószág lassan elkezd rakoncátlankodni.)
Vannak paraméterek, amikhez ragaszkodik.
Első gondolat: Használt autó.
De fizessen azért minimum ötmilliót, hogy több legyen benne a kilométer, mint a mostani egyterűjében!?

Második gondolat: Új autó erős önrésszel, de lízingelve.
S akkor felteszi nekem a kérdést; tudtad, hogy 10 millió alatt nincs a kategóriában semmi?
Én meg - vállat vonogatva -; én mondtam neked 2021-ben, hogy most cserélj, mert drágulni fognak az autók a Covid után.

Na de hogy ennyire!?
Azért azt rémálmaimban sem gondoltam.
Egy négy-öt éves dízel kombi Octavia 7 millió (Most vett egy másik ismerősöm)
Az új árak meg egyszerűen brutálisak! 11 millió nemhogy egy ezerötös Octavia, de egy ezres, kézi váltós Focus is!?

Szerintem is irracionális a 10 milliós Dacia, de ez a kínálat.
Agyrém.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 821
63 382
113
Szerintem azért ez így nem teljesen igaz. Elég sok Transit van az USA-ban. Csak 2024-ben 150 ezer felett adtak el. 3.5-ös V6-os benzin motorokkal öntik a piacra. Elég jót mennek és valami 15-20% körüli éves növekedést produkálnak az eladásokkal.

Sőt, amióta a Stellantis bent van, azóta a Fiat Ducato is kapható, és állítólag arra is van kereslet.
És hát nem csodálom. Városban ezek sokkal praktikusabbak, mint bármely pick-up alapú járgány.
Utóbbiak viszont sosem szorulnak majd ki a vidéki amerikáról.

elmentek

Active Member
2013. február 3.
73
130
33
Az elmúlt hét napban három mozdony gyulladt ki. Vajon ezt a hetet lehozta a MÁV hiba tűz nélkül?
Nagyjából reménytelen.
Kb. 30 év nemtörődömsèg, forráskivonás után (ez így persze erős túlzás, lásd Flirt és Kiss beszerzések) az a csoda hogy ennyire még működik a vasút. Lemondhat a jani, aztán másnap és a következő héten, hónapban is ugyan így fognak égni a 50+ os mozdonyok.
Nem lemondás kell, viselje csak a problémát,
Nem ígérgetés kell (azzal tele a padlás)
Hanem tettekre van szükség:
Sok-sok új mozdony, és szerelvény.
Szerintem ezt kell számon kérni, mert ez vezet ki az alapproblémából. ( végtelenül elöregedett jármű és mozdony állomány…)

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 137
28 057
113
14264448048_4a85b414c4_z.jpg
14264428790_24558896d8_z.jpg
14451041225_52af483808_z.jpg
14471212673_285d0970d0_z.jpg
14449920734_eabca8a35b_z.jpg

TVR Taimar, 1979
:(

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: Fundin and Pocok75

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 865
37 077
113
Nem nagy meglepetés

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 809
26 683
113
Volt egy ilyen színű (vagy bordó?) matchboxom, amit az NSZK-ban élt rokonomtól kaptam egyik karácsonyra ajándékba, bevittem az oviba és ellopták...
Hogy dögölne meg a tettes.
Baszki, oviba szereztem pont egy ilyen bitang kis mecsit. Ha jól emlékszem bordó volt. Valami kis testű, de igen nagyfejű gyerek adta oda miután felismerte erőfölényemet. :D